香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cfchan
打印 上一主題 下一主題

deleted.....

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-4 21:35 發表

今日因為個小子要拆線,所以要早走,不能跟你吹水。
你件 2XU, 好 cool 呀。tri suit 的確幫到好多,
轉項時節省了不小時間。今天看到都好輕鬆。

今天天氣好好呀,遊泳個part,頭 lap 比第二 lap
快左小小 ...

LOUD兄, 我諗你跑步同游水的速度都應該無問題. 你覺得不能SUB3的BARRIER我覺得主要在單車方面. 你可能太過保守. 不過, 我未玩過奧距, 所以很難定奪. ANYWAY, 18/10一齊努力+油!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-5 21:00 發表

單車應該是我最弱的一環,肌肉還未可以維持響
32km/hr,車應該幫助不大,如果爆車,又擔心
尾個 10km, 會抽筋,可能 13/10 後要儲火,
單車時,吃多幾包 power jel
希望 swim 可以 36min< 完成 ...

30k/hr同32k/hr的時間會差5分鐘左右. 以創新路來計算, 32km應該唔會令你爆車爆到之後跑唔郁, 我諗32km可能有著數. 不過廸士尼d路同創新路唔同, 未必咁容易做到32k/hr. 所以保守小小可能會好d. 最後10km有幾多都爆盡去.

我自己最弱應該係跑步. 我估計游水呢part應該可以33-34min完成. 單車則希望在78-80分鐘內完成. 跑步則好難講, 以之前土炮三項的經驗來估計, 如果無爆的話, 我應該可以以55-60分鐘完成10km, 兩個轉項需時約4-5分鐘, 所以, 我估計可於180分鐘內完成. ANYWAY, SUB3HR是我今次比賽的目標. 期待中..................

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-5 22:34 發表

今次有條長 500 米斜路,上次試左路,落坡可以去到max. 45km/hr,
但是同時上坡又僅僅可以 keep avg. 26km/hr 左右,應該 avg. 30km/hr
沒問題,因為比賽效應可以快小小,希望當天不要太曬,跑步區大樹都沒
木果 ...

11/10果日你會唔會練車? 我12/10-15/10都要出差, 應該練唔到乜野. 所以好驚到時會跌WATT.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-6 10:07 發表

11/10 想去創新操算 , 大人唔係好老皮 , 幾個星期日都唔見人
最惨o個細仔早輪扑親 , 縫左 3 針 , 心情唔太靚 , 如果又去成日
真係驚家變

我都係諗住操下創新路算啦!! 去東涌真係會家變架. 6:30am出車, 7:00am開始, 9:30am回程, ok唔ok?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-11-18 14:06 發表

暈了........" />" />

我相信你地各人跑步的成績一定比平時好. 因為個個上水都一定變左黑麻麻, 成個非洲跑手咁, 唔快就出奇啦!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-11-19 00:12 發表

kopo 兄係跑快D,怏D過终點去冲涼

x2

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-12-15 23:17 發表

Thank you
因為向70.3邁進,所以要努力點!" />" />" />" />" />

70.3是否半鐵人比賽? loud兄都有提過, 但詳情不大清楚.