香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 卓卓
打印 上一主題 下一主題

Casio 60圈手錶 hk$150-170

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-3 10:59 發表
一隻千幾蚊日日用既錶...我點都覺..平過三百蚊..一年先用個兩三次既晶片(仲要只係用兩三個鐘)  
ching 唔使咁燥...我都專登講左...人人要求唔同無得比較的
自己覺花得起...用得開心..就乜都值gytysha ...

非常同意,我每星期跑十三,四個小時,全靠Forerunner。

我也並不介意拿chip,還chip。其實,説到比賽,在我們這裡(美國西岸舊金山附近),很少比賽有chip,有得用,已經很高興,絕對不會介意要還。
除了全馬以外,大概只有兩三個5k/10k有chip,3万多人跑的Bay to Breakers才剛在幾年前才有chip.

美國東岸紐約附近比較好,很多比賽都用chip。

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 齋老味 於 2009-9-4 11:32 發表
    都話為左型d囉
    好似好多人打籃球都帶好多護乜護物既野係手或腳
    但係大把份都只係太型
    睇落似老手...........

越係老手...越少呢D野
    一般都係新手...先又買呢樣又買個樣...掛晒上身
    越多野掛係手...即係你要消耗更多能力去掛住佢
    又會阻住你既運動動作
    如果真係有傷既...好多都唔會去為左一兩場賽去..更加令傷患惡化
    所以係跑步時...越少野越好...護乜護物...一係你傷左...或個人真的需求
    如果唔係...只會係新手先咁多野掛晒係身到

升級   36.65%

無聊

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-4 12:03 發表

非常同意,我每星期跑十三,四個小時,全靠Forerunner。

我也並不介意拿chip,還chip。其實,説到比賽,在我們這裡(美國西岸舊金山附近),很少比賽有chip,有得用,已經很高興,絕對不會介意要還。
    ...

係呀..我仲見過之前有 CHing post 左一d...比賽用既...新出計時紙圈
    跑完都唔使還了
    跑完可留黎紀念
    唔知登記左有個人晶片...我估可能就無呢d計時紙圈環

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-4 11:32 發表

都話為左型d囉
    好似好多人打籃球都帶好多護乜護物既野係手或腳
    但係大把份都只係太型
    睇落似老手...........

為型.......  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-4 12:31 發表

又會阻住你既運動動作
    如果真係有傷既...好多都唔會去為左一兩場賽去..更加令傷患惡化
    所 ...

你既金句"跑得起就係型"

Ching教誨我梗係記得

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 pakcb 於 2009-9-4 12:31 發表

又會阻住你既運動動作
    所 ...

認同!!!
    打籃球我從來唔帶護乜護物
    跑步就唔同
    因為我係新手......... haha  

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 econecon 於 2009-9-4 15:02 發表
    你既金句"跑得起就係型"
    Ching教誨我梗係記得

我就係跑唔起
    所以咪要扮型囉............  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-4 16:49 發表

認同!!!
    打籃球我從來唔帶護乜護物
    跑步就唔同
    因為我係新手......... haha  

我打籃球都好廢.. 但係都唔帶呢d野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-4 16:49 發表

我就係跑唔起
    所以咪要扮型囉............  

ching係型呀嘛

升級   0%

該用戶從未簽到

仲有冇貨now? 如果pakcb ching行開請幫我睇睇呀,我想要鋼帶,靚仔D

話時話,wlau ching話北角都有喎,係咪都係麗晶?

事關我住港島,又唔會去觀塘,如果係去都係專登為隻錶去

升級   36.65%

無聊

食晏幫你去睇睇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-22 09:51 發表
    食晏幫你去睇睇

thx 你得閒可以自己去埋nike vip private sale睇下有冇平野執. 不過我如果去都係因為隻錶

升級   36.65%

無聊

原帖由 econecon 於 2009-9-22 01:56 發表
    仲有冇貨now? 如果pakcb ching行開請幫我睇睇呀,我想要鋼帶,靚仔D
    話時話,wlau ching話北角都有喎,係咪都係麗晶?
    事關我住港島,又唔會去觀塘,如果係去都係專登為隻錶去

百幾蚊個d款...無
    三百幾個d有一款
    北角就唔係麗晶...北角我就唔知有無...或者...或者收工如果早的話都可以幫你去睇睇
    不過印象中無觀塘咁平
    我好似有答過...坐埋車去觀塘來回都仲平過係北角買 (來回先$14)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 econecon 於 2009-9-3 15:28 發表 之前因為隻錶壞左就去買左隻近800元既錶... 果時未鍾意跑步, 如果而家先買可能就買隻好既跑錶啦

無關係, 我都係返工一隻鋼表, 運動一隻膠表.....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 pakcb 於 2009-9-22 15:52 發表 百幾蚊個d款...無三百幾個d有一款北角就唔係麗晶...北角我就唔知有無...或者...或者收工如果早的話都可以幫你去睇睇不過印象中無觀塘咁平我好似有答過...坐埋車去觀塘來回都仲平過係北角買 (來回先$14)

我同佢講果隻係百幾蚊果d來...

我自己唔係去開觀塘, 我就真係唔會為慳少少錢過去買,
    而且唔保證你去到有貨同時間就唔就到又係另一會事....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-22 19:39 發表

我同佢講果隻係百幾蚊果d來...

我自己唔係去開觀塘, 我就真係唔會為慳少少錢過去買,
    而且唔保證你去到有貨同時間就唔就到又係另一會事....

你見到北角果隻係咪樓主話果隻而家170果隻casio 60 lap memory錶? 如果價錢貴少少咁多, 我係北角買仲方便,真係好日唔去觀塘一次

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-22 15:52 發表

百幾蚊個d款...無
    三百幾個d有一款
    北角就唔係麗晶...北角我就唔知有無...或者...或者收工如果早的話都可以幫你去睇睇
    不過印象中無觀塘咁平
    我好似有答過...坐埋車去觀塘來回都仲平過係北角買 (來回先$14)

唔該晒,睇黎我要再睇下邊度有平錶賣啦. 唉

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

原帖由 econecon 於 2009-9-22 20:05 發表

你見到北角果隻係咪樓主話果隻而家170果隻casio 60 lap memory錶? 如果價錢貴少少咁多, 我係北角買仲方便,真係好日唔去觀塘一次

我個隻手錶是在一些普通居宛商埸內的文具運動鋪買
    佢售價賣$225    正常來講壓價應該可以去到$200左右

我買時都找左足大半日,找到二隻好岩水心 , 但貴到飛起 , 搵笨,都是在一些大型商內,(可能佢鋪租貴-.-)
    最後居然就在自己的樓下小商埸的文具運動鋪就有 .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 foobar 於 2009-9-22 23:11 發表

我個隻手錶是在一些普通居宛商埸內的文具運動鋪買
    佢售價賣$225    正常來講壓價應該可以去到$200左右

我買時都找左足大半日,找到二隻好岩水心 , 但貴到飛起 , 搵笨,都是在一些大型商內,(可能佢鋪租貴-.-)
    最 ...

你果隻係咪樓主果隻? 同埋我都想要隻鋼錶? 請問Ching係咪係邊度買架? thanks

升級   0%

該用戶從未簽到

其實而家好似三百幾果d同樓主果隻差唔多除左個lap memory唔只60圈以外

d功能好似冇乜分別..