香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 卓卓
打印 上一主題 下一主題

Casio 60圈手錶 hk$150-170

升級   7.37%

該用戶從未簽到

隻60laps錶我搵到一間賣$159
我今日放左學會去買 如果唔係黑店 買左番黎再同大家report!

升級   13.68%

該用戶從未簽到

我早幾日都買左隻尼龍帶版,$370。
d人成日話尼龍帶帶得耐會臭,我之前隻Casio Phy尼龍帶表用左5年,我每次跑完都會用水洗,仲邊道會臭呢?

如果唔經常清潔的話,跟本乜野表帶得耐都一定會臭!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kwokaj7389 於 2009-9-25 11:27 發表
隻60laps錶我搵到一間賣$159
我今日放左學會去買 如果唔係黑店 買左番黎再同大家report!

咁我等ching滙報. thanks

升級   7.37%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-25 20:57 發表

咁我等ching滙報. thanks

今日上到去
原來我搞亂左755同752
752係藍/黑錶帶
755係黑錶帶黃/紅/藍色圈
而原本佢果度賣既係755 (我就唔知755有無60圈計時,呢個要等ching查證)
不過原來佢755都賣哂

咁我就問過佢 752都可以同佢訂 價錢都一樣$159
我就訂左鋼錶帶款貴$35=$194
落左50蚊訂 下星期拎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kwokaj7389 於 2009-9-25 21:28 發表

今日上到去
752係藍/黑錶帶
而原本佢果度賣既係755 (我就唔知755有無60圈計時,呢個要等ching查證)
不過原來佢755都賣哂

咁我就問過佢 752都可以同佢訂 價錢 ...

好,咁我等Ching再匯報 thanks

升級   19.47%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-25 01:15 發表

呢款"按制"難唔難呀?

呢隻原來350

我而家考慮3隻錶

casio 60圈
你果隻
仲有一隻係CHR-100(好似有ching話好難按d制不過,呢隻係heart rate monitor, 200 lap, 約500元pakcb話好似,想問北角有冇呢隻?)

CHING 隻錶我今日帶左去試跑.中間個制唔算難按....
不過有一個小問題. 就係條帶跑跑下成日"TAN"左出來. 唔知係咪要帶緊少少. 但係太緊我又唔鍾意.
希望幫到你啦

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 kwokaj7389 於 2009-9-25 21:28 發表

今日上到去
    752係藍/黑錶帶
    不過原來佢755都賣哂

咁我就問過佢 752都可以同佢訂 價錢 ...

但帶鋼帶去做大運動, 好唔舒服既喎......

升級   7.37%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-26 01:24 發表

一來我平時戴開鋼帶 二來膠帶真係唔係幾"襟"戴..
    之前戴過都係斷錶帶.. 已經只係平時戴,唔係戴黎做運動
    然後拎番廠整要50蚊.. 仲要換完一次再斷過
    而家有得+35蚊轉鋼帶我覺得會穩陣d

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-26 01:24 發表

同意, 帶鋼帶做運動, 好似怪怪地....

我都入左隻膠錶帶

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 kwokaj7389 於 2009-9-26 09:46 發表

一來我平時戴開鋼帶 二來膠帶真係唔係幾"襟"戴..
    之前戴過都係斷錶帶.. 已經只係平時戴,唔係戴黎做運動
    然後拎番廠整要50蚊.. 仲要換完一次再斷過
    而家有得+35蚊轉鋼帶我覺得會穩陣d

換條尼龍呢?

升級   7.37%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-26 10:33 發表

換條尼龍呢?

呢個都可以諗下.. 不過睇下戴得舒唔舒服同換條帶要幾錢啦
    呢排開左學洗費又大左 又未搵到pt做 下個月又要交學費

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kwokaj7389 於 2009-9-26 11:00 發表

呢個都可以諗下.. 不過睇下戴得舒唔舒服同換條帶要幾錢啦
    呢排開左學洗費又大左 又未搵到pt做 下個月又要交學費

左計右計, 呢隻60圈真係最抵用

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

今日行左casio上環專門店

casio 60圈錶
    膠帶260元
    鋼帶330元冇記錯

Str800 895元
    chr100 1095元

貴成咁.. 痴線. 

gps錶好似要差唔多三千定三千,總之一定唔可以2000搞掂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2009-9-26 11:14 發表

無錯..好好用.....又方便又平宜

你係咪用緊呢隻. 我一係想睇呢隻一係就chr-100

不過.. 唉.. 冇乜地方有呢隻.. 
    專門店又貴成咁.. 真係痴線

升級   57.89%

該用戶從未簽到

其實我想問下你地講緊隻錶有藍圈、紅圈、黃圈、藍帶,係咪即係:
    W-752-2BVDF-2925(藍圈)(黑帶)
    W-752-4BVDF-2925(紅圈)(黑帶)
    W-752-9BVDF-2925(黃圈)(黑帶)
    W-752-2AVDF-2925(藍圈)(藍帶)
    咁係咪同講緊隻W-752-1AVDF-2925(黑圈)(黑帶)都係$150-170?
    因為編號唔同左,唔係好識分,我有冇理解錯呢? thanks!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunshine 於 2009-9-27 11:55 發表
    其實我想問下你地講緊隻錶有藍圈、紅圈、黃圈、藍帶,係咪即係:
    W-752-2BVDF-2925(藍圈)(黑帶)
    W-752-4BVDF-2925(紅圈)(黑帶)
    W-752-9BVDF-2925(黃圈)(黑帶)
    W-752-2AVDF-2925(藍圈)(藍帶)
    咁係咪同講緊隻W-752- ...

聽pakcb ching講觀塘就賣晒

不過我今日去北角新光戲院側邊兩間,見到w752膠錶330(冇鋼帶,唔記得留意咩色膠帶有), CHR-100賣735(一定係七百幾,冇記錯係735)

另一間就有SGW-200,賣380

真係幾貴呢兩間都

比個casio網你慢慢睇跑錶
    http://www.casio.com/products/Timepiece/Sports/

升級   0%

該用戶從未簽到

其實都想知係旺角賣呢d錶咩價位

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

你得閒又出下北角...得閒又去下旺角
    坐坐埋埋d車錢..都係錢黎
    無錶又唔係唔跑得
    齋老味ching都買左

你唔使兩頭行...等我行開見到通知你有貨好過啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-27 22:23 發表
    你得閒又出下北角...得閒又去下旺角
    坐坐埋埋d車錢..都係錢黎
    無錶又唔係唔跑得
    齋老味ching都買左

你唔使兩頭行...等我行開見到通知你有貨好過啦

其實今日有野做開,跟住無無聊係灣仔度行左去北角順手見見個fd, 咪去下囉, 果間北角野乜都冇..

我見我睇到個價,咪係度滙報下,等各位ching/ctse得個知字囉

我梗係多謝你啦, 其實你話觀塘間野有3xx以上, 如果冇呢隻鋼野, 或者我都花多少少想玩隻chr-100貪佢個心跳帶.. 你係第二個post好似話信和495. 唔知觀塘賣咩價呢.. 不過呢隻錶好多ching話唔好按.. 同埋心跳帶有幾有用, 又真係要慢慢度下

你都知我同你住同一區架啦, 都係最好真係得閒先去下, 否則車費真係好貴

早幾日去開上環,咪係果頭去下casio專門店.. 貴到呀. .. 比出面d價貴一倍都有...