香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2010.12.19 沙田節新城市廣場盃城門河皇者之戰2010

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

其實有燈平日日頭都應該開喇條隧道咁長...我見最中間果支光管係有微光架...唔係咁邪咁岩壞左掛...

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 purejoey 於 2010-12-19 12:35 發表

非常好,處女半馬唔單只 sub 2:00, 重 sub 埋 1:50 (1:48:30)

但有投訴:
    1. 拎行李好亂,攪到要自己搵。
    2. 科學園折返入第二個隧道漆黑一片,好易釀成像蘭桂坊的慘劇,一點也不有趣。

如果大會唔解釋原因,下屆一定唔參加。

嘩 ! 勁 !
    今日我有個 friend, 第一次跑賽, 都快我好多好多.   
    我自己 PB 咗, 約 1小時51分半.   

行李應該係重守嘅要點, 攪到咁, 咁差, 都係第一次見.
    (仲要係發生喺體院)(雖然未必關體院事......)

隧道入嘅時候未有事, 折返返出嚟就係咁. 有少少暈嘅感覺.
    係喎 ! 我諗起德國最近嘅音樂會隧道慘劇......   
    迪士尼半馬, 有一段短嘅隧道, 都有得打燈啦 !
    我諗, 或者真係咁唔好彩, 係折返嗰陣先壞晒 ?!   

好彩, 應該兩樣都冇乜事,
    證明跑步嘅師兄師姐, 個個都守紀律唔貪心......   

升級   0%

開心

原帖由 得得地 於 2010-12-19 13:02 發表

嘩 ! 勁 !

(仲要係發生喺體院)(雖 ...

條隧道只有半馬選手會經過,跑得半馬都叫做有經驗。

如果跑10k甚至3k都經過埋,後果不敢想像。

其實果陣我好鬼驚驚會撞倒人仆街跟住骨牌效應。

升級   99.67%

奮鬥

回復 264# 的帖子

多謝在隊道前皇上向小弟提醒.
    回程時好像在中間有一盞燈是開了的, 好過完全冇光.
    冇意外真是萬幸.

雖然和隊友失散了, 但在大合照時和siu fu 打了招呼!

升級   66.33%

該用戶從未簽到

今次pb左4分鐘, 2:15
    可能我太慢, 神秘黑暗隧道來回都好黑, 真係好黑, 好似跑跑下突然間被人熄左燈咁
    跑到馬場, 見到好多著網衣既人, 結果見一個講一句加油, 希望唔會嚇親人
    見到聞名(blog)已久既kenneth, 亞平, 皇上etc., 可惜冇網衫, 嘿嘿。
    另外里數牌時有時冇, 5km同13km兩個一定有問題!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

第一次跑10k,時間54分,好滿意
    行李存放真係唔掂,需然話的學生係義公,但主辦單位應該唔係第一次搞比賽,有經驗嫁啦,都搞成咁....真係

升級   71.58%

該用戶從未簽到

恭喜得得地又 PB!
    我又和你同場較技了 .......

嘩 ! 勁 !

(仲要係發生喺體院)(雖 ...

升級   0%

開心

原帖由 purejoey 於 2010-12-19 13:11 發表

條隧道只有半馬選手會經過,跑得半馬都叫做有經驗。

如果跑10k甚至3k都經過埋,後果不敢想像。

其實果陣我好鬼驚驚會撞倒人仆街跟住骨牌效應。

呢次冒險嘗試照用10k pacing 開始,結果埋到尾,很高興。

得兄繼續PB也值得鼓掌

升級   53.67%

開心

行李安排真係唔OK, 佢真係要多D人手..放同拎都係好有問題...

而科學園條隊道,我會諗LOR,

應該有好多人踩單車都幾過架, 就算我地跑步冇事, 都唔知會唔會有人踩車出事...

升級   66.33%

該用戶從未簽到

科學園個條隧道係只限單車經過, 係唔預任何單車係裡面停低架。一停就好易被撞。兩條都係咁。

升級   53.67%

開心

原帖由 rhinokan 於 2010-12-19 13:28 發表
    科學園個條隧道係只限單車經過, 係唔預任何單車係裡面停低架。一停就好易被撞。兩條都係咁。

但就算係咁,我都覺得危險...

升級   100%

擦汗

我覺得條賽道唔錯, 好好跑 (平路多), 至於科學園折返入第二個隧道漆黑一片是意外,我跑入去時仍是有光的,跑到半路才突然變黑。
    不過也有不少可以改善的地方
    1) 距離的指示標有些好似有問題 ( e.g. 到5km 的指示標時我應該已跑了5.6 km)
    2)  取行李時太慢, 太亂
    3)  走時不開放主場館的新手間
    4) T-Shirt 太細, 我平時穿大碼, 今次大碼很緊, 相信很多大隻佬連加大碼也太細

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 丁蟹 於 2010-12-19 13:19 發表
    恭喜得得地又 PB!
    我又和你同場較技了 .......
    原帖由 purejoey 於 2010-12-19 13:20 發表
    呢次冒險嘗試照用10k pacing 開始,結果埋到尾,很高興。
    得兄繼續PB也值得鼓掌

謝謝丁蟹師兄 & purejoey ching.

其實今日跑得唔係幾好.
    10km 51min & 10km 55min & 1km 5.5min

自己頭 10km, 撞到[第一次跑]嘅舊同學後上.
    半程食 gel, 以為開始可以發力, 點知發咗功冇幾耐就冇晒.
    最尾 3km, 係死捱返嚟......   

始終跑半馬次數經驗少, 下次要再好好計劃 (並實行).   

升級   12.11%

該用戶從未簽到

我覺得馬按山那邊藍色膠地很好跑,

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

今次半馬時間(自己錶) -> 2:01:19

升級   0%

開心

原帖由 洛虎添 於 2010-12-19 14:01 發表
    今次半馬時間(自己錶) -> 2:01:19

頭先過了一位網衫師兄之後佢好似話我擺手有問題,果位師兄好似係你,如果係,可否指教下小弟的問題?

事實上小弟一路都無用上身力,只係作平衡用。

升級   19.4%

該用戶從未簽到

嘩 ! 勁 !
    ...

恭喜得ching同其他ching/ctse PB!!

小弟今次跑得唔係咁好, 初時12k都ok, 到馬鞍山回程時想發力加速但唔成功, 仲要到臨尾5k好似得ching咁哂冇貨, 要拖住返體院.

半馬時間: 2:07左右, 慢過上次unicef半馬. 下次要準備好D.

跑完回長跑網大本營時突然"賣老抽", 特別多謝某ching幫我拉筋同用藥油率腳, 依家冇乜野lu.

升級   25.26%

該用戶從未簽到

第一次跑十公里, 除了行李寄存十分有問題之外, 其餘都還不錯, 各位師兄師姐, 請問大會的成績可否在網上看到呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

跑10公里,43分幾完成

升級   100%

該用戶從未簽到

處男半馬, 幾乎起漆黑隧道比人撞低, 好彩平衡得返, 如果跌低就實聽比人踏死!
    感謝田中會長及馬拉兄沿途一路比我搭順風車, 1:39完成首次半馬.
    亦十分感謝皇上及其他義工為人民服務, 好祈望快d有相睇!!!