香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

健康以外,跑步有什麼好處?

升級   54.9%

該用戶從未簽到

跑步可以令人健康人所共知
跑步還有什麼好處呢 ?

小弟親身領會到既有兩點:

1. 趕去食早餐 : 今朝起身已是10時40分,梳洗後出門口10時50分,茶餐廳早餐至11時 !於是跑極快速interval3分幾鐘 到步 ,嘆番個靚早餐 ,hahaha (平時慢行耍十分鐘架)

2. 追巴士 : 小弟放工時步出大廈見到要搭既巴士飛過,巴士站大概在前5-60米,現在一定追到

不知道ching們還有沒有其他,分亨下 ?
+1 0
上一篇︰長跑網戰衣,正式登陸地球的另一面﹗下一篇︰長跑網一週年刊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 1/7/2008 22:12 發表
跑步可以令人健康人所共知
跑步還有什麼好處呢 ?

小弟親身領會到既有兩點:

1. 趕去食早餐 : 今朝起身已是10時40分,梳洗後出門口10時50分,茶餐廳早餐至11時 !於是跑極快速interval3分幾鐘 到步 ...

ching 會否追女仔嚟睇?

升級   54.9%

該用戶從未簽到

這樣太著跡了,會嚇親人地
小弟是不會的~

原帖由 Alfred 於 2008-7-1 22:14 發表
ching 會否追女仔嚟睇?

升級   93.4%

該用戶從未簽到

跑步係娛樂,令到人生更多姿多采.
好多風景,跑步過程就能欣賞到.

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Desides health running could enhance ur :

i)  Happiness

ii) Endurance

iii) Friendship with other runners

iv)  Travelling in joining overseas races

v) and etc..............................................

升級   35.4%

該用戶從未簽到

多囉
    因為跑步, 我行街多左野睇, 多左藉口野買
    得閒可以行下運動舖,睇下跑鞋, 跑衫,跑褲, 運動BRA....

另外,同我隻寶貝狗跑起時, 都跑得開心D,有力D同快D
    佢都跑得放D

最好既係, 識到喱到一班好跑友
    令我識多D跑步路線,跑步知識
    而且更力有恒心去練跑多D, 跑長D, 真

升級   0%

該用戶從未簽到

至於我,我每一日都係跑步番學校既 ~~~ 唔跑就實遲到 ~~~
    所以跑步跟我的生活是息息相關 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

實際D尼講, 跑步令我識多好多地方, 特別有時去一些郊遊地點如水塘, 而精神上幫助了磨練不輕易放棄既精神, 比賽時見到路上標記, 會同自己講: 努力...唔好放棄, 就到啦... 好快到啦...

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

比賽時見到路上標記, 會同自己講: 努力...唔好放棄, 就到啦... 好快到啦...

Gills,

U're too strong & fit to consider giving up lah

升級   0%

該用戶從未簽到

你叫佢放棄 ?  點降呢  ? 因為太強 ?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

健康以外? 頭腦更聰明!!

btw, 本人除左跑步都會玩下日本麻雀(東風莊), 現在雀力 = 176x

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 3-7-2008 13:03 發表
    你叫佢放棄 ?  點降呢  ? 因為太強 ?

B哥哥, 唔好玩小弟啦...每個人跑比賽, 總會有尼個諗法, 跑步好處在於磨練自己, 係競賽或者人生旅途中克服困難, 唔係動不動就話放棄/自殺.

升級   0%

該用戶從未簽到

吾係. 奇怪叫你收山姐. 你有咁既心態係好事來

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2008-7-2 20:01 發表

iv)  Travelling in joining overseas races

可能幾好玩的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2008-7-3 13:10 發表
    健康以外? 頭腦更聰明!!

btw, 本人除左跑步都會玩下日本麻雀(東風莊), 現在雀力 = 176x

都會. 清醒d

升級   0%

該用戶從未簽到

跑開步真係有好多好處:
    1. 昨天都試過急步去吃早餐, 那間店11.30am之後沒有早餐, 由於要乘地鐵, 落樓搭lift時, 見錶08分, 到餐廳門口27分, 仲有3分鐘
    2. 在街上可以走快d避開煙民一族

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-7-6 11:24 發表
    跑開步真係有好多好處:
    1. 昨天都試過急步去吃早餐, 那間店11.30am之後沒有早餐, 由於要乘地鐵, 落樓搭lift時, 見錶08分, 到餐廳門口27分, 仲有3分鐘
    2. 在街上可以走快d避開煙民一族 " />
    富想像力  妙語連珠

白頭佬

升級   0%

該用戶從未簽到

生活篇是也