香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

22.2.09 珠海半馬拉松 請於該日0715在起跑線上集合影大合照

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

昨日與Robert Kirby在利景酒店會面,將閣下的成績同埋頒錯獎的相給他看,他說唔明白點解佢d工作人員會搞錯,並且立即站起身向小弟道歉,小弟接納了他誠意的道歉,他表示當日的四獎是人民幣150元,並想托小弟交給你,我拒絕接收,並告訴他,他網上說是非金錢獎品(non cash prize),我們大家的意會都係獎杯,他同意,並應承下個禮拜造好並刻上閣下的名字後,拿來香港給小弟,不知閣下甚麼時間有空來港,最好係網友約跑或比賽時,我們可以頒給閣下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tou65027 於 2009-3-27 22:37 發表
我可能出席吾到  因為小弟是學生 沒有甘多錢走來走去
到時如果知道結果 可以讓Robert Kirby轉告給管小斌老師

對不起,我唔識管小斌老師,問過人才知道,名師出高徒!
管老師是否常在香港,抑或是常在澳門?有無英文名,等我通知Dr. Robert Kirby將獎項交給管老師。
如果閣下見到這貼,請PM小弟。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-2-28 17:41 發表
di Ching 大會暫時只公佈半馬成績, 重未有10K成績...

原來根據珠海首屆半馬拉松賽大會網頁資料:
http://www.zhuhai-marathon.com/news/news6.php

"10公里浪漫興趣跑並不切任何奖 ...
而且各組前五名選手, 該只獲頒獎盃, 並不是獎金啊...  

rockiec 師兄,Dr. Robert Kirby已經應承造一個獎盃給你,遲些我收到後再安排頒獎(由皇上頒給閣下)。

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 allanccl 於 2009-4-16 12:02 發表 rockiec 師兄,Dr. Robert Kirby已經應承造一個獎盃給你,遲些我收到後再安排頒獎(由皇上頒給閣下)。

亮哥辛苦晒!
    為此事出心出力,
    為各師兄"東奔西走",

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2009-4-16 12:16 發表

亮哥辛苦晒!
    為此事出心出力,
    為各師兄"東奔西走",

皇上言重啦! 舉手之勞姐。

升級   0%

該用戶從未簽到

賽事預告

Robert Kirby 告訴小弟,明年會繼續搞珠海半馬,日期暫定2010年1月10日,目標參加人數5000人,他還說一定吸取今年的教訓,所有做得唔好既地方,全部做到最好,例如里數牌會每公里一個,仲會放置在正確位置.....等等。
       他還告訴小弟,如果明年既半馬搞得美滿成功既話,會在後年搞珠海全馬,路線也是沿海風景路,保証全平路。據他說,珠海當局經過這次半馬後,態度變得好積極,好樂意讓他搞多d馬拉松以推動珠海旅游業。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 allanccl 於 2009-4-16 14:30 發表
        Robert Kirby 告訴小弟,明年會繼續搞珠海半馬,日期暫定2010年1月10日,目標參加人數5000人,他還說一定吸取今年的教訓,所有做得唔好既地方,全部做到最好,例如里數牌會每公里一個,仲會放置在正確位置.....等 ...

噢, 真係一個好消息

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 406# 的帖子

不過係唔係廈門全馬都在1月初舉行呀?
    咁會唔會撞時間?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 曲奇 於 2009-4-16 15:52 發表
    咁會唔會撞時間?

廈門好似02.01.2010

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-16 15:58 發表

廈門好似02.01.2010  

係呀!我都記得,仲即時提左Robert架啦,我仲話我地長跑網會拖馬去廈門跑,佢都知廈門一定係每年第一個禮拜日架啦,我相信佢會考慮改期的。

升級   0%

該用戶從未簽到

咁會唔會撞時間?

如果撞期或者時間相距太近,我諗我地會揀廈馬

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-4-16 16:48 發表

如果撞期或者時間相距太近,我諗我地會揀廈馬。

係囉,若然珠海同埋廈門相隔1個星期,d人都唔會食2隻馬啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-16 16:50 發表

係囉,若然珠海同埋廈門相隔1個星期,d人都唔會食2隻馬啦...

1個星期食兩隻馬, 好易消化不良

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-16 16:50 發表

我舊年試過,先跑鄭開全馬,一星期後跑楊州半馬,真係滯滯地,半馬只可平紀錄,PB唔到囉!

升級   0%

該用戶從未簽到

咁會唔會撞時間?

昨日見過Robert Kirby,講及這問題,他同意改期相就,現要視乎出年香港渣打幾時舉行,珠海半馬初步改在廈門馬拉松之後三星期舉行,未有最後決定因未知出年香港渣打幾時舉行。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-5-1 00:22 發表 昨日見過Robert Kirby,講及這問題,他同意改期相就,現要視乎出年香港渣打幾時舉行,珠海半馬初步改在廈門馬拉松之後三星期舉行,未有最後決定因未知出年香港渣打幾時舉行。

通常渣打會在農曆新年後兩個星期舉行, 即 2月28日, 
    最早則是2月21日...

若珠海在 1月24日舉行, 相隔約4星期
    其實1月都好多賽事, 有元旦跑、半津半馬、糖尿、葵青、
    屯門、先進、China Coast... 再加埋廈門、珠海添!

咁多選擇, 肯定又撞到七彩, 唔知點揀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-5-1 07:36 發表

通常渣打會在農曆新年後兩個星期舉行, 即 2月28日,
    最早則是2月21日...

若珠海在 1月24日舉行, 相隔約4星期
    其實1月都好多賽事, 有元旦跑、半津半馬、糖尿、葵青、
    屯門、先進、China Coast... 再加埋廈門、珠海添!

咁多選擇, 肯定又撞到七彩, 唔知點揀?

係呀,一月真係勁多賽事,但係好想跑廈馬又想跑珠海半馬,所以咪同Robert Kirby商量可唔可以改期,兩個賽事唔好咁近,驚復原唔切,佢都好通情達理,好想就我地架。

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

今晚進行"珠海半馬拉松"頒獎典禮,
    本網之前由"亮哥"出手,

向賽會提及成績有所遺漏,
    包括本網兩位會員之獎杯,
    賽會已經正式確認有關會員成績及補發獎杯,
    本網早前已經代收獎杯,
    今晚會借用邪神分享會時間頒發給"rickiec"師兄!
    在此特別鳴謝賽會負責人Robert Kirby博士亮哥

升級   0%

該用戶從未簽到

昨晚已借邪神分享會少少時間將獎盃頒給Rockie師兄,在此多謝皇上及邪神兄。至於tou65027師兄的獎盃,因tou師兄在澳門讀書忙於考試,等他有空來港才頒獎。

升級   100%

該用戶從未簽到

好多謝 亮兄 出手相助, 同 tou ching 跟小弟攞番個好多謝 亮兄 出手相助, 同 tou ching 跟小弟攞番個獎盃,雖然地方唔同, 時間唔同, 但同一賽事, 可以兩次頒獎,
    真係好興奮!

原來個盃仲刻埋個自己ge名同