香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

K-SWISS RUNNINGCLUB 跑步訓練班

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 19-7-2010 13:57 發表
等我打番個小報告先,
首先好高慶認識咁多位同學仔la, 大部份都係長跑網既ching/ ctse, 我le個新丁謝謝 各位同學仔睇住, 由熱身開始已經照顧到放學洗鞋都照顧得到, 實在好感動ar.

歡迎 Tarry c-tse join 埋一齊學習...
不過,第一堂我就已經俾你介到...
下次見到你,我都要避開少少,以保性命!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 1-8-2010 03:31 發表

但係唔知有幾多人報名? 表態參加就有120人!!
好似多得滯, 就算打個8折都有成百人...

Rockie 兄,據小弟所知,
星期二出席既新同學,
人數未夠一百!
到時見啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

Rockie 兄,
今日人多 + 第一堂 Miss 比較多野同新同學講!
下一堂,如果 Miss 唔反對,
你地幾位快腳可以跟我地一齊食主菜 Happy 下!
食飯方面,通常我地都會上堂前先至臨時預人數,
再打電話去訂枱!
星期五晚如果大家時間 ok就一齊食飯啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

各位同學,星期五大家記住要著 K-Swiss 件衫上堂呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 4-8-2010 13:46 發表
收到 , cu你都勁搞笑wor, 尋晚見你拉番起個同學仔, 猛叫佢跑完唔好即刻坐低, 又勁叫我唔好飲水, 你咁認真好難得wor, 俾番d掌聲你先  

Miss 吩咐到,點都要加多幾錢肉緊!

升級   0%

該用戶從未簽到

各位同學,附上 K-Swiss Running Club 最新指引(PDF版本)供大家自己下載:

20100804_Running Club.pdf

83.1 KB, 下載次數: 118

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 4-8-2010 18:39 發表
唔該Cu 兄,
係咪淨係俾B 班新同學睇架!
咁唔係長跑網B 班新同學咪收唔到?

暫時我只可以做到呢步!
遲 d 介紹多 d 同學加入長跑網就 OK 啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 5-8-2010 09:29 發表

星期五晚跟唔到大家去食飯, 因為當晚要操夜山, 趕住走!
但仍然會著網衫, 等其他 ching/ctse 容易認,
集訓完可以跟 CU 兄一齊去食飯、吹下水!

Rockie 兄,
我都係跟超膠層 OnOn 去食飯咋!
邊位有興趣就到時開聲方便預先頂枱啦!
你記住要著 K 班既 Tee 上堂呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

溫馨提示:
各位同學,明天(6-Aug-2010)大家記住要著 K-Swiss 件衫上堂呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 6-8-2010 10:15 發表

無寫幾多個鐘頭前仲係黃雨取消喎??????
有無人知...

呢個問題都好考人!
我諗都係睇天文台既報告 + 預測囉!
如果天文台話 黃雨 要到 7:30pm或以後,
咁大家都可以安在家中嘆啤酒啦!
今晚再澄清下先!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 brianhoo123 於 6-8-2010 11:44 發表
收到晒,谢谢。各位今晚见啦;)

暫時借呢個 post 作為大家同學既聯絡點都唔錯!

升級   0%

該用戶從未簽到

致 K-Swiss 第一班同學:
Miss 話上次有登記,
訂左 K 背心既同學請留意,
背心已送抵Times Square 店,
店員亦有已登記購買背心既同學名單,
請已登記既同學自己上 Times Square 店俾錢攞衫!

( K-Swiss 第二班同學不必理會此通告)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 7-8-2010 13:18 發表
我地上咗兩堂, 係B 班, A班已經上咗兩月,
通常會响7點左右開始熱身, 帶跑ge 型男就CU副班長同埋班長!
B 班擒日大約响7:30先至熱身, 係跟住陳教練(帶跑)跑大圈2次!
小弟呢兩堂都有著 ...

Rockie 兄,你跑資比我長,又係快腳,千萬唔好咁叫我啦!
其實,K-Swiss A班已經上咗三個月!
但部份 A班同學,例如班長(華哥)、曲奇、Terry 同我 就跟左 Miss 超過一年!
而其他 A班同學又係長跑網會員包括有:超級版主 OnOn、港區版主 嘟嘟、Wadee、kc@ruby、TNT、Left3、SimonSo、繽紛寶...等等!
華哥班長解釋 "班長" 既定義為:一班之長,即係年齡最大
副班長既定義係年齡第二大既意思,同跑速無直接關係架!
A班帶跑既係 鄧敏華,2010 SCM 半馬跑 1:25'10",屬 快馬一族!

因 A,B 班開操時間不同,比較難相認!
不如你地先認識左 Rockie 兄,
咁我地下次搵 Rockie 大家就全部相識啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 9-8-2010 09:11 發表
唔知有無聽錯, miss 成晚都 cu前 cu後...
睇嚟 cu 兄係最幫得手!!
學無前後, 達者為先, 小弟跑咗咁耐都無長進,
資質差! 所以嚟上下堂, 補一補!
上一次渣馬已經証明A 班學員ge 成效 ...

唉,真係唔知好嬲定好笑!
我係 Miss 云云學生之中最吞 Pok 果個!
以前我上堂成日揸灘,
所以 Miss 成日老遠叫我出黎 "指點”,
e + 叫慣左,所以咪成日叫我幫下手姐!
即係 黃飛鴻 入面果位 牙刷蘇 既角色!

升級   0%

該用戶從未簽到

上堂有幸認識到 MayLam c-tse,
今日經 711 兄介紹又認識到 @Rebecca@ C-tse,真係幸會!
下次希望再認識多幾位 c-hing/c-tse!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 11-8-2010 07:55 發表
擒晚俾我搵到 paulli 啦, 真係後生靚仔, 又高大,
確係練武材料...

Rockie,下次介紹下 d 新進 c-hing 俾大家認識下啦!
一個一個黎容易 d 記呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 18-8-2010 07:45 發表
尋晚跑步測試分組, 雖然我我同 econecon ching 遲咗起步,
但都跑得好好, 頭兩圈平均接近6 分鐘, 但第三圈就爆咗!
行咗半程, 番嚟啱啱25分幾, 結果入咗C 組!...

唔係啩?出左乜事?
以 Rockie 兄既實力,理應可以輕鬆入到 A組喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 18-8-2010 12:03 發表
rockiec 兄:   唔同組別..同一方向....
我都以為只跑3圈..點知跑完又跑多2圈.跟住仲加多1圈...噢,,原來玩3,2,1,...

7兄,你呢句 "唔同組別,同一方向" 真係好有道理!
無論快腳慢腳,都係為健康,為興趣而跑!
無論快腳慢腳,都係同一個起點,同一個終點!
大家一齊努力啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mc 於 18-8-2010 12:09 發表

應該都係啦...
我真係聽足miss 講當比賽咁跑先剛剛入到A班

我尋晚請假,未跑,所以重未知入到乜班?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 25-8-2010 13:19 發表
擒晚走大圈, 由6:XX 到 8:XX 都有,
但陳教練同另一位學員居然只係用 4:30!!

大家努力加油, 呢個就係終極目標!

Rockie,果兩位都唔係姓陳架!
譚教練 + 另一位 Miss 既學員姓鄧架!
佢地跑呢個時間一 d 都唔辛苦,
我地要跑到 sub 5:00 都幾吃力呀!