香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-9-27 11:10 發表
第一次玩三鐵:
今次都係衰經驗不足.因之前check過上年頭幾名單車
均速係32.5km/h..
游水好似大約2x名內上水.轉項出車.好快上到34km
..全程均速都可keep.32-33km一路都無比同組車過心唸只
要死跟前面車群應該無問 ...

頭兩名 32.5km 左右... 你係邊組?
我果組你問亞一哥 orce, 佢肯定最少都38km/h av.
我都36km/h av 每圈(吾計入pit 出pit), 10甲不入.
吾知幾時有成績睇分段時間?

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2010-9-27 11:15 發表
key,你好勁呀~~弓喜你呀~咁好成績~~

全靠Jason兄介紹推架嘅戰車   

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 523# 的帖子

我今日要攞車去整呀~~

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-9-27 12:21 發表

我果組你問亞一哥 orce, 佢肯定最少都38km/h av.
我都36km/h av 每圈(吾計入pit 出pit), 10甲不入.

Frank兄同Jason兄肯定唔止36,38啦, 我踩35都比你地班冠軍人馬一陣風咁過, 我諗你地最少40km/hr     

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2010-9-27 11:14 發表
菲菲已經諗好下年啦~~ 我地唔係玩接力咩~

可以又玩個人, 又玩接力~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

仲有小叻師姐第一次玩就持獎...除左叻之外都唔知講咩好...
711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-9-27 12:46 發表
仲有小叻師姐第一次玩就持獎...除左叻之外都唔知講咩好...

即係邊位?

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

恭喜所有攞奬同順利完成賽事既三鐵健兒

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-9-27 12:26 發表

全靠Jason兄介紹推架嘅戰車     

我都要多謝 Jason 兄搞 d 翔東 100km 團, 陳日最弱既單車,
    無先前咁快謝, 都頂到下, avg 33.5/hr, 算係咁

升級   0%

該用戶從未簽到

點解會有張咁既result 出左黎!?

登錄/註冊後可看大圖

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-9-27 11:10 發表
    第一次玩三鐵:
    今次都係衰經驗不足.因之前check過上年頭幾名單車
    均速係32.5km/h..
    游水好似大約2x名內上水.轉項出車.好快上到34km
    ..全程均速都可keep.32-33km一路都無比同組車過心唸只
    要死跟前面車群應該無問 ...

Keep到32.5真係唔錯
    711MF 該用戶已被刪除

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-9-27 12:30 發表

Frank兄同Jason兄肯定唔止36,38啦, 我踩35都比你地班冠軍人馬一陣風咁過, 我諗你地最少40km/hr       

邊有40咁快呀... AV約38, top speed 46.. 你AV35都幾好啦

升級   21.55%

該用戶從未簽到

回復 525# 的帖子

我隻garmin305最快 max speed 都係43.8km/h
    lap: AV km/h(吾計入pit出pit)
    lap1: 35.85
    lap2: 36.62
    lap3: 36.82
    lap4: 36.62
    lap5: 36.06
    lee個av speed 已比我1/8果場快左4km/h, 所以呢, 飛機吾揸過吾知舒服.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-9-27 12:21 發表

呢d比賽就算有分段都未必有T1, T2時間
    我上車至落車計, ~30分鍾, AV差唔多38
    B組新手多d, 可能會無咁快, 不過35以上走唔甩啦

其實7兄表現已經好好, 以新手計

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-9-27 13:48 發表

呢d比賽就算有分段都未必有T1, T2時間
    我上車至落車計, ~30分鍾, AV差唔多38
    B組新手多d, 可能會無咁快, 不過35以上走唔甩啦

其實7兄表現已經好好, 以新手計

35真係好快. key兄操一操肯定上位.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-9-27 13:40 發表
    係啊..DEE..尋日啲成績亂晒..你個組全部錯晒..頭幾名個喲人無晒..

我個組都係錯.
    1) 41:XX
    2) 41:XX
    3) 48:XX

我時間快過第3果個..咁我就焗等..
    跟住搞到成一點幾先出返成績..

咁都幾好丫,我有幅相可以威下~~

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速跑手 於 2010-9-27 00:14 發表
    我今年又係用摺車參與路程B,又再一次係咁比大車過頭!!
    上水睇過錶5分幾,過终點53:22.
    回到家同老婆大人訴苦,勁比ROADBIKE過,好慘!!
    講下講下,比我攞到批文買大車!!
    請問各ching,10k~15k左 ...

Ching 可以留意下Merida Scutura 904或Kuota Kharma, 都係Carbon架加比賽入門級件
    萬鬆d, 已經非常夠用啦, 性價比好高既成車