香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 馬神
打印 上一主題 下一主題

馬拉松的神奇

升級   0%

該用戶從未簽到

又係懶懶懶既情況下, 係唔多想跑既情況去左跑, 得35mins 時間, 好攰.... 唉, 見都近近地, 去左好耐冇去既馬場慢jog 左5個大圈, 約6.5k, 只希望持之以恆咁練習, 高里數 .... 對我黎講太難啦

升級   0%

該用戶從未簽到

10月份-

2/10 山約15K (麥5-7 , 針山後撤退) 5.5hrs
6/10 跑6.5K
8/10 跑10K
11/10 跑6.5K

升級   0%

該用戶從未簽到

同kk 師兄係銅鑼灣運動場慢jog 17個圈, 6.8k, 再加由家跑去運動場2.7k , 埋單計9.5k , 又係輕輕鬆鬆執9.5k, 希望呢種勤力既態度可以keep住落去
p.s. 愈來愈留意自己既跑姿同動作

升級   0%

該用戶從未簽到

10月份-

2/10 山約15K (麥5-7 , 針山後撤退) 5.5hrs
6/10 跑6.5K
8/10 跑10K
11/10 跑6.5K
12/10 跑9.5K

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 馬神 於 2010-10-12 00:25 發表
    又係懶懶懶既情況下, 係唔多想跑既情況去左跑, 得35mins 時間, 好攰.... 唉, 見都近近地, 去左好耐冇去既馬場慢jog 左5個大圈, 約6.5k, 只希望持之以恆咁練習, 高里數 .... 對我黎講太難啦

你所指既馬場,是否係快活谷馬場入面既石屎路練跑場呀?!
    呢個場我以前都跑過,不過以往次次去親都係等 locker ,等沖涼,
    真係樣樣都要等........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 12-10-2010 22:22 發表

你所指既馬場,是否係快活谷馬場入面既石屎路練跑場呀?!
    呢個場我以前都跑過,不過以往次次去親都係等 locker ,等沖涼,
    真係樣樣都要等........

對呀, 就係那個, 我以前都成日去跑, 不過我遲去遲走, AROUND 1930 先跑, 2100後先走, 都OK 啦, 唔洗等好耐, 係進入11月練跑SEASON LOCKER 就真係好緊張, 好多時都FULL晒, 不過係香港島黎講, 呢個場算係咁, (小西灣唔近我)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 12-10-2010 22:30 發表

馬神!! 一齊努力加油啦!!

大家咁話, 我會俾心機既

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 馬神 於 2010-10-12 22:43 發表

努力﹗努力﹗

升級   6.55%

無聊
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 馬神 於 2010-10-12 22:43 發表

加油呀!! 馬神師兄!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 12-10-2010 23:54 發表

加油呀!! 馬神師兄!!

kk 你都開個blog 啦, 大家互相支持下, 又可以睇下自己既"努力", 月尾可以統計下自己跑左幾多咪  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 13-10-2010 17:02 發表

十卜十卜
    馬神又有. 烏拉又有. 阿祖又有. 阿聰都有.
    kk. 你唔係無嘛??!!

矛錯矛錯, 支持, 盟主都開到聲, 唔係唔開呀 !!!!!!!!!!
    如果佢唔開, 盟主要記錄在案呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-10-7 18:15 發表

唔知呀, 我覺得6隻 1'30對我黎講太快, 下次試跑1'35 應該會好d
    跑完6隻橫隔膜好痛, 最後2k tempo 慢jog

進步好快呀!勢頭咁好,就無謂減速啦!下次死埋佢先會進步架!有時頂頂下就慣架啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 13-10-2010 23:31 發表

進步好快呀!勢頭咁好,就無謂減速啦!下次死埋佢先會進步架!有時頂頂下就慣架啦!

奶, 唔好講笑, 我因為屎, 咪進步空間大lor, tko 唔係成日玩in仔, 我未必keep 到個感覺同速度, 不過我會努力既, 希望可以慢慢進步, 我都覺得頂頂下, 今次可能好辛苦, 下次再跑呢個速度又可以會好d

你都要俾心機呀 !!
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 14-10-2010 10:51 發表

馬神 好似次次都有IN 玩喎.不過你地好小玩多數跑街.得史SIR玩..
    你尋晚都好似無玩IN喎??

唔係呀7兄, 就係得兩次, 我就玩左兩次 .... 係呀, stephen 走左差d, 冇人教我地跑, 多數跑街, 尋晚冇跑呀, 好攰.... 出左街jog
    7兄你多d 過黎帶我地跑in仔啦   , 我覺得每星期做一課in仔係好好的

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳運動場出發-寶邑路(將軍澳站)-調景嶺站-左轉入維景灣畔-澳景路(只跑右邊行人路盡頭折返)-蓬萊路(清水灣半島)-環保大道-右轉康城路(盡頭迴旋處沿路折返運動場)
    total 約10.7km

返到場jog多左兩圈, 是日workout = 11.5K

尋晚好攰, 所以臨時決定改跑街, 唔衝圈, 都係岩岩返黎睇post 先知原來尋晚出街組係唔上澳景(一半), 等我自己仲跟左放火昌 ... 真係找屎, 仲要上緊澳景時俾馬拉兄係咁推, 差d 爆咁滯, 之後感覺幾好, 係將軍澳站前俾拳霸介左一下, 之後想屎跟, 但跟到去蓬萊路前都係屎左 , 唯有目送 ...... 之後一直用比自己平時pacing 快既速度去跑, 到左康城見返大家, 互相打打氣一鼓作氣加速, 回程上斜都頂住唔想減慢, 竟然係返運動場前追返拳霸, 我諗佢應該係病後未好得返晒, 所以先慢跑

整體上今次既感覺一定係PB, 雖然我之前跑呢條路線冇mark record, 尋晚好似係52'xx , 但成程感覺可以跑得輕鬆, 同埋回程仲有力, 又一次證明冇天才波, 只有勤力

升級   6.55%

無聊

原帖由 烏拉 於 2010-10-13 17:02 發表

十卜十卜
    馬神又有. 烏拉又有. 阿祖又有. 阿聰都有.
    kk. 你唔係無嘛??!!

我好削架咋~ 盟主!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 14-10-2010 12:47 發表

我好削架咋~ 盟主!!

同開BLOG 冇關WOO

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 14-10-2010 12:59 發表
    仲有. 我唔係咁enjoy係咁食檸檬囉

盟主真係慘... 一個上午, 食兩次 !!

升級   6.55%

無聊

原帖由 馬神 於 2010-10-14 13:03 發表

盟主真係慘... 一個上午, 食兩次 !! " />" />hjfghft

咁樣一日食四仔, 每四小時一次啦~