香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.3.27 Hysan Healthy Run

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ericlam 於 2011-3-29 16:45 發表

膽粗粗,報了名 Bonaqua Action Sprint Discovery Bay, Lantau, May 8

。。 死啦,都吳知點預備., 要上山,下海。。ghjygu" />" />h

有ching,ctse 參加過嗎?

先下海, 後上山,所有參賽者於跑步比賽中必須戴上頭盔(單車頭盔或攀石頭盔),因為參賽者需經過石灘、山澗等。此外,還需要一對良好的跑步鞋或行山鞋;水樽或水袋。
GOOG LUCK

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2011-3-29 17:09 發表

先下海, 後上山,所有參賽者於跑步比賽中必須戴上頭盔(單車頭盔或攀石頭盔),因為參賽者需經過石灘、山澗等。此外,還需要一對良好的跑步鞋或行山鞋;水樽或水袋。
GOOG LUCK https://www.longrun.hk/forum/im ...

謝謝啊,比我想像的難啊,不理啦,唯有勇敢直前啦。。

看來要開始濕身跑,練下遊水,練下跑山多一點啦。。。

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 paulwywong 於 2011-3-29 18:06 發表
我參加過 mui wo

好玩嗎? 是否很激啊?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2011-3-29 17:09 發表

GOOG LUCK https://www.longrun.hk/forum/im ...

謝謝你的提示啊。

也再看了多些youtube 啊,actionasia 上的video 啊, 大概知道什麼,也看到不少ching/ctse 跌親,好疼啊。。

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 paulwywong 於 2011-3-29 21:41 發表
好玩.....好激....

好啊,去馬!  最多包尾,完成沒受傷是目標。。。

升級   31.85%

開心
  • 簽到天數: 35 天

大家好, 我本身跑得好雞, Bonaqua Action Sprint Bottom ten 果D.
    果次我都有玩13K, 我個ANDROID GPS都係mark到13.5K 左右. 果日天氣真係OK, 上年就太陽勁, 有車接, 正...haha
    不過photo好似只有影5K D 人(綠色數字)....haha
    Discovery Bay, 09我有玩. 只是分享有乜野.
    無記錯, 開始跑沙灘. 跟住上山(如果要超前就最好沙灘時上, 因為上梯級, 好塞人下(有玩上星期都知啦)....跑山....跟住落山到水塘仔, 要游好少好少. 只是比你涼一涼. 飲下水塘水.....痾下尿XD.
    跟住跑小小馬路, 村路.  然後到海邊. 呢度真係要注意. 要澗海行, 水裡面多尖石大石, 睇唔到. 所以唔可以快, 如果唔係就中招, 仲有好多玻璃. 係好多玻璃.  
    跟住上水跑回終點.

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 believew 於 2011-4-8 06:31 發表
    大家好, 我本身跑得好雞, Bonaqua Action Sprint Bottom ten 果D.

不過photo好似只有影5K D 人(綠色數 ...

你好 !
    講開又講... 我都有玩啱啱 東涌 Bonaqua Action Sprint.
    哩次正呀 ! 真係包尾 !       但係三個鐘多啲完成到, 都好開心 !
    (我仲喺落水游 20m 之後, 上水嗰陣界親手指, 已經差唔多好返.)

Action Asia Events 啲相出得好慢.
    唔知再等吓仲有冇 Hysan Healthy Hike & Run 嘅相哩......   

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 believew 於 2011-4-8 06:31 發表
    果次我都有玩13K, 我個ANDROID GPS都係mark到13.5K 左右. 果日天氣真係OK, 上年就太陽勁, 有車接, 正...haha
    不過photo好似只有影5K D 人(綠色數字)....haha
    Discovery Bay, 09我有玩. 只是分享有乜野.
    無記錯, 開始跑沙灘. 跟住上山(如果要超前就最好沙灘時上, 因為上梯級, 好塞人下(有玩上星期都知啦)....跑山....跟住落山到水塘仔, 要游好少好少. 只是比你涼一涼. 飲下水塘水.....痾下尿XD.
    跟住跑小小馬路, 村路.  然後到海邊. 呢度真係要注意. 要澗海行, 水裡面多尖石大石, 睇唔到. 所以唔可以快, 如果唔係就中招, 仲有好多玻璃. 係好多玻璃.  
    跟住上水跑回終點.

believe ching
    謝謝你的description 啊,很清楚,像現場一樣。。

因為上梯級, 好塞人下
    很同意啊,不過都好,給自己透透氣

要游好少好少. 只是比你涼一涼. 飲下水塘水
    我最怕這裡,因為我遊水中雞,幸好現在明白只是輕輕到此一遊。。

要澗海行, 水裡面多尖石大石
    好彩ching提醒,通常我hea 了大部分路,到最後都會有點力跑最後一段,現在要小心了。。。

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-4-8 10:12 發表

你好 !
    講開又講... 我都有玩啱啱 東涌 Bonaqua Action Sprint.
    哩次正呀 ! 真係包尾 !   

