香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 丁蟹
打印 上一主題 下一主題

2011澳門銀河娛樂國際馬拉松

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 62 天

各位;澳門運動場有得沖涼既,跑完去沖個熱水消除疲勞涼真係好舒服!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-9-27 00:10 發表

這個有點難,人地去了澳門才可替你取選手包號碼布,又點樣可以返來TKO給閣下呢? 諗自己都要諗下人的!
    如果那個師兄願意替你拿,請PM(發短消息)給他約係邊度給你吧! 最好留電話(香港及澳門的電話)。

溫馨提示to 小二兄:

如果你打算比賽當日搭通宵船去澳門參戰,請預早少少及準時向為你領取號碼布的人接洽,因為起步前存放行李可能要搞好耐(年年都好亂),而且大家須要時間熱身的。

升級   17.37%

該用戶從未簽到

亮哥,別怪我多口,馬拉松12月2,3日取選手包,12月4日跑!我一直無要求過別人去完澳門再返來TKO給我,亦都是沒可能發生的事!
    "諗自己都要諗下人的!"<<<我是反對的!
    現在是我請求別人幫忙,我理應多謝別人的!
    事實上,如大家TKO方便的話,我還要將馬拉松確認信及證件副本轉交!
    如果人地TKO唔方便的話,再諗辦法!

駁完咀了!都要多謝你之後POST及馬王的提點!
    其實無未去過澳門,如何預計時間、交通及方便交收選手包交仍有很個問題!

想問多次有沒有跑友會坐通宵船呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小二 於 2011-9-26 23:39 發表
    我TKO方便!

Sorry! 誤會了你要人去澳門取了選手包後拿去TKO給你。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我和太太都可能會搭夜船去,若是的話可以約埋其他師兄同行。亦要麻煩金金師兄幫手攞物資。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Anthony 於 2011-9-28 13:42 發表
    我和太太都可能會搭夜船去,若是的話可以約埋其他師兄同行。亦要麻煩金金師兄幫手攞物資。

Anthony 、小二及各跑友:
       小弟樂於為大家服務領取澳馬選手包,有兩點請大家留意

(1)因某原因大會不給選手包小弟,小弟恕不負責。
    (2)請準時比賽前30分鍾到達,因小弟都要比賽及熱身寄行李。

可以交領取選手包授權書給我的地方:

(1) 1/10/2011 大尾督比賽
    (2)23/10/2011 沙田飛達比賽
    (3)20/11/2011 沙田sportsoho比賽
    地點:
    (1)星期一 蒲崗村     比我或Lulu
    (2)星期三 TKO       比Lulu或駿哥
    (3)星期四 沙田河畔  比我或runrun

記得留低聯絡電話

最後祝各跑友跑得開心又PB。
                                                                     金金上

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小二 於 2011-9-28 00:58 發表
    亮哥,別怪我多口,馬拉松12月2,3日取選手包,12月4日跑!我一直無要求過別人去完澳門再返來TKO給我,亦都是沒可能發生的事!
    "諗自己都要諗下人的!"

小二C兄祗是字眼誤會,不要為誤會而爭拗;代領選手包無問題。

升級   17.37%

該用戶從未簽到

先謝金金師兄,這樣我應可以在河畔大勇隊時將授權書給你或runrun!

其實我都是表明立場而以,不是要爭拗,可能自己寫得不詳細,亦都希望亮哥不要介意!

依個我志在完成!仲有兩個月,大家努力!

升級   100%

鬱悶

原帖由 小二 於 2011-9-28 23:30 發表 先謝金金師兄,這樣我應可以在河畔大勇隊時將授權書給你或runrun!其實我都是表明立場而以,不是要爭拗,可能自己寫得不詳細,亦都希望亮哥不要介意!依個我志在完成!仲有兩個月,大家努力!

小二師兄,歡迎你在河畔大勇隊把授權書交給我或金金。

升級   11.58%

該用戶從未簽到

原帖由 fwk322 於 2011-9-13 17:17 發表
    一我知道跑族在十一月十二日在廣州有馬拉松賽跑 至深圳半馬在那時 謝謝金金C兄

到时就可以再见啦!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 馬拉 於 2011-9-27 22:25 發表
    各位;澳門運動場有得沖涼既,跑完去沖個熱水消除疲勞涼真係好舒服!

多謝馬拉報料,你有沒報呢個啊~?

