香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 1)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 240# 的帖子

唔知catcat跑之前1.5-2hrs前有沒有吃d東西, 我自己覺的點都要吃d, 有時候沒有時間, 我會係咁意吃串燒賣.  跑步真係要很多energy, 要吃番足夠的東西才可以... 小吃多餐.  還有都是跑番自己步速, 比較好.  我都是新丁一名, 都是不知太多

不要氣餒呀, 妳已經跑得很多了, 一跑跑20k, 毅力驚人, 慢慢來啦, 不可以急的

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 09:10 發表
31/10跑步後記:
出席者: witchyccatcat, (亞joe)joeikk88, batigoal, ngwkd2008, chengcc209 ctse, 她husband及朋友kitty,共7人,路線都係由ssp swimming pool開始,行舊路至tst圓方,西九龍長廊折返,全程大約12xxk左右 ...

WOWOWOWOW~CATCAT...你無樹ma....暈呀?!小心d wor~不過好在有其他ching 照顧..唔係一個人好危險呀!!!!!

你所講既情況~~我都試過..耳仔情況叫耳嗚掛...不過我要嘔出來至可以舒服番..係耳水唔平衡...有一次又有第2次...果輪會成日出現ka~~~
又有可能你飲水太小..你是否平日番工唔係好飲水架....因為身體做運動時唔出汗係好唔正常ka, d 熱唔可以排出...你試試..下次跑前果日..由早到晚drink 多小小 (真係要8杯wor)..看情況如何

哎呀~~~我一唔出場你就出事ka~~~不過我覺得你一定完成到hm 賽事架...你記住...vhtober我都得~~~你catcat點會唔得wor~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-11-1 09:37 發表
唔知catcat跑之前1.5-2hrs前有沒有吃d東西, 我自己覺的點都要吃d, 有時候沒有時間, 我會係咁意吃串燒賣.  跑步真係要很多energy, 要吃番足夠的東西才可以... 小吃多餐.  還有都是跑番自己步速, 比較好.  我都是新丁一 ...

我5點幾時有食少少野咋....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2008-11-1 10:25 發表
c姐,咁你又唔使灰心,起初跑長距離,狀態一定起伏不定,幾時好幾時差都好難預測。不過最緊要係開頭唔好為咗快為咗時間而拼命去跑,去跟,因為咁樣會好影響自己的心情。其實你有做記錄就係幫緊自己,可以 ...

所以最始時見個個都甘快,我自己就跑得超慢,隔成幾條街....都幾唔開心.... 後來自我安慰就好多了..
謝謝ching鼓勵....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-1 10:52 發表

WOWOWOWOW~CATCAT...你無樹ma....暈呀?!小心d wor~不過好在有其他ching 照顧..唔係一個人好危險呀!!!!!

你所講既情況~~我都試過..耳仔情況叫耳嗚掛...不過我要嘔出來至可以舒服番..係耳水唔平衡...有一次又有 ...

我個人都飲好多水架......
不過,我個人一向出汗唔多,都無計架......

vhtober 你下星期五(7/11)跑唔跑得??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 11:11 發表

我個人都飲好多水架......
不過,我個人一向出汗唔多,都無計架......" />" />jhk

vhtober 你下星期五(7/11)跑唔跑得??

無我....又點有人包底呢......sure la

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-1 11:18 發表

無我....又點有人包底呢......sure la

甘我出post定下次running on 7/11 (fri), ok?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 11:27 發表

甘我出post定下次running on 7/11 (fri), ok?

ok ar~~~今次有無咩新意ar~希望各小組成員比d 意見.....
我見意~~~有無d 路程..唔使過太多馬路呢? 但在ssp 區出發wor~

升級   100%

該用戶從未簽到

確定第四次跑步日期:
7/11(星期五),晚上8pm, 暫定都係在SSP泳池門口集合.
我地會根據隊員建議的新跑步路線而更改集合地點(如有的話)

low b建議:可否由SSP跑去荃灣,之後殺上ming sir屋企附近開餐??

歡迎有興趣的ching/ctse加入一齊玩啦~~
出席名單:
1. witchycatcat
2. vhtober
3. kin ching

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 11:57 發表
確定第四次跑步日期:
7/11(星期五),晚上8pm, 暫定都係在SSP泳池門口集合.
我地會根據隊員建議的新跑步路線而更改集合地點(如有的話)

low b建議:可否由SSP跑去荃灣,之後殺上ming sir屋企附近開餐??" />" />

...

ssp to tw???可行嗎? 會唔會好馬路又shopping mall咁架???

我報名先!...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-1 12:04 發表

ssp to tw???可行嗎? 會唔會好馬路又shopping mall咁架???

我報名先!...

你一早已經自動被"報名"啦~~
ssp to tw? 唔知呀.....我up咋.....你都知我唔識路架啦......
如果無人join,我地ssp twins 咪跑番ssp屋企附近囉................

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 12:07 發表

你一早已經自動被"報名"啦~~" />" />
ssp to tw? 唔知呀.....我up咋.....你都知我唔識路架啦......
如果無人join,我地ssp twins 咪跑番ssp屋企附近囉................

icic~如果2條友..都可以跑番上次條路...我諗我7成認到ka 都......7成都ok la, right?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-11-1 12:09 發表

好大機會要經荔景過。有上山路,但你哋應該無問題,綽綽有餘。

唔得呀....我上唔到山路架......上次同catcat都試過la~~~上左好小好小段...我見到都驚...會look 番落山架...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-1 12:17 發表

唔得呀....我上唔到山路架......上次同catcat都試過la~~~上左好小好小段...我見到都驚...會look 番落山架...

補充:
vhtober是波型身材,所以才會好易look落山....
(kidding)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 12:21 發表

補充:
vhtober是波型身材,所以才會好易look落山...." />" />
(kidding)
~~崩口人忌崩山碗ar~~~~~~~~你係唔係想死ar~~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

ssp twin~~~ ...因為...咸煎餅身型問題......開始有不和la~~~~.