香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2008年夏天澎湖之旅 - 我在菊島跑步

升級   11.35%

該用戶從未簽到

六月尾七月頭去了台灣的澎湖旅行,一場黎到梗要跑番轉啦hiuijhkj" />

澎湖在台灣的西邊,由多個島嶼組成。
我在澎湖住的民宿是在鎖港里,附近最近的沙灘就是山水沙灘。我在第三天早上七點由民宿出發。

+1 0
上一篇︰蔡子強﹕香港中產只講「着數」﹖下一篇︰lee 到好有人情味

評分

查看全部評分

升級   35.4%

該用戶從未簽到

嘩,多謝ching 分享
個天好靚
ching去旅行都掛住跑步,好野

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

去到邊跑到邊, 犀利

升級   0%

該用戶從未簽到

yungwai兄, D相無得彈, 幾時寫吓遊記, 加埋D相, 可以推薦加入長跑網年刊, 我最鍾意尼張相, 有日劇加木村feel. 好型仔呀.

登錄/註冊後可看大圖

升級   5.33%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

澎湖很漂亮呀,連我這個台灣人都還沒去過,很想去一次

師兄下次可以試跑綠島或蘭嶼

升級   11.35%

該用戶從未簽到

redred 及 obaanc 師姐: 其實旅行跑步其中一個原因係我本身去旅行都慣左早起身,而同行者就一定"訓"到好晏,早起身無野做最好就梗係跑步啦。而且在外地跑步又會有種新鮮感,大部份地方的空氣都比香港好,又可以keep住練習,都幾好架。

升級   78.75%

該用戶從未簽到

上次6月去高雄,都諗緊有邊道可以跑下步
    點知去5日落雨4日,無得跑
    反而最後一日踏單車

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

可以推薦加入長跑網年刊

X 2 - very beautiful scene for running

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-7-25 13:23 發表
    CHING 澎湖有沒夜市?有冇去夜市放縱一番?
    Ken兄澎湖本島的市中心馬公都有夜市,不過比起仕林個o的就差好遠啦。去旅行放縱就梗有啦!我最欣賞係佢地利用島上很多的仙人掌做不同的食物: 仙人掌汁、仙人掌冰、仙人掌雪、仙人掌麻糬等等。因為仙人掌酸酸甜甜好開胃,唔覺唔覺就食左好多

升級   11.35%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 Gills 於 2008-7-25 14:07 發表
    Gills兄唔好玩小弟 ,你覺得我型係因為頂帽遮左半邊臉,睇唔到樣;見到樣實
    不過個邊真係晒到唔戴帽唔得~~~~

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 datoe 於 2008-7-25 14:23 發表

datoe c-hing,我都想去多o的台灣唔同的地方,有你係到,到時我會問你

升級   35.4%

該用戶從未簽到

yungwai 兄, 但我跑完都未必識路返去啦
    你唔係跟圑呀 ? 我見你住民宿
    同埋咪要帶多對跟鞋去囉 ?

我都好想試下係第二國家跑既滋味

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-7-25 16:04 發表
    yungwai 兄, 但我跑完都未必識路返去啦
    你唔係跟圑呀 ? 我見你住民宿
    同埋咪要帶多對跟鞋去囉 ?

我都好想試下係第二國家跑既滋味
    redred c-tse 我係自由行的,亦都可能因為咁,所以我睇個邊o的地圖睇得特別仔細,第一、二日亦特別留意可以跑的路。最終都係認住海灘的方向跑過去,當然有帶民宿的咭片,有事都可以搵人幫手。不過澎湖人都好好的,好肯"教路"

去第二個國家就發現其他地方的跑步風氣都好好,不過最緊要都係當地治安ok啦。c-tse遲o的都試下。

升級   0%

該用戶從未簽到

yungwai C-hing,
    Very nice photos
    After review your pictures, really wants to execute my annual leave right now and take a vacation

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 2008-7-25 16:40 發表
    redred c-tse 我係自由行的,亦都可能因為咁,所以我睇個邊o的地圖睇得特別仔細,第一、二日亦特別留意可以跑的路。最終都係認住海灘的方向跑過去,當然有帶民宿的咭片,有事都可以搵人幫手。不過澎湖人都好好的,好 ...

除了要治安好外, 高原地方都好似唔係好適合跑步

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-7-25 16:45 發表
    yungwai C-hing,
    Very nice photos
    After review your pictures, really wants to execute my annual leave right now and take a vacation hj" />g
    哈哈,我經常都有呢個問題。好似"新X期'雜誌話齋": 一返工,就想放假

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-7-25 16:45 發表

除了要治安好外, 高原地方都好似唔係好適合跑步
    係呀,你俾我去到西藏我估我都跑唔到lu

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-7-25 14:26 發表
    上次6月去高雄,都諗緊有邊道可以跑下步
    點知去5日落雨4日,無得跑
    反而最後一日踏單車
    Stanely兄,我就真係好羨慕你啦,踏單車?三輪我就得.................

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 datoe 於 25/7/2008 14:23 發表

大頭師兄,你會否合約其間放假回鄉?到時由你領軍帶領本網跑友自由行,到台灣遊覽兼跑步,一樂也!