香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

初六食開年早餐呀。 JC 到吾到呀。

升級   20.35%

該用戶從未簽到

看來你們都很開心唷~玩得!
玩完要早D訓啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-25 00:28 發表
" />" /> 看來你們都很開心唷~玩得!
玩完要早D訓啦!

小華...你咁貪玩係咪又想join呀?
我都諗住跑完渣打join佢地跑呀~

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-25 00:31 發表

要念念 回家要120min的·
來回就要240min啦!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-25 00:45 發表

要念念" />" /> 回家要120min的·
" />" /> 來回就要240min啦!!!

我記得小華 ching 好像住在天水圍的 ~~ 真的很遠呀 ~~

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-24 23:04 發表

OOO~~ 吾更要。 我地初六會開年跑。你會到嗎?

會呀,
我今次會make sure個alarm work架啦

升級   0%

該用戶從未簽到

逍遙團第六次活動報告

§ 逍遙團年跑 §

今早在將軍澳地鐵站集合 ~
參加是次逍遙團的 ching ctse 有:小弟、快活、Terrence、迪迪仔、Mill、Qoo、阿文、堅、Lulu、會長、山比、Jeff、ee (齋食團年早餐) ~ jonathan 兄訓左,嘿嘿 ~

首先一定要向 Mill 同埋會長 say sorry,因為今早小弟遲左去坑口站,搞到要兩位揹住行李跑兩公里才能到體育館放 lockers 。
之後大隊先跑,我地三人從後力追,終在澳景路趕上大隊 ~
好!開始逍遙 ~

阿文 ching 負責壓尾,然後跟小弟、山比、terrence 一齊吹吹水 ~
果然係地膽,阿文 ching 之後開始帶小弟和山比在藍田左穿右插 ~ shortcutting!
弊 ~ 原來快活 ctse 擔心我地,走番後面搵我地,點知等極都等唔到 ~~ sorry ctse ~ 好彩好快見番面 ~
之後一直跟 Jeff 電話聯絡,而他就負責帶一眾快腳認路 ~ 辛苦晒 Jeff 兄 ~

小弟再次道歉 ~ 我地慢慢跑的四個人,嘿嘿 ~ 出茅招,諗住神不知、鬼不覺,再走 shortcut!不經康盛而直踩落翠林 ~
紙包唔住火 ~ 原來 Qoo ctse 在康盛不認得路,遲遲未見我們下山,終於揭發了小弟的茅招 ~~ Qoo ctse 對不起呀 ~
幸而 Qoo ctse 有帶電話作聯絡,以及小弟記得有一條路可由靈實直接到康盛 ~

之後在魚米家一起吃團年早餐 ~~
其間逍遙團決定進貢號碼布一張給皇上,請皇上笑納 ~
真的好開心可以認識到大家呢 ~~

今次早餐高峰會傾左兩件事 ~~
第一,下次壓尾為了要做到滴水不漏,要從後把每一分叉路都仔細包圍 ~
第二,小弟因快要應付公開試,所以辭了逍遙團團長一職,由 ee ctse 接手,從 26/01/09 0:00 am 起正式生效。詳情請留意下一個 post,謝 ~

p.s. 特別要多謝阿文 ching 肯跟我們慢跑,我們都十分感動 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

啟示

敬啟者:

由於小弟快將應付公開試,因此辭去將軍澳逍遙跑步團(下稱逍遙團)團長一職,在幾位斧山寶劍的見證下,由 ee ctse 接手逍遙團。希望 ee ctse 繼續把逍遙跑步的精神宣揚出去。
  ee ctse 的團長一職將在 26/01/09 0:00 am 起正式生效,而此討論主題亦將同時被鎖上,請大家屆時到新討論主題繼續踴躍發言,謝 ~
  希望大家繼續支持逍遙團,齊齊來逍遙!
  愛逍遙、愛長跑網。
  祝大家長跑長友!

