香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-9-27 10:44 發表

游水我都上左寶貴一課,起步前以前霸左個令位,晌右邊起步,典知臨起步d 人湧晒埋黎身邊,一起步好似成群海魚俾個大魚網困住咁,手腳都係咁撞,俾人冚過晒,前面成二三十人,手腳都落唔到~~ ng36hg ...

x2, 我都塞左响人群中間, 游左几十米side左好多力呀~~~
跟住停左海中心又轉返游蛙式添
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-9-27 10:53 發表

ITU 有無玩呀?一樣咁有氣氛, 你地 iron ladies, 好齊心, 好有隊型,

ITU無玩啦, 今次玩短途都過足癮, 長途d要再練得好d先得
另外有几位Iron Ladies就有玩

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

恭喜晒 Jason & 711兄攞獎,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-9-27 11:06 發表
    第一次玩三鐵... 感覺良好......中左毒......黎緊要加緊練習24/10 itu

尋日最大問題都係落水. 一起步.. 完成適應唔倒所有人從四方八面地來.. 有少少"呼吸"唔倒既感覺..跟周邊的人不停地碰撞.  本來游自由式亦馬上 ...

swt ching, 下年可以嘗試報下多 d  上陸 2 項, 而且仲要企最排 (但要不求時間),
    目的去訓練感受下同一大班人爭先恐後既感覺, 去多幾次你便無左種壓迫感,
    最前排, 後面 d 人係用自由式, 被踢機會少左, 擒上你身既人多, 你習慣之後,
    以後可以應付, 便可以不用京

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 492# 的帖子

菲菲已經諗好下年啦~~ 我地唔係玩接力咩~

升級   100%

慵懶

原帖由 馬神 於 2010-9-26 19:47 發表

令mill 今日咁遲先入黎...... " />" />" />" />hjghugh , 搞到冇得同妳吹多陣水, 我又要走

我都想出年同妳玩呀, 我會俾心機練好d 水既 " />" />" />" />

SORRY呀馬仔, 我都唔想咁遲嫁, 起沙田又搵唔倒個小巴站, 走來走去仲要打電話比豬豬問路.
    我下次唔敢喇...唔好打我呀!  
    我下年都要同你同Edith一齊玩呀!

711MF 該用戶已被刪除

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 493# 的帖子

key,你好勁呀~~弓喜你呀~咁好成績~~

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-9-27 11:13 發表

swt ching, 下年可以嘗試報下多 d  上陸 2 項, 而且仲要企最排 (但要不求時間),
    目的去訓練感受下同一大班人爭先恐後既感覺, 去多幾次你便無左種壓迫感,
    最前排, 後面 d 人係用自由式, 被踢機會少左, 擒上你 ...

收到 load 兄........不過回想番又真係好好玩.....學上面有ching 講.. 今年我都幾積極操水.. 不過尋日都發揮唔倒......

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 501# 的帖子

我游得最慢一個~~呵呵~~因為實在太有壓迫感啦~~

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-9-27 11:15 發表

Mill  我無獎啊..1-5名先有炸...

7 兄.. 第一次玩 第7名已經當有獎嫁啦..............

升級   100%

慵懶

原帖由 711MF 於 2010-9-27 11:15 發表

Mill  我無獎啊..1-5名先有炸...

一樣啦! 10名之內都好好野啦...你估咁易攞嫁~
    下年咪攞囉~~

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 503# 的帖子

死啦~我報左ITU,宜加仲諗緊到時出唔出賽∼因為游375m,真係京京呀∼

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-9-27 11:10 發表
    第一次玩三鐵:
    今次都係衰經驗不足.因之前check過上年頭幾名單車
    均速係32.5km/h..
    游水好似大約2x名內上水.轉項出車.好快上到34km
    ..全程均速都可keep.32-33km一路都無比同組車過心唸只
    要死跟前面車群應該無問 ...

7 兄勁呀,  
    繼 rockiec 兄後又一異軍特起

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-9-27 11:10 發表
    第一次玩三鐵:
    今次都係衰經驗不足.因之前check過上年頭幾名單車
    均速係32.5km/h..
    游水好似大約2x名內上水.轉項出車.好快上到34km
    ..全程均速都可keep.32-33km一路都無比同組車過心唸只
    要死跟前面車群應該無問 ...

小弟被介一刻~~

登錄/註冊後可看大圖

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-9-27 10:51 發表
    今次比賽之前幾乎冇練習, 只是游下水, 呢兩三星期完全冇踩車同跑步. 諗住時間唔太差就算. 經1/8一役之後, 游水都係响外圍出發好D, 寧願游多十零米, 好過响內檔比人圍"嘔".  但今次可能太多人加路程短, 結 ...

係呀, 我試過一星期冇跑步, 一跑就知個人跌哂watt, 完全力不從心, 好鬼慘

不過要唔該kopo兄比我勾左兩圈, 真係慳番唔少力   

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-9-27 11:07 發表
    病左 2 星期, 真係唔太差, 今次見到一起練車的戰友, 進步不少,
    你進步, 人地仲進一大步, 去完台東, 渣打又黎要操, 真係唔敢再偷懶。
    多謝你借本鉄人三項我睇, 獲益良多, 本書好 update,
    講中我地每個人 ...

本三項聖經真係咁正?台灣買會唔會平d?
    平的話,可以幫手買返本嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-9-27 11:51 發表

本三項聖經真係咁正?台灣買會唔會平d?
    平的話,可以幫手買返本嗎?

5 知有沒時間, 睇下 3 水帶帶路,
    有我同你買返本
    睇完就知典解, 5 付出, 5 好諗字有收獲。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2010-9-27 11:19 發表
    死啦~我報左ITU,宜加仲諗緊到時出唔出賽∼因為游375m,真係京京呀∼

Ctse
    唔使驚喎,操多d水就得
    你係游泳游50米(一個直池)咩時間?
    有數得計,當你一分半鐘游50米,7個堂(350m)都係10分半鐘
    京京都係京兩個零字啫,好快就過啦

又可以練水時以500m(十個堂)做目標,練多幾次就唔使驚啦
    add oil