香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

著長跑網跑衫比賽好有feel呀

升級   30.4%

該用戶從未簽到

小弟跑齡將近一年。

上半年曾參加三次10K比賽,每次都是孤軍作戰。

一個人起步,一個人堅持,一個人冲線。都幾悶㗎。

今天著了長跑網跑衫參加了泰基北潭涌十公里賽,情況大大不同了。

在起跑前,穿上同一長跑網衫的師兄們送上的問候、加油語句,十分窩心。

當自己每每放慢腳步時,從後而上或迎面回程的師兄、師姐們不斷打手勢鼓勵、加油,十分受用。

連行山路過的師兄、師姐們也很熱情地為小弟打氣,多謝你們。

攝影的師兄、師姐們也厚待穿上網衫的小弟,頻頻舉機。

總括來說,這件神奇長跑網跑衫,帶來意想不到的果效。
+1 0
上一篇︰长城马拉松系列赛之金山岭长城马拉松赛下一篇︰新手肥仔跑步減肥應唔應該用赤腳跑鞋呢?

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ibm135 於 2012-9-2 21:36 發表
    小弟跑齡將近一年。

上半年曾參加三次10K比賽,每次都是孤軍作戰。

一個人起步,一個人堅持,一個人冲線。都幾悶㗎。

今天著了長跑網跑衫參加了泰基北潭涌十公里賽,情況大大不同了。

在起跑 ...

這都是跑衣的力量,團結了一班互不相識的跑友,希望師兄長跑長有,愈跑愈勁!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

"連行山路過的師兄、師姐們也很熱情地為小弟打氣"....我地癲友就係呢班行山人事喇...哈哈我地班主任mill姐的打氣聲響到成個萬宜水庫都聽到呀...

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

等我可楽都試下先

升級   30.4%

該用戶從未簽到

多謝坦克師兄的鼓勵!

原本小弟當其時係 lup 晒油㗎,不過,成班癲友師兄、師姐們的鼓勵(Mill 師姐真係最大聲,多謝!),小弟即時谷行啲腎上腺素出嚟,加強後勁跑到終點。

成班網友的鼓勵真係好正㗎!

升級   30.4%

該用戶從未簽到

多謝Lewis師兄的鼓勵!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 tank1438 於 2012-9-3 09:24 發表
    "連行山路過的師兄、師姐們也很熱情地為小弟打氣"....我地癲友就係呢班行山人事喇...哈哈我地班主任mill姐的打氣聲響到成個萬宜水庫都聽到呀..." />" />

係呀! 我地荃灣的跑友昨日一齊行山, 去程時見到在比賽有跑友跑回程, 緊係要同大家打吓氣啦!
    其實唔一定要落場跑的...同大家打氣一樣可以好開心架! 我一路行, 一路同大家打氣, 看到你們回報的笑容, 絕對值得啊!

升級   100%

慵懶

原帖由 ibm135 於 2012-9-3 17:38 發表
    多謝坦克師兄的鼓勵!

原本小弟當其時係 lup 晒油㗎,不過,成班癲友師兄、師姐們的鼓勵(Mill 師姐真係最大聲,多謝!),小弟即時谷行啲腎上腺素出嚟,加強後勁跑到終點。

成班網友的鼓勵真 ...

唔好客氣呀! 下次一定同大家再打氣.....國慶10K有無報呀! 到時我又會去做2工同跟大家打氣的.

升級   30.4%

該用戶從未簽到

報咗國慶跑呀!到時我會再著網衫跑,盡下網友義務------助人、受助;網友閒互相鼓勵。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 55 天

今年渣馬見識過網衫威力,病都可完成全馬。歐化我都要著網衫跑快D,哈!

升級   100%

慵懶

原帖由 ibm135 於 2012-9-3 23:46 發表
    報咗國慶跑呀!到時我會再著網衫跑,盡下網友義務------助人、受助;網友閒互相鼓勵。

好呀! 咁到時見了.

升級   30.4%

該用戶從未簽到

hingkeestore c hing, add oil.

升級   30.4%

該用戶從未簽到

mill c tse, see you there.