此致

所有跑友
                                                                                                         跑友
=chairman= 謹啟

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-1-24 14:53 發表
今朝的團年跑.跑完返離都唔覺得.(真系巧逍遙)
又識多咁多位ching~ctse
第時都要多d入泥參加hgj091" />" />" />" />hj

哈哈 ~ 不過我而家覺得好累好累呢 ~~
我估計今日自己跑左 18K ~ 之後去打羽毛球,打到抽下抽下,還差點兒被我細佬打低 ~
晚上要陪屋企人行花市,行到腳仔都軟晒,行到十二點幾先番黎。
總之,要訓個好覺先。

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-1-25 01:49 發表

§ 逍遙團年跑 §

今早在將軍澳地鐵 ...

我唔好意思就真啦!唔夠醒目,我好應該要跟隨大隊...,幸得你同活活走多轉尋回迷途小羔羊,十分抱歉...
同埋謝謝咁多位壩定位等我食早餐...thx
今次真係跑得好開心,又能認識到咁多位新朋友 又一次感受到跑步的樂趣
拜過早年先:  
chairman:祝成功拔尖
jc:祝牛BB健康快樂地成長,記住唔好偏心,大B會呷醋架...
祝有腳傷的團友早日康復...  逍遙團越來越強大,長跑長友

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 =chairman= 於 2009-1-25 02:47 發表

哈哈 ~ 不過我而家覺得好累好累呢 ~~
    我估計今日自己跑左 18K ~ 之後去打羽毛球,打到抽下抽下,還差點兒被我細佬打低 ~
    晚上要陪屋企人行花市,行到腳仔都軟晒,行到十二點幾先番黎。
    總之,要訓個好覺先。

緊係啦! 你果日培住我同會長走離走去, 真係唔好意思呀! 又同快活ctse接番呀Qoo,
    chairman : 預祝你公開試攞到好成績~

祝你們TKO的跑友, 長跑長有! 身體健康!
    更祝快活Ctse一日靚過一日, 一年Fit過一年
    ~

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-25 00:31 發表

大圍兄 咁下次就同小華join埋一齊啦! 佢地好熱情架.

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-1-25 14:13 發表

大圍兄 咁下次就同小華join埋一齊啦! 佢地好熱情架.

同其中一DD人跑過了!都知DD了!
    特别是EEj 同是爛玩之人
    EE一起時(指玩/跑步)令在下從她身上感覺到信任開心的心情!
    那種的感覺真的難以型容……

TO: EE
    快點好起來哦!^^
    下次再見面的時候,希望是在跑道上相遇!
    傷未好,請不要再約人去玩了=.="那會給你帶來負擔的哦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-1-25 10:37 發表

jc:祝牛BB健康快樂地成長,記住唔好偏心,大B會呷醋架...

知道 jeff 兄呢排都會好忙同埋緊張 ~~ 記得細B出左世之後要話番俾我地知 wo ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-1-25 20:45 發表

知道 jeff 兄呢排都會好忙同埋緊張 ~~ 記得細B出左世之後要話番俾我地知 wo ~~

放心啦, 我大细都咁锡, 唔會偏心架!

升級   0%

該用戶從未簽到

各位團友, 小妹已經開0左新帖... 之後既活動詳情會在那帖發佈...
    請大家繼續多多支持

https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

升級   50%

該用戶從未簽到

我都想跑@_@'
    但你地太勁了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saiiiman 於 2009-5-4 23:55 發表
    我都想跑@_@'
    但你地太勁了

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4330&extra=page%3D1&page=92

歡迎入去上面個 link ~~

我地有分長腳 , 短腳俾 ching / ctse 揀

升級   80%

該用戶從未簽到

新手來了

原來將軍澳有跑友, 我你3月份開始跑, 而家日跑8k 是圍著坑口運動場的大圈,有沒有朋友跑晚上7-9點, 有機會要跟大家學吓嘢,是初學水皮者

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 雪山 於 2009-7-22 16:23 發表
    原來將軍澳有跑友, 我你3月份開始跑, 而家日跑8k 是圍著坑口運動場的大圈,有沒有朋友跑晚上7-9點, 有機會要跟大家學吓嘢,是初學水皮者

雪山ching
    黎呢度睇睇~
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5430&extra=page%3D1&page=50