升級   0%

慵懶

原帖由 零下十度 於 2011-9-29 14:35 發表

多謝馬拉報料,你有沒報呢個啊~?

lulu,我仲未報,呢個賽唔會咁快滿,我去年都係最後先報。
    10月31日加價前決定咁多年都係收澳幣,今年要收港幣噢

報名費:            
    馬拉松 (42.195km) 及半程馬拉松 (21.0975km)
    參賽者類別31/10或之前
                    提早報名優惠
    1/11 – 25/11
                    報名費
    26/11 – 3/12
                      逾期報名費*
    澳門田徑總會註冊會員
                      (必須提交澳門居民身份證及有效會員證副本各乙份)
    澳門幣70元 澳門幣140元澳門幣240元
    本地運動員
                    (必須提交澳門居民身份證副本乙份)
    澳門幣100元 澳門幣200元澳門幣300元
    非本地運動員
                    (必須提交所屬國家/地區發出的身份證明文件副本乙份)
    港幣300元
                      或
                    美元40元
    港幣600元
                      或
                    美元80元
    澳門幣/港幣700元
                * 只收取現金及不補回兌換率差額

迷你馬拉松 (約6.5km)
    參賽者類別即日起至25/11報名費 26/11 – 3/12 逾期報名費*
    所有運動員
                      (必須提交澳門居民身份證或所屬國家 / 地區發出的身份證明文件副本乙份)
    澳門幣/港幣50元
                      或
                      美元7元
    澳門幣/港幣100元
    (團體方式報名至18/11, 17:30)

升級   100%

該用戶從未簽到

回復 90# 的帖子

好耐無見你牙,到時要跟你映張靚相啊

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 馬拉 於 2011-9-29 15:58 發表

lulu,我仲未報,呢個賽唔會咁快滿,我去年都係最後先報。
    10月31日加價前決定咁多年都係收澳幣,今年要收港幣噢

報名費:                                           馬拉松 (42.195km) 及半程馬拉松 (21. ...

甘你快d報啦,都系要比$$$

升級   0%

慵懶

原帖由 零下十度 於 2011-9-29 21:28 發表

甘你快d報啦,都系要比$$$

都係,但唔係錢架問題,似呼情況而決定囉!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

馬拉,

報啦報啦
    今年可能跟你跑
    不用你在終點等我個幾鐘

Kin in Running

升級   100%

開心

原帖由 denis3885 於 2011-9-28 18:03 發表

Anthony 、小二及各跑友:
       小弟樂於為大家服務領取澳馬選手包,有兩點請大家留意:

(1)因某原因大會不給選手包小弟,小弟恕不負責。
    (2)請準時比賽前30分鍾到達,因小弟都要比賽及熱身寄行李。

可以 ...

先謝謝金金師兄及runrun師姐,與太太商量後都擔心休息時間不夠,所以決定訂酒店。暫時預訂氹仔麗景灣酒店,唔知呢間酒店得唔得?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Anthony 於 2011-9-30 18:29 發表

先謝謝金金師兄及runrun師姐,與太太商量後都擔心休息時間不夠,所以決定訂酒店。暫時預訂氹仔麗景灣酒店,唔知呢間酒店得唔得?

上年因為搵酒店搵得遲,最後住了呢間距離運動場較遠的麗景。呢間都算舒適的,又包早餐,只係遠左少少。

升級   100%

開心

原帖由 上水馬王 於 2011-9-30 22:16 發表

上年因為搵酒店搵得遲,最後住了呢間距離運動場較遠的麗景。呢間都算舒適的,又包早餐,只係遠左少少。

唔該馬王師兄提供資料。
    重想知由酒店去運動場要幾耐呢?駛唔駛搭車?
    當日咁早報到,早餐夠唔夠時間食?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Anthony 於 2011-10-1 21:16 發表

唔該馬王師兄提供資料。
    重想知由酒店去運動場要幾耐呢?駛唔駛搭車?
    當日咁早報到,早餐夠唔夠時間食?

其實可以唔洗搭車~
    比賽當日你落到酒店樓下,就會見到好多跑友準備慢jog過去運動場,你同埋佢地jog過去都只係十二、三分鐘左右。

酒店早餐冇咁早有得食架,因為比賽起步時間好早,要自備晌酒店房內食。
    當完成賽事後可以番去酒店享用早餐,同埋沖個靚靚既熱水涼。

不過我上年係玩半馬,如果全馬既話未必趕得切番去食早餐