香港長跑網  - 長跑長友

樓主: mill
打印 上一主題 下一主題

6月26日(星期五)荃灣青公約跑預埋你

升級   27.3%

開心
  • 簽到天數: 3 天

升級   37.6%

該用戶從未簽到

日期:2013年5月10日(星期五)荃灣青公約跑預埋你~~~
    集合時間 : 6:45PM (起跑時間 7:00 PM) (不見即散), (不設拉筋時間, 請自行提早到達公園拉筋)
    集合地點 : 荃灣(如心酒店)旁, 即荃灣公園網球場,更衣室門口集合.
    晚餐 : 待定
    借locker :  請預早10分鐘到網球場則的辦事處填表借locker鎖匙, 手快有, 手慢無. @@(為安全起見, (請自備小鎖頭一個)
    路線 : 荃灣公園起步-->機場展覽館( 10K)--->深井嘉頓來回, (約12.5K)長短隨意!

報名:
    1. mill
    2.
    3. Wilson
    4. Gloria
    5. 石仔
    6. cpfock
    7. 亮哥(齋跑)
    8. Wuso (Recovery Run)
    9.
    10.

警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公裏跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段隻適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知 或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事 故,而導緻參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動隻代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導緻參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

日期:2013年5月10日(星期五)荃灣青公約跑預埋你~~~
    集合時間 : 6:45PM (起跑時間 7:00 PM) (不見即散), (不設拉筋時間, 請自行提早到達公園拉筋)
    集合地點 : 荃灣(如心酒店)旁, 即荃灣公園網球場,更衣室門口集合.
    借locker :  請預早10分鐘到網球場則的辦事處填表借locker鎖匙, 手快有, 手慢無. @@(為安全起見, (請自備小鎖頭一個)
    路線 : 荃灣公園起步-->機場展覽館( 10K)--->深井嘉頓來回, (約12.5K)長短隨意!

報名:
    1. mill
    2.
    3. Wilson
    4. Gloria
    5. 石仔
    6. cpfock
    7. 亮哥(齋跑)
    9. 成成 (去睇鴨仔, 不要等我吃飯)
    10.

警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公裏跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段隻適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知 或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事 故,而導緻參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動隻代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導緻參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕.

鴨仔去了尖沙咀啦...你去邊度睇呀? :p  發表於 2013-5-9 21:24

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

宜家出面就面陽光普照..唔知黃昏的時候會點呢?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

報名:
    1. mill
    2.
    3. Wilson
    4. Gloria
    5. 石仔
    6. cpfock
    7. 亮哥(齋跑)
    9. 成成 (去睇鴨仔, 不要等我吃飯)
    10. 力高 (應該來...)

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

mill  鴨仔去了尖沙咀啦...你去邊度睇呀? :p
    就係跑去尖東睇肥鴨 + 西九燒豬

咁夜有咩好睇呀? 西九唔係睇大舊屎咩? XDD  發表於 2013-5-10 14:34

升級   100%

慵懶

大家請留意 :

今晚青公約跑將會(取消),
    特此通知 !

妙師姊, 雷暴現正生效(天文台資訊)~  詳情 回覆 發表於 2013-5-10 17:34

升級   100%

開心

mill 發表於 2013-5-10 16:30
    大家請留意 :

我看到現在青山公路, "青公"外面的情況, 只是地面濕滑, 沒有下大雨, 今晚青公約跑將會照常 ...

妙師姊, 雷暴現正生效(天文台資訊)~

升級   100%

慵懶

因雷暴警告的關係, 現在正式取消今晚青公約跑~~

我這個新丁未能與大家一起練習…真有點失望,希望下次共同出發 ~  詳情 回覆 發表於 2013-5-10 17:42

升級   100%

開心

我這個新丁未能與大家一起練習…真有點失望,希望下次共同出發 ~

下次再跑啦...機會常在, 我都回家了. @@  發表於 2013-5-10 17:45

升級   22.2%

奮鬥
  • 簽到天數: 87 天

17/5 是公眾假期,是否繼續?

我星期五我放假,很想跟你們跑青公,如果可以加送多10k , 8k 更加爽 。 渣馬前我是一人獨自跑青公,有時屯門至荃灣,有時乘車出荃灣跑入屯門。  詳情 回覆 發表於 2013-5-13 21:31
    你好呀Tong師兄, 自上次南生圍仔後, 都未有同你跑過了......我都諗緊是否會取消, 明天回覆你好嗎? ^^  發表於 2013-5-13 12:06

升級   22.2%

奮鬥

ys_tong 發表於 2013-5-13 09:28
    17/5 是公眾假期,是否繼續?

我星期五我放假,很想跟你們跑青公,如果可以加送多10k , 8k 更加爽 。
    渣馬前我是一人獨自跑青公,有時屯門至荃灣,有時乘車出荃灣跑入屯門。

tong師兄, 我們(星期5)唔跑青公了, 決定行/跑山, 麥徑7,8段呀! 早上8:00  詳情 回覆 發表於 2013-5-15 12:54

升級   100%

慵懶

ys_tong 發表於 2013-5-13 21:31
    我星期五我放假,很想跟你們跑青公,如果可以加送多10k , 8k 更加爽 。
    渣馬前我是一人獨自跑青公,有時 ...

tong師兄, 我們(星期5)唔跑青公了, 決定行/跑山, 麥徑7,8段呀! 早上8:00

詳細情況如何?集合時間地點?里數?經驗?我未玩過,未知可不可以應付? 煩請告知 !  詳情 回覆 發表於 2013-5-15 17:43

升級   22.2%

奮鬥

mill 發表於 2013-5-15 12:54
    tong師兄, 我們(星期5)唔跑青公了, 決定行/跑山, 麥徑7,8段呀! 早上8:00

詳細情況如何?集合時間地點?里數?經驗?我未玩過,未知可不可以應付? 煩請告知 !

