香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

渣打馬拉松2009 已報半馬報到區(POST#2己更新集合地點)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

半馬有好多人ar~~e + 有 22個la~

升級   0%

該用戶從未簽到

已報名了..
哈...
加埋我啦~~

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

cookie97 & other HM runners,

See U at the race !

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-8 22:21 發表
    半馬有好多人ar~~e + 有 22個la~

大家都要加油........yeah~~

升級   35.4%

該用戶從未簽到

認真,我想請問如本人報半馬
    這幾個月需要如可練習才可以完成 ?
    因為黎緊11月~1月(3個月都要返學)
    1月尾更要考試,可能有1~2星期跑不到
    而返學期間,可能只可以一星期跑1~2次 ,因做功課,小測+project 時間太忙
    未必可經常抽空練

現在大約只可跑10k左右, 繼上次約跑11k巳無力再跑下去
    需如何練習才可以 ?
    另,尋晚跑完,腳板底痛 (我幾驚又傷呀嚇死我 )
    是否鞋保護不足導致 ?是否需換鞋 ?

請各ching/ctse提供寶貴意見,因我想量力而為

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-9 16:35 發表

小弟都再一次很認真答閣下
    閣下走開10公里,今個月可以加多3公里,下個月再加3公里,12月頭尖鼻咀,可以試慢走22公里。
    而其實閣下只要保持完成16公里,已可以很保險地"完成半馬"

不是吧﹗又唻﹗yhffhj ...
    感謝屈教練既意見..
    今個月3k估計應該唔係問題,
    尋日傷後第5次跑時間對比以前差唔多
    16k明白,想請問屈教練
    屯門有咩練長跑好地方 ?等我有目標咁跑
    因為屯門→蝴蝶=10k
    咁加埋兆康來回有13k嗎 ?

另,尋日拉筋前跑曾受傷既筋有點痛
    我無理,照出去跑
    跑完腳底痛,但今曰腳底無痛
    但兩隻腳既內側筋按落有點痛,希望沒大礙
    我怕係報左名..但最後傷左咩都無得玩

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-9 16:54 發表

唔錯喎,回覆得幾快﹗
    因為屯門→蝴蝶=10k
    咁加埋兆康來回有13k x 2

下次米拿大夫開班,閣下都要執番劑,現在按米拿兄的方式拉筋,回得很快﹗
    KEN 兄,但只有回復,無進步,今晚再打詳細資料係女子區先 (得閒歡迎來比d意見,做下宣傳先 )
    即係澤豐→兆康→碼頭→兆康(巳有13k ?)還是要再由兆康→澤豐 ?

等米拿兄返來,問下佢幾時再開班
    你地d拉筋動,我有睇相
    好似d瑜伽動作

咁要麻煩ken 兄你搵日閒時傳授米拿兄拉筋心法,等我學下野
    ching 今日沖圈努力

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   17.89%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 kenneth 於 2008-10-7 18:09 發表

忘了答閣下問題添,叮噹姐,閣下都要留意,
    時間其實唔多,相信閣下現時均可隨時1小時十分內走十公里的。現在首要是加長距離,盡快上15公

謝 Kenneth C Hing 的 寶貴意見,
    現在今個月開始計晝在跑馬地跑10 K 以上
    (希望可以由13 K 慢慢加上去)

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 126# 的帖子

redred ctse:
    睇妳咁既情況,又要返學又要考試真係唔多夠時間練習,其實要完成半馬真係有d難度。
    上年渣打我就係因為練習唔夠都走去跑半馬,雖然死頂都跑使全程,但係就跑傷咗要休息成3個月先再跑得返。
    但係我又好明白妳想挑戰自己既決心,唯有名可以報咗先,平時練習都唔好迫得自己太厲害,而到比賽時以完成為主,時間次之。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

Kenneth 及 Oscar的意見十分有用。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7.15%

開心
  • 簽到天數: 20 天

Hi,  to all C-Hings,
    成功報左名,半程馬拉松挑戰組,
    06:50a.m. see you there.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-14 21:24 發表

到時留意post 2 到時一齊影相,一起起步﹗hiuijhkj" />

不過到時咁多人...都唔知點相認wor~~~唔係個個ching ctse 都穿會3架wor

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 vhtober 於 2008-10-14 22:24 發表

不過到時咁多人...都唔知點相認wor~~~唔係個個ching ctse 都穿會3架wor

穿綠色網T或者綠色網背心,方便集合影相,終點認人打氣.
    師姐見到一堆幾十個身穿綠衣的人,自己走去報上名來.