香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128
打印 上一主題 下一主題

Kopo1128又游又踩又跑又食又減肥

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-19 11:32 發表

loud兄, 千祈要記住條路線, 下次可以帶我地走番轉!!!

無問題 , 希望唔好落雨 , 天文臺話可能有雨 。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-2-19 11:39 發表

Loud兄,

靠晒你啦!

另外,kopo 兄如果腳痛嚴重就快d 睇醫生啦!

okay,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-20 11:33 發表
我以前腰骨開過刀,中醫師話千祈唔好跑步,唔係手尾長,但專科(幫我開工個位)就話唔怕,舉重都得。跑到而家條腰都冇問題喎!

10 個 e 生 , 10 個唔同 , 以前無 internet, 佢講乜咪乜o羅 ,
e + 上網查下 , 大概情况都可以略知 12 ,
e 生講野多數有保留既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-20 09:33 發表

唔該晒!! 麻煩你可以既話pm個專科醫生既contact details 比我ar!

貼左兩日殺龍巴斯, 隻腳好似無尋日咁痛, 不過襯下星期出差都係暫時休息下. 唔跑住. 睇下隻腳可否復原. " />" />

kopo hing, 睇過掂 , 我都想去睇睇 。

升級   0%

該用戶從未簽到

kopo hing, 休息下先呀 , 唔好急呀!
今日探左路 , 好番一齊攻上頂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-21 23:25 發表

去左邊度?和合石定蝴蝶山?

wo hop shek

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-22 22:41 發表

腳已無咁痛, 但我而家百毛了賴, 淨係掛住食, 只是偶爾舉舉啞鈴, 好番都有排減呀!!!" />" />

咁大獲 , 上斜好 sit 底喎 , 忍下口呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-24 22:07 發表
I am now in Bangkok for a business trip until this Sunday.  I promised myself to skip running for this week to let my legs recover.  However, my legs are too itchy and I cannot stop them.  Luckily, I  ...

熱唔熱呀高宝兄,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-2 14:28 發表

吓!!!!講我??? 唔係講我壞話呀!!!!" />" />" />" />" /> 我跑得多時吃得仲多!!!" />" />

8/3個城門河10km, 有無諗住一齊出發?? stan兄都會參加並可能一齊去. 我打算搭277x去到大老山隧道口下車再行去, 應該只需要30- ...

係咁打乞痴呀
見你去 trip 都不忘練跑 , 真係服左你呀 ,
睇下呢個 Sat, 下午有沒時间一齊跑下斜路,
尾段 15km 0吾預你啦 , 第日要比賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-5 09:24 發表
4/3/09

今日約左北區跑友在北區運動場衝圈. 小弟今次是長跑以來第一次學衝圈. 果然大開眼界!! 開始前, 馬王兄, loud兄, stan兄及自己先跑10個圈作熱身. 之後開始戲肉----衝圈!!! 因為我和stan兄是第一次, 所以馬王 ...

夜晚跑街真係要小心為上 , 陷阱又多 , 照明不足 , 尋晚天氣幾好 ,
跑完食飯 , 吹下水 , 真爽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-5 09:42 發表
小弟都衝得好辛苦 下次試下慢少少,衝多幾個圈。
希望以後每個星期三晚都可以聚埋一齊練

Stan 兄 , 定左每個星期三 7:00, 衝佢 6-8 個 ,
到年中睇進度 ,  慢慢將速度同量加大 ,
下屆 SCM 預埋你

升級   0%

該用戶從未簽到

躬起 KOPO HING PB,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-13 17:56 發表
Loud兄話去唔到,睇番約跑post的名單,北區友應該得我地三個啦

今晚 京士柏踢波 所以去唔到 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-15 10:49 發表
今屆利記兩勝曼聯,真係勁開心呀!" />" />
可惜對弱隊失分太多,睇怕都好難追啦

利記 17 載英超夢 , 今屈最有機 ,
歐冠就巴閉 , 由英甲轉英超就一次  1 哥都未做過......
琴晚去踢波  , 聽到 1:4 都為利記鼓掌 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-17 09:29 發表

昨晚參加了鄧記的操練, 由於體能欠佳, 及習慣一個人隨自己心意跑, 初時並不適應與眾多人一起練, 不過慢慢都適應下來. 這次操練的戲肉是30/30及60/60. 我覺得這方法會對我的耐力提升會有莫大幫助. 雖然都幾 ...

kopo hing, 要同大人黎個協議先得 , 唔係去跑都跑得唔開心。
3 , 5, 6,  特訓唔見人,
1, 2, 短跑 45min 好鬆人,
4 , 7 陪下屋企人

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-26 11:54 發表

今日是出差後第一日跑步. 出差成個星期, 只有大吃大喝, 酒店沒有GYM ROOM, 附近又沒有像樣的跑步路線, 所以沒有運動, 只是在房內做做掌上壓而已. 照鏡時亦覺得成個人漲了. 在坐飛機時, 發覺右外膝在屈曲時 ...

kopo hing, 唔好有事呀
游住水當療傷 , 幾有效架 , 好番再 join 我地啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-26 23:42 發表
kopo兄,係咪想復活節假期跑入西貢?

小弟12號有比賽,13號OK嗎?

咁等呀 kopo 好番先跑去食 pizza 啦 ,
4 月 12 有比賽 , 咁上斜要推遲到 18-4
o個星期再黎過。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-26 23:58 發表
4月12日我都比賽,另外報左下午「復活梅子比腳大會」約跑,如果13日成行,咁我就唔去梅子,同你地跑入西貢啦!當然要睇下Kopo兄對腳好番未先。

stan, 好野,
下年全馬唔跑都對唔住自己 , 咁勤力?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-30 10:24 發表

今日參加了吐露港10km比賽. 由於右外膝痛的關係, 對應否參賽一直心大心細. 最後本著以hea跑心態參加, 以求減去近日積累的脂肪. 不過, 在參賽當日仍睡過龍, 要馬王同stan兄等我, 之後又因急趕而忘記帶雨傘 ...

帶傷上陣 , 等o個傷好返再 pb 過啦 , 今個夏天做好基本功先 ,