香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lazioman
打印 上一主題 下一主題

跑左1個月,減左13磅

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

你哋個個都減成10磅以上•••••••我只得8磅•••••••仲要係200lb以上的•••••••••

升級   17%

該用戶從未簽到

唉,我跑左十個月,都係減得八榜,點跑都無再輕

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

Me 2... 跑極都係咁上下!
    依家早餐食麥皮,因為有個朋友都係靠食麥皮減!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

跑左大約一年,由約82kg到而家約71kg,其間無點樣節食,只係返通宵時戒食宵夜.想減到約67kg,
    但呢半年都無乜進展

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 lazioman 於 2011-4-7 13:12 發表 oh, no,我只是想減膽固醇,血脂唔係想減肥.

食物方面都要注意下

升級   97.37%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 16-7-2011 05:04 發表
    跑左大約一年,由約82kg到而家約71kg,其間無點樣節食,只係返通宵時戒食宵夜.想減到約67kg,
    但呢半年都無乜進展
    Gunners ching 一年減11KG 已很好了 , 亦已減了8份1體重 , 千其唔好節食 , 這樣会營養不良 , 精神不振 , 體力不足 . 一定要靠運動和均衡飲食 , 減少油鹽糖 , 例如以灼菜代炒菜, 鷄柳代替雞扒 , 肉類不要吃肥及皮部份 , 盡量少吃麥記和大xx , 美x 的下午茶都是雞中亦 , 西多等勁肥食物 , 就算食都要咬番D皮出黎 , 魚柳包要走醬 , 咖啡奶茶不要飲三合一 , 用脫脂奶代替花奶和咖啡伴侶 . 戒吃杯麵

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 小比 於 2011-7-16 17:54 發表
    Gunners ching 一年減11KG 已很好了 , 亦已減了8份1體重 , 千其唔好節食 , 這樣会營養不良 , 精神不振 , 體力不足 . 一定要靠運動和均衡飲食 , 減少油鹽糖 , 例如以灼菜代炒菜, 鷄柳代替雞扒 , 肉類不要 ...

收到晒,小比師兄

升級   0.53%

該用戶從未簽到

我都係跑兩個月約減7磅....我得153cm最肥果時103-104磅....狂跑果輪去到88磅但瘦得幾恐怖....而家keep住93-95磅...重搵得番讀書時既23吋腰添,而且間唔中食下西多士,薯條,放肆一番都唔會肥番,真係唯有跑步先做得到,呢大半年都keep住一星期最少跑三晚....每次約6km...各位加油喔^^

升級   69.25%

該用戶從未簽到

我都係努力減肥中!我覺得有時做同一款運動會好悶,所以我會跳aerobic、游水、行山、踩單車、跑步(以前一丁自己跑運動場,現在開始join師兄師姐跑街)
    減肥係一個長期作戰的旅程!努力呀!

升級   24.21%

該用戶從未簽到

我跑了一年只減到6k, 我減得最慢, 可能因為我為食, 不過我的醫生話最好每個月吾好減多過4磅.

升級   44.74%

該用戶從未簽到

Me too! 配合埋飲食, 食清d, 跑步係好有效. 我覺得跑步係瘦得最快, 但我真係做下其他運動, 一黎無咁悶, 二黎等身體唔好適應o左而唔會瘦落去

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-3 10:18 發表
    我都係努力減肥中!我覺得有時做同一款運動會好悶,所以我會跳aerobic、游水、行山、踩單車、跑步(以前一丁自己跑運動場,現在開始join師兄師姐跑街)
    減肥係一個長期作戰的旅程!努力呀!" />" />fvhfgj

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 codynlaw 於 2011-12-16 12:48 發表
    Me too! 配合埋飲食, 食清d, 跑步係好有效. 我覺得跑步係瘦得最快, 但我真係做下其他運動, 一黎無咁悶, 二黎等身體唔好適應o左而唔會瘦落去

我都有跑,但睇黎我又唔係瘦左好多。
    或者係咪要加強里數/ 加強速度先至得?!

升級   100%

開心

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-3 10:18 發表
    減肥係一個長期作戰的旅程!努力呀!" />" />fvhfgj

我都同意減肥係一個長期作戰的旅程,但忍口既難度,我相信仲大挑戰呢?!

升級   100%

開心

原帖由 小比 於 2011-7-16 17:54 發表
    Gunners ching 一年減11KG 已很好了 , 亦已減了8份1體重 , 千其唔好節食 , 這樣会營養不良 , 精神不振 , 體力不足 . 一定要靠運動和均衡飲食 , 減少油鹽糖 , 例如以灼菜代炒菜, 鷄柳代替雞扒 , 肉類不要 ...

但我平日返工,食午飯除左大X樂,根本冇得揀,咁唔通要日日食魚蛋河先至夠清淡?

升級   76.25%

該用戶從未簽到

自己帶飯,我依家日日都係

升級   100%

慵懶

阿聰你試吓少食多餐...!!我減幾十磅除了跑步,就係靠呢個做法..!!

升級   100%

開心

原帖由 tank1438 於 2011-12-17 14:16 發表
    阿聰你試吓少食多餐...!!我減幾十磅除了跑步,就係靠呢個做法..!!

........如何少食多餐啊?!

升級   100%

慵懶

每餐食六至七成飽,一日食五餐,唔好超過四個鐘唔食野!
    最重要係唔好俾自己餓亦唔好俾自己飽!

升級   100%

開心

原帖由 tank1438 於 2011-12-17 15:53 發表
    每餐食六至七成飽,一日食五餐,唔好超過四個鐘唔食野!
    最重要係唔好俾自己餓亦唔好俾自己飽!

呢個我都試過,但之後又好快就肚餓,變左又係食多左。
    有人教我食飯之前飲大杯水以降低食慾,不知是否可行呢?!

升級   89.25%

該用戶從未簽到

我每日只可intake1800Cal,每餐一平碗飯+三両肉+一碗半無油菜。上\下午茶各一塊麵包。只是出街食飯很難跟足。