香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-9-27 17:22 發表

對唔住... 咁我要俾心機練好自游先

用蛙式都無所謂, 一樣快過好多自由,
但如果可以留番對脚玩余下 2 項就更好咁解。
我陳日見你上水, 想同你打个招呼, 又 5 係好肯定,
下次 ITU, 希望可以合照

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-9-27 17:28 發表

頭段都唔係游水.似博鬥多啲..

排外檔雖然遠 d , 但可以避開 d 人, 慢慢打斜游返入去,
半路應該少左 d 人。
費事同人肉搏
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 27-9-2010 17:28 發表

用蛙式都無所謂, 一樣快過好多自由,
但如果可以留番對脚玩余下 2 項就更好咁解。
我陳日見你上水, 想同你打个招呼, 又 5 係好肯定,
下次 ITU, 希望可以合照

我都想學好自由, 但悟性太低,   搞唔掂, 所以ITU 冇報呀, 游水個PART 冇信心

LOUD兄你會唔會認錯人呀, 我上水好慢WOO ....
3鐵新手, 好多謝咁多位CHING 係度提點, 希望遲D 可以同各位多D 交流
下次見到LOUD兄都要同你打個招呼先得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 27-9-2010 17:32 發表

排外檔雖然遠 d , 但可以避開 d 人, 慢慢打斜游返入去,
半路應該少左 d 人。
費事同人肉搏

游得夠快就係LOR .... 問題係我太慢.....

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-9-27 16:33 發表

下個月係囉, + 油, 到時再見了,

10月1日早上會去操比賽路線, 有冇興趣join ??

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-9-27 17:25 發表

原來係咁.... 但我覺得人多, 根本游唔到內線

我通常都會由最外線開始, 跟住先慢慢cut番入黎, 因為我游蛙, 驚踢親人

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-9-27 17:32 發表

半路應該少左 d 人。
費事同人肉搏

ITU應該會好d, 因為冇咁快到第一個浮波, 大家會分得散d

升級   11.35%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 711MF 於 2010-9-27 17:28 發表

頭段都唔係游水.似博鬥多d

好鍾意7兄呢句博鬥.....

努力......希望itu 會好dd............

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 27-9-2010 17:59 發表

我通常都會由最外線開始, 跟住先慢慢cut番入黎, 因為我游蛙, 驚踢親人   

ee .... 唔通key兄你都係蛙人?? 我真係好想學識自由....

我個日都係慢慢游返埋去, 但感覺輸好多俾人

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 27-9-2010 18:29 發表
[quote]原帖由 711MF 於 2010-9-27 17:28 發表

登錄/註冊後可看大圖

頭段都唔係游水.似博鬥多d

好鍾意7兄呢句博鬥.....

努力......希望itu 會好dd............

通利兄, itu 加油 !!!

升級   86.6%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 orce 於 2010-9-26 22:35 發表

下次比賽前做多d跑踩跑踩跑踩跑踩操練... 會有幫助

我到e家左腳條根仲抽下抽下=.=
    唔知係咪跑最後個5k想追返多d時間...一直都均速加速地跑-.-"所以傷左小腿呢=.=
    我決定今年10月唔參加比賽囉...等11月7號既上落斜半馬-口-呢個比賽對我係有特別意義...就係我同女朋友既周年紀念~.~"
    所以一定會參加...有無人一齊呀@@?呢一場可以當係渣打全馬既前哨戰阿...
    itu個日有無義工團需要幫手@@?我願意幫忙阿-口-睇住人地比賽吸收下經驗都好呀...
    如果有需要義工既pm我>"<v
    我好做得野家 ps:體力工作 我是一頭開荒牛 加油努力

升級   86.6%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

想問下a組賽事總時間

我同馬王都係7點開始...我過終點個時大會個鍾係1小時20分左右...咁既時間係咪好慢呀
    我見人地個d都50分以內完成好似...差一半有多......

升級   79.33%

該用戶從未簽到

各位青蛙弟兄,小弟自創三不像絕招,給大家參考下:
    蛙手-蛙腳-海豚腳�蛙手�側頭呼吸(左邊浪就向右側頭呼吸,反之亦然)
    舊年用哩項絕招橫渡吐露港用著70分鐘, 不過就幫唔到你對腳啦

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 小叻 於 2010-9-27 17:10 發表

大家唔好玩我喇~ 尋日差啲遲到, 咩都唔識要問人, 落水和踩車都驚到死, 蝦碌到暈... 只係同組競爭較細, 先至好彩啫~! Mill mill你游水叻, 應該天份好過我!

你就係遲起步都攞獎.....點會唔係叻叻呢!
    我只係游蛙式, 一D都唔叻.

升級   94.21%

該用戶從未簽到

恭喜呀神, 都係果句""呀
    希望自己可以放多d時間0係跑&車上面,
    哈哈.....咁..下年唔洗次次都連你車尾都見唔到啦,
    過幾日再見啦!!!

升級   42.63%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 27/9/2010 16:40 發表

小叻ctse, 有名你叫, 叻叻 !!

小叻真係叻叻呀!!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-9-27 11:06 發表
    第一次玩三鐵... 感覺良好......中左毒......黎緊要加緊練習24/10 itu

尋日最大問題都係落水. 一起步.. 完成適應唔倒所有人從四方八面地來.. 有少少"呼吸"唔倒既感覺..跟周邊的人不停地碰撞.  本來游自由式亦馬上 ...

要習慣係海到同人一齊游, 我地練水時會幾個人係同一條水線, 一齊游, 咁就可以模範比賽時的擠迫