早上7:15荃灣, 大河道, 麥當奴集合食早餐, 不吃早餐的可8:00在小巴站等集合, (準時) 行麥理浩徑第7,8段, 里數我不知道呢, 明天同你問問跑友好了.7,8段都有不少梯級的, 上上落落, 不是平路, 都好多上落斜的. (所以要  詳情 回覆 發表於 2013-5-15 22:07

升級   100%

慵懶

ys_tong 發表於 2013-5-15 17:43
    詳細情況如何?集合時間地點?里數?經驗?我未玩過,未知可不可以應付? 煩請告知 !
    ...

早上7:15荃灣, 大河道, 麥當奴集合食早餐, 不吃早餐的可8:00在小巴站等集合, (準時)
    行麥理浩徑第7,8段, 里數我不知道呢, 明天同你問問跑友好了.7,8段都有不少梯級的, 上上落落, 不是平路, 都好多上落斜的. (所以要認真考慮自己的經驗/情況)
    你可以問吓你朋行的意見啦......我又不知道你應唔應付得到..  

升級   22.2%

奮鬥

我都想試吓行麥理浩徑第7,8段, 試吓上針山草山,這兩山的難度一早風聞,想親身試吓。
    請問要帶什麼裝備,是否只帶水就可以 ?
    我曾跑過"中國沿岸半馬 ,畢拉山 15K ",希望可以應付到,如果到時唔得,唯有慢慢行 !

TONG師兄, 7,8 段約係18k(山路,) 我們的資料如下: 毅行開操第一炮 (May 17) 路: 麥7-8 ( 唔夠喉,可加操麥9 至深井) 時間: May 17, 800am 荃灣兆和街(去城門綠van站) 請自備乾糧及最少2L 水, 帶晴雨天用品 郊  詳情 回覆 發表於 2013-5-16 10:17

升級   41.7%

開心
  • 簽到天數: 44 天

我以前同朋友行開山影相。Tong,  你未行過就不見議你行/跑 7,8兩段。
    7段還可以,但8段鉛礦坳上大帽山就要小心,裝備不只一雙鞋及一樽水,仲要stick, 乾糧,急救裝備等。上級上帽頂,跑友也未必可以支援你,唔同一般行山隊,估你唔係操開山。行/跑傷膝蓋就麻煩。
    不如我約你夜跑喇,如果你想玩既話,睇下有無人。

KEITH講得啱...7,8,段都好金的, 是非一般山路, 同中國沿岸比較, 因中國沿岸是馬路, 7, 8 段是山路, 又上又落...所以TONG師兄要考慮吓..如果你來仲要帶2L水, 仲有帶乾量同朱古力啦.!  詳情 回覆 發表於 2013-5-16 10:11
    KEITH講得啱...7,8,段都好金的, 是非一般山路, 同中國沿岸比較, 因中國沿岸是馬路, 7, 8 段是山路, 又上又落...所以TONG師兄要考慮吓..如果你來仲要帶2L水, 仲有帶乾量同朱古力啦.!  詳情 回覆 發表於 2013-5-16 10:11
    KEITH講得啱...7,8,段都好金的, 是非一般山路, 同中國沿岸比較, 因中國沿岸是馬路, 7, 8 段是山路, 又上又落...所以TONG師巳要考慮吓..如果你來仲要帶2L水, 仲有帶乾量同朱古力啦.!  詳情 回覆 發表於 2013-5-16 10:10
    Keithlky ching ! 夜跑都好喎...  詳情 回覆 發表於 2013-5-16 03:34

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 67 天

keithlky 發表於 2013-5-15 23:42
    我以前同朋友行開山影相。Tong,  你未行過就不見議你行/跑 7,8兩段。
    7段還可以,但8段鉛礦坳上大帽山就要 ...

Keithlky ching ! 夜跑都好喎...

今次跑去屯門,半馬距離?  詳情 回覆 發表於 2013-5-16 09:22

升級   41.7%

開心
  • 簽到天數: 44 天

龜兔競跑 發表於 2013-5-16 03:34
    Keithlky ching ! 夜跑都好喎...

今次跑去屯門,半馬距離?

Like: 5.0
    Like: 5
    真係?? 但我早上會去踢波, 如果跑半馬距離, 要留力或只造龍門算啦! 煩請告之!  發表於 2013-5-16 10:35

升級   100%

慵懶

keithlky 發表於 2013-5-15 23:42
    7段還可以,但8段鉛礦坳上大帽山就要 ...

KEITH講得啱...7,8,段都好金的, 是非一般山路, 同中國沿岸比較, 因中國沿岸是馬路, 7, 8 段是山路, 又上又落...所以TONG師巳要考慮吓..如果你來仲要帶2L水, 仲有帶乾量同朱古力啦.!