香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 2)

關閉 [複製鏈接]

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-11-21 17:56 發表

今晚係要陪跑不過唔係你..
    尋晚操完今晚慢jog 順便陪跑,

死啦....
    我真係睇唔明亞"11"ching既緣機....
    佢今晚黎定唔黎.....而家都係一個謎...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-11-21 17:57 發表

你咪"Da Da"叫勒。 叫"008"喇。

甘就"00"啦,好無..?

升級   100%

該用戶從未簽到

真係閃啦....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 711MF 於 2008-11-21 17:56 發表

今晚係要陪跑不過唔係你..
    尋晚操完今晚慢jog 順便陪跑,

明白!!一看就明啦
    7兄今晚陪其他人跑

7兄地位崇高,個7字已經注冊了.
    叫77就得,11就不得
    其他eg   洪7公, 鬼腳7, 7仔, 7-11 一概有專利.

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ming2884 於 2008-11-21 17:32 發表
    你地成日圍圍,堅堅,catcat,vv,kk駛唔駛幫我改返個mingming啊

我以為自己入左海洋公園,hahaha..但係又見唔到安安同佳佳.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-11-21 18:19 發表

明白!!一看就明啦
    7兄今晚陪其他人跑

7兄地位崇高,個7字已經注冊了.
    叫77就得,11就不得
    其他eg   洪7公, 鬼腳7, 7仔, 7-11 一概有專利.

不過......"77"....如果心急讀得快時,好容易會有點不雅喎....

不如甘啦.....
    我地投票決定亞711 ching個名啦....
    1. "77"---kin
    2. "11"---witchycatcat
    3. "囝囝"---vhtober: stand for 7-11/7仔

大家快d行使你係SSP街坊小隊既公民權利,投下你的神聖一票

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-11-21 19:43 發表

我以為自己入左海洋公園,hahaha..但係又見唔到安安同佳佳.

亞平ching:
    閣下第一次入黎我地個小隊留言,歡迎晒.... ....
    我地希望SSP街坊小隊好似海洋公園甘,入親黎個個都跑得開開心心...

升級   100%

該用戶從未簽到

報告時間:
    今天要返工,所以可以匯報一下昨晚個"21/11"跑步練習既情況.....
    出席者: 領隊大圍(圍圍), kin(堅堅), batigoal, ming2884(mingming), ngwkd2008(2008院友)及小妹catcat
    照舊8pm在SSP泳池等,本來我打算7:45pm到達做熱身既,但又趕唔切到...哈哈.....
    我們一等人浩浩蕩蕩地慢跑街路到達SSP嘉頓,然後沿北九龍裁判處那條山路跑上去(唔知路名),過了無數係大斜,微斜,暗斜既山路後到達大圍的屋企....樓下既公園,ching們飲水及放水後原路折返,如期10pm回到"熱情如火",而V V,bonbon及kk則大約10:30pm到達,九男女霸佔了"情情如火"中最舒適及有利的位置進行宵夜活動,餘慶節目是到"虫虫"吃糖水,bonbon,batigoal及mingming因吃不消太多美食,而先行告辭.....盡慶而歸..

有趣的分享如下:
    1. 去程那一段長斜山路差點取了我的小命,跑了一會兒已經大汗淋漓,很辛苦才能控制不用口呼吸,堅持鼻吸口呼,結果當然又是跑包尾,上到山頂時道路開始平坦,我的跑速才回復常態,雖然都係跑得最慢,但是起碼也能回復恆常的表現,對我來講都唔差了.

2. 落山到大圍區時有一段很斜的山路,兩旁有很多富貴人家的洋房,間中有數隻富人養的狗狗在吠叫,給我的感覺像是置身london近郊住宅區,ming2884 ching教路說那麼斜的山路,跑上來當然可以有極好的鍛煉效果,但相反,跑落去卻會很傷膝蓋,所以最好行落去......這段很斜的路,是必經的回程路段,我們折返時,我可以算是"爬"上要,用了約5分鐘...

3. 回程路段在不知不覺間劃分了超快組及快組,前者有大圍,ming2884及bitigoal,後者是我,kin及david ching...不過,我雖然都係跑得慢,但回程時覺得條氣順了很多,沒有半點辛苦的感覺,最後都如期做到我對V V的承諾,10時到達"熱情如火".....
    4. 另外,2008院友又唔記得食藥:我見他在高速公路中間站定,兩旁明明是沒有車的,但他偏不行前or後退,唔知想點........回程時又突然間在小妹的後面一支箭甘趕上,同時在我身邊大叫"快d快d...".....在"熱情如火"埋單時,又被人發現擬用"移形換影"法------一手拿出了$100大洋夾錢,但襯無人留意時想偷偷取回,我最終都唔知2008院友有否真的俾錢,可憐的batigoal負責埋單,我覺得他一定的被2008院友扼左.....慘.....