登錄/註冊後可看大圖
        但係三個鐘多啲完成到, 都好開心 !
    (我仲喺落水游 20m 之後, 上水嗰陣界親手指, 已經差唔多好返.)

Action Asia Events 啲相出得好慢.
    唔知再等吓仲有冇 Hysan Healthy Hike & Run 嘅相哩.....

ching
    現在好了吧,我看過 wayne 和其他 ching 說,要帶手套,我都買了一對行山那種手套,45元,又買了那種背包連水壺,清貨(陳列品),140元,新的要買5-600,太貴了。會在比賽前試試,希望不要給人家笑。

系啊,d相真的很慢,不過好像有600多張(hysan)那個,不過依然看不到自己(唉,可能不是

Bonaqua Action Sprint TUNG CHUNG, Lantau

升級   0%

擦汗

原帖由 ericlam 於 2011-4-10 10:57 發表

現在好了吧,我看過 wayne 和其他 ching 說,要帶手套,我都買了一對行山那種手套,
    系啊,d相真的很慢,不過好像有600多張(hysan)那個,不過依然看不到自己

手指好了. 膝(舊患)也沒大問題. 謝謝 !
    我買 Jusco $10 店那些, 因為用完可以不要.   
    沒有報其他幾場, 遲些下年再算了.   

Hysan 行跑得好後, 四個半鐘, 臨尾外藉大會指揮叫我哋影相, 但係仲未有.
    好彩起步大堆頭, 都影到一張清楚有望鏡頭.   

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-4-10 11:32 發表

手指好了. 膝(舊患)也沒大問題. 謝謝 !
    我買 Jusco $10 店那些, 因為用完可以不要.   
    沒有報其他幾場, 遲些下年再算了.   

Hysan 行跑得好後, 四個半鐘, 臨尾外藉大會指揮叫我哋影 ...

再看了半小時,還是看不到自己。唯有得賽後自拍一張記念。。。

升級   0%

擦汗

原帖由 ericlam 於 2011-4-10 10:57 發表
    系啊,d相真的很慢,不過好像有600多張(hysan)那個,不過依然看不到自己
    原帖由 ericlam 於 2011-4-10 12:12 發表
    再看了半小時,還是看不到自己。唯有得賽後自拍一張記念。。。

師兄, 如果冇睇錯, 好似係出咗另一批相.

A ~ 530
    B ~ 391

但係好似都係咁上下位置, 仲未完.
    我哩啲慢腳包尾, 可能, 要再等多一兩個星期, 先再等到......

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-4-12 12:51 發表

A ~ 530
    B ~ 391

我哩啲慢腳包尾, 可能, 要再等多一兩個星期, 先再等到......

得得地 ching

謝謝啊。在 B 度 找到自己,還是5張,還有一張大特寫,原來我都幾上鏡喔。。。

其中3張是四個跑手在緊逼地跑,好認真地 啊。。。

升級   31.85%

開心

回復 109# 的帖子

樣衰.....我睇錯日期, skip 左東涌......
    上次玩西貢, 太大雨, 所以玩一半放棄, 希望今星期可以ok....仲多1k, 有d驚...haha

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 believew 於 2011-4-12 15:48 發表
    樣衰.....我睇錯日期, skip 左東涌......
    上次玩西貢, 太大雨, 所以玩一半放棄, 希望今星期可以ok....仲多1k, 有d驚...haha

ching 應該都有練,而且多一k少一k,不及多一個山頭辛苦啊。。

你一定

升級   31.85%

開心

http://www.actionasiaevents.com/ ... ntlist&Itemid=7
    有d興趣, 我係bottom ten in bonaqua. 唔知有無人肯蝕底

升級   45.4%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 得得地 於 2011-4-12 12:51 發表

A ~ 530
    B ~ 391

搵到幾張!

升級   0%

擦汗

Kayak 4 km (Tai Tam Bay)
    Run 7 km (Shek O country Park)
    Kayak 2 km (Tai Tam Bay)

$700 兩個一組, 咁多嘢安排都 okay.

哩啲都幾得意, 有機會都想試吓.
    Bonaqua Tung Chung 我係第尾, 問你驚唔驚 ?   

不過, 五月一日, 好似趕咗啲,
    五月八日有三項, 想準備下.   

如果下次近近哋 Discovery Bay (我住東涌),
    到時再睇吓 ??   

Race 2 - Discovery Bay (date tbc June) - with special family event for kids

Race 3 - Sai Kung (date tbc June/July)