香港長跑網  - 長跑長友

樓主:
打印 上一主題 下一主題

力 跑步record

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 672# 的帖子

果陣係20~25K左右, 我仲好好力. 但30K後就比人蹂躪......

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-12-6 22:04 發表
12.06
澳門馬拉松, 亦是我第一次全馬. 之前公司好忙, 無練跑成星期, 亦無練長課, 所以今次目標只是跑完全程. 時間如下:

6'12  xx 10'39 5'11 5'07 5'54 5'11 5'01 5'10 5'14
5'00 4'43 5'01 4'49 4'56 4'46 5'0 ...

力士兄,你都唔係全冇反抗能力呀,起碼你界完我....俾我追番...又再拋離左我....

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 670# 的帖子

我都唔敢走快, 膝頭有少少反應, 所以用6'/k來走. 点知咁慢都覺得辛苦, 好似剛剛學跑咁, 希望渣馬前夠時間操返起.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

12.20
澳馬後休息左兩星期, 首日復操。
中午10K走59'竟然覺得辛苦, 去到7K仲想停, 宜家功力全失, 大檸樂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2009-12-7 00:57 發表
力士兄
sub4冇難道
恭喜晒

根根,
其實都幾辛苦架!

原帖由 kopo1128 於 2009-12-7 09:29 發表

恭喜lex兄sub4成功. 聽過有人話spacer只適合最多半馬. 但亞洲人身輕, 著spacer跑全馬都應該沒有太大問題. 下次渣馬記得換對保護好d的跑鞋. 以你的水準, 330都應該不是問題. 唔知是否路段不平的問題, 你的速度好似 ...

kopo,
我跑到21K時快時慢因我死跟前面个鬼佬,佢快我就快, 佢慢我就慢, 可能佢唔想比我跟. 但去到29K入水站食gel所以無再跟, 点知跟住就散晒....

原帖由 上水馬王 於 2009-12-7 13:23 發表

你都咪話,我著spacer跑半馬時,膝頭同腳踭都有痛,到時跑全馬都唔知著唔著好.....

Alex第一次全馬造個時間真係好勁!

馬王你走全馬一定可以快過我好多.

升級   0%

該用戶從未簽到

12.06
澳門馬拉松, 亦是我第一次全馬. 之前公司好忙, 無練跑成星期, 亦無練長課, 所以今次目標只是跑完全程. 時間如下:

6'12  xx 10'39 5'11 5'07 5'54 5'11 5'01 5'10 5'14
5'00 4'43 5'01 4'49 4'56 4'46 5'0 ...

你都咪話,我著spacer跑半馬時,膝頭同腳踭都有痛,到時跑全馬都唔知著唔著好.....

Alex第一次全馬造個時間真係好勁!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

12.06

恭喜lex兄sub4成功. 聽過有人話spacer只適合最多半馬. 但亞洲人身輕, 著spacer跑全馬都應該沒有太大問題. 下次渣馬記得換對保護好d的跑鞋. 以你的水準, 330都應該不是問題. 唔知是否路段不平的問題, 你的速度好似有時快有時慢. 咁樣會令後段的體力難以為繼. 下次lsd可以注意一下. 30km後的體力變化真的令人想像唔到.

祝渣馬pb成功!!!

升級   59.05%

該用戶從未簽到

力士兄
sub4冇難道
恭喜晒

升級   0%

該用戶從未簽到

12.06

5'00 4'43 5'01 4'49 4'56 4'46 5'08 4'48 4'42 5'20 4'51 (半程 1:47:43)
4'47 5'24 4'52 4'24 5'05 4'52 xxx 10'00 5'22 6'45
5'52 6'07 5'46 6'20 6'22 6'52 7'03 6'05 5'47 6'30 6'13 (全程 3:48:12)

第1次全馬, 著左對spacer跑, 跑到廿幾K就知奶野, 脚踭同脚板好痛. 崖到過橋加埋右邊膝頭哥痛, 完全跑唔到, 只能拐下拐下咁走. 其它跑手在旁係咁介, 真陰功!
回程崖左上橋, 只剩下幾K, 点知落橋仲大鑊, 右膝勁痛, 只可慢慢un落橋, 最後幾K直情比人蹂躪, 全無反抗之力, 死下死下死返終点. 唔怪得d人話馬拉松係由30K開始!

第1次全馬sub4時間基本滿意, 但自己操練不足所以崖得好辛苦, 下次渣馬前要練多d LSD先得, 同埋著對厚d嘅鞋.

大会時間 3:48:57
晶片時間 3:48:10
半程分段 1:48:58
後半程用左成2小時, 明顯唔夠耐力.

升級   0%

該用戶從未簽到

11.30
早上treadmill慢跑10k, 55'

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-11-29 20:18 發表

力士無去BBQ咩?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 29/11/2009 20:11 發表
11.29
中午treadmill慢跑15k, 1:25

力士無去BBQ咩?

升級   0%

該用戶從未簽到

11.29
中午treadmill慢跑15k, 1:25

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-11-28 22:01 發表

力士兄:
操多1,2課睇定D,到時再決定HEA跑定係做時間LAW~

大圍兄,
我公司呢排好忙, 下星期好難抽時間操, 睇尼今次澳馬要hea足5粒鈡

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-11-28 21:55 發表
11.28
毅行之後因公事很忙, 一直都未復操, 直至今日才復操。
傍晚treadmill慢jog 10K, 58'.  jog完膝頭哥有d反應, 今次澳馬唔知典扇~~

力士兄:
操多1,2課睇定D,到時再決定HEA跑定係做時間LAW~

升級   0%

該用戶從未簽到

11.28
毅行之後因公事很忙, 一直都未復操, 直至今日才復操。
傍晚treadmill慢jog 10K, 58'.  jog完膝頭哥有d反應, 今次澳馬唔知典扇~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-11-23 07:54 發表
Alex 真係好鬼勁,每次在cp也是第1批見到你...
而且感覺你仲有大把貨o係手....
再一次恭喜你....

準確地講係差不多每次操練時佢都跑係我地前面~~
佢出年再玩,一定要搵18-20腳啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-11-22 09:27 發表
11.20~21
樂施毅行者100k

終於都完成了毅行者100公里, 完成時間22:10。
今次能夠完成毅行者, 實在多得各位捐款好友, 十卜team, 及大會。
多謝ee, 曲奇, 比利, 鬼影, 法法, 高佬沿途給與我隊嘅十卜, 沒 ...

力士兄:
順順利利超額完成, 真係可喜可賀~
初時都有少少擔心A隊操練唔係太足夠會影響表現...原來係自己多慮, 對大家信心不足, 真係唔好意思~