香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

22.2.09 珠海半馬拉松 請於該日0715在起跑線上集合影大合照

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

di Ching 大會暫時只公佈半馬成績, 重未有10K成績... 

原來根據珠海首屆半馬拉松賽大會網頁資料: 
http://www.zhuhai-marathon.com/news/news6.php 

"10公里浪漫興趣跑並不切任何奖項。"... 
可是當天是有頒獎及成績公佈! 難道他們臨時改了賽制?? 不知道參加10k的 Ching 知道嗎?? 

而且各組前五名選手, 該只獲頒獎盃, 並不是獎金啊... 

"The first five runners in each of the individual categories will recognized and invited onto the podium to receive their non cash prizes and cups. 我们将确定各組別的前五名选手,并邀请他们到讲台领取非现金奖品和奖杯。" 

原來除咗非現金獎品, 重有獎盃... (現在卻變咗獎金, 無獎盃...) 
Allan Ching 不如順便向 Robert 反映一下...

升級   0%

該用戶從未簽到

rockiec ching,請問你賽跑編號?我會將閣下意見向Robert反映。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-2-28 14:43 發表
找到兩張亮哥的跑步英姿,正!!

Edmond 兄,咁都比你搵到,謝謝!
這張相映得我無咁瘦,應該是國內朋友拍的吧!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 rockiec 於 2009-2-27 23:06 發表

個人成績出咗啦...
    tou Ching - 1831 時間係 1:23:00, 名次係第4名...  

好明顯大會攪錯左!應該可以上訴wo!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2009-2-28 21:39 發表

好明顯大會攪錯左!應該可以上訴wo!

同意! 應該可以上訴的,今早已經給Robert Kirby電郵,但未有回覆。

升級   40.53%

該用戶從未簽到

THANK YOU

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-2-28 20:57 發表 rockiec ching,請問你賽跑編號?我會將閣下意見向Robert反映。

[td=1,1,93]5107... 唔該晒, Ching[/td]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-2-28 22:41 發表

5107... 唔該晒, Ching

剛給Robert Kirby電郵,不過可能要下個星期他才會覆。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 allanccl 於 2009-2-28 23:20 發表

剛給Robert Kirby電郵,不過可能要下個星期他才會覆。

佢地第一次攪係會亂d,好似囉號碼布編排,真係要好好改善,如果人多d真會迫爆酒店,但見佢地好有誠意攪好佢,就一於追擊下大會處事方法都好.

升級   0%

該用戶從未簽到

Dr. Robert給小弟回信,原文如下:
    Dear Allan,
    Again thank you for your constructive feedback and I would like to respond as follows:
       1. Please understand this event was organized in less than 12 weeks and we appreciate that there were some processes that need to be improved for next year.
       2. I do regret that the km markings appear to be inaccurate and if we are involved next year we will insist that km markers appear every 2km and probably every 1km
       3. Regarding Runner 1831 and Runner 5107 I need more time to investigate
    Keep on Running
    RJK
    簡單翻譯如下:
    亞亮(Allan)再一次多謝你建設性的回應,我會作以下回應:
    1.請明白我們用了少於12週來預備所以有些地方出年要作出改善。
    2.我致歉有關里數牌唔準確,出年我地會堅持每2K甚至1K一個牌的。
    3.至於跑手1831及5107的事我需要多些時間去調查。

升級   100%

該用戶從未簽到

Allan Ching,有正面回應... 
    辛苦晒!

升級   40.53%

該用戶從未簽到

辛苦晒 為有最等下啦!!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

唔辛苦,又唔使同佢鬧交,只是用電郵表達意見姐,反正Robert Kirby都識我既(一月十一日試跑時,佢對我印象唔錯,因為我同佢係用英文交談,其他澳門跑手好少同佢傾偈)。

升級   40.53%

該用戶從未簽到

因為很少人識英文..

升級   0%

該用戶從未簽到

唔敢咁講,可能佢地識都唔講姐,其實唔係我英文好,而係Robert Kirby 係一個好nice(隨和)既人,佢又極之喜歡跑步同運動,又經常報香港既賽事,咁就有好多話題啦。

升級   100%

該用戶從未簽到

我的成绩也是和自己的跑表计时有较大出入,相差3分钟以上。
    对自己按表的时间,这次是很肯定正确的,但估计冲线的时候工作人员忙不过来吧。
    我们志在参与,没什么所谓,以后还有机会。
    但期待下一届的珠海马拉松会更进步。

升級   0%

該用戶從未簽到

Power 師兄,鄭開馬拉松報名了嗎?我已報名,參賽編號1886號。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tou65027 於 2009-2-27 23:22 發表
    連相都影埋 獎都頒左出去
    都囉吾番

今日Robert Kirby給我電郵,話佢而家係峇里(Bali),四月十二日才回港,希望到時和我會面,到時請tou65027師兄一齊出席,睇下佢點樣處理烏龍頒獎禮都好呀!
    原文如下:
    Hi Allan,
    Thank you for your follow up and I am currently in Bali and will return around 12th April.
    Can we arrange to meet in Hong Kong to resolve this matter.
    Best regards
    Robert

升級   40.53%

該用戶從未簽到

回復 398# 的帖子

我可能出席吾到  因為小弟是學生 沒有甘多錢走來走去
    到時如果知道結果 可以讓Robert Kirby轉告給管小斌老師

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tou65027 於 2009-3-27 22:37 發表
    我可能出席吾到  因為小弟是學生 沒有甘多錢走來走去
    到時如果知道結果 可以讓Robert Kirby轉告給管小斌老師

Sorry! 唔識佢,anyway,我代表你出席,為你及長跑網爭取應有權益......獎杯。