5. 又發現大圍ching可能都有少少思覺失調的初期症狀:他在"熱情如火"中不斷勸人同他夾份食咩"補身羊腩煲".......但叫極都無人採佢,佢唯有叫左一煲唔知咩"茄子xxx",總之都係一煲杰達達既物體,幻想個煲底係有火既火鍋同食緊羊腩,仲一邊飲凍lemon tea,另邊自己不斷加茶在lemon tea中refill......唉.....我同V V睇到,個心都酸埋.....唔知有無藥可以俾佢食.......
    6. 最後,是V V著到好似零下10度甘...........佢個look好似去左南極甘....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

是全港最長大埔道+
    是全港最斜徑口路

升級   100%

該用戶從未簽到

昨晚宵夜時,大圍猛叫我地SSP街坊小隊join佢26/11既梅子林夜跑團....
    我說會認真諗諗,因為個邊人生路不熟,我跑包尾又怕會在梅子林中撞鬼...........
    點知....剛剛發現.....
    大圍已經自把自為登左我同V V個名係佢個post度......
    無陰公......人地都未答應既......嗚嗚.....

https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-22 09:03 發表

不過......"77"....如果心急讀得快時,好容易會有點不雅喎....

不如甘啦.....
    我地投票決定亞711 ching個名啦....
    1. "77"---kin
    2. "11"---witchycatcat
    3. "囝囝"---vhtober: stand for 7-11/7仔

大家 ...

不如叫7兄自己揀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-22 13:02 發表
    昨晚宵夜時,大圍猛叫我地SSP街坊小隊join佢26/11既梅子林夜跑團....
    我說會認真諗諗,因為個邊人生路不熟,我跑包尾又怕會在梅子林中撞鬼..........." />" />" />" />fhjfrt
    點知....剛剛發現.....
    大圍已經自把自為登左 ...

catcat & SSP Twin's Fans:
    其實呢d都係好平常既宣傳技倆來之麻,我諗住吸引多d跑手報名咋,千奇唔好咁介意。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-11-22 10:08 發表
    是全港最長大埔道+
    是全港最斜徑口路

堅堅果然係長跑網特快人肉資料庫,勁呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-22 14:10 發表

catcat & SSP Twin's Fans:
    其實呢d都係好平常既宣傳技倆來之麻,我諗住吸引多d跑手報名咋,千奇唔好咁介意。" />" />

圍圍ar~~~你咁欺騙我地d fans 係唔得ka...
    sorry la..我果日真係唔來得~8號之後, 才是我出關之時...到時..上天下海都得la~~~

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-22 14:59 發表

圍圍ar~~~你咁欺騙我地d fans 係唔得ka...
    sorry la..我果日真係唔來得~8號之後, 才是我出關之時...到時..上天下海都得la~~~" />" />

好快啫~
    V姐~~

升級   56.65%

無聊

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-21 17:58 發表

甘就"00"啦,好無..?

"Ling Ling"?, 咁"查查"係邊個?

升級   56.65%

無聊

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-22 09:54 發表
    報告時間:
    3. 回程路段在不知不覺間劃分了超快組及快組,前者有大圍,ming2884及bitigoal,後者是我,kin及david ching...不過,我雖然都係跑得慢,但回程時覺得條氣順了很多,沒有半點辛苦的感覺,最後都如期做到我對V V的承諾,10時到達"熱情如火".....

Catcat進步不少。最初跑海皮時,我一加速就拋離佢半條街,琴晚就一直都放唔甩佢。

升級   56.65%

無聊

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-22 09:54 發表
    報告時間:
    4. 另外,2008院友又唔記得食藥:我見他在高速公路中間站定,兩旁明明是沒有車的,但他偏不行前or後退,唔知想點........回程時又突然間在小妹的後面一支箭甘趕上,同時在我身邊大叫"快d快d...".....在"熱情如火"埋單時,又被人發現擬用"移形換影"法------一手拿出了$100大洋夾錢,但襯無人留意時想偷偷取回,我最終都唔知2008院友有否真的俾錢,可憐的batigoal負責埋單,我覺得他一定的被2008院友扼左.....慘.....

等我重讚佢潻。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-11-22 16:33 發表

好快啫~
    V姐~~" />" />

HAHA~係ar 係ar..好快ka la...死期好快到ka la