香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: WAY_LEUNG
打印 上一主題 下一主題

工聯會有跑步課程, 11/1開始報名

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 12-1-2009 14:52 發表
[quote]原帖由 Gills 於 2009-1-12 13:35 發表

登錄/註冊後可看大圖

阿嬌,求先食飯時報左喇,星期三個班尚有5位~~~

吓得5個位炸, 咁我放工拿拿聲去報先.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 12-1-2009 15:43 發表
[quote]原帖由 Gills 於 2009-1-12 15:15 發表

登錄/註冊後可看大圖

係囉估唔到咁受歡迎,阿嬌記著有d centre無得報名的:
http://www.hkftustsc.org/course4/q03.htm

唔該哂Desmond兄, 好彩大埔有得報.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 12-1-2009 15:53 發表
desmond ching, 咁我同你做同學喇
gills ching, 一放工拿拿淋去喇, 好期待同你做同學仔呀

大家咁話, 大家咁話, 多D人一齊上課熱鬧D.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 12-1-2009 21:50 發表
唔知gills報唔報到呢

琴晚要OT... ...唉...返到大埔已經好夜... ....仲未報,今晚盡人事, 希望尚在今晚....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 13-1-2009 09:36 發表
   Giils,  U have interest to act as part time coach?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

唔係播Blurmax兄, 只係正正經經進修吓跑步基本知識, 終生學習麻.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 13-1-2009 10:26 發表

亞嬌好嘢!

咁有經驗嫁跑手都能夠放下包伏,從新來過,佩服!佩服!
其實我同 7兄都講過,你如果能改變擺手D壞習慣,10K成績分分鐘快1至2分鐘, 7兄都有講 : 但係開始改變時,分分鐘D成績會差過現時水 ...

多謝wong sir鼓勵, 其實跑左步有好長時間, 由於沒有正式咁學習過, 可以講有路就跑, 而去年夏天和米拿兄及一眾長跑網C兄練習, 有好多地方都唔識, 當中實習了一部份所學到的, 發現不少改正了往日的陋習, 有機會再正面了解咩係長跑, 其實都係件好事, 現在有的是多年操練之體能, 如加上正式的培訓及定時之操練, 必能再闊步向前. 賽道上, 眼見每個參賽者都有一雙腿, 每個人都會向自己目標進發, 而點解有些人會跑得咁快咁長? 相信進修可以比到我想知的答案.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 13-1-2009 11:35 發表
咁多勁人一齊上,相信阿Sir會因材施教,可能會教多d精要心得俾你地呀..

相信曲奇C姐都會得益不少, C姐有天賦既長跑條件, 上次味精濃有一面之緣(可惜人多未能續一打招呼), 如果有正規既訓練及持之以恆練習, 不出兩三年必定有好成績, 加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

唔駛今晚都報左星期三晚...九龍仔喇...多得Desmond兄拔刀相助, 真係一萬個唔該哂...各位同學仔/女, 到時見.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 13-1-2009 14:52 發表
我都想返多次阿

7兄又想整多劑? 食過番尋味? 真係咁正, 期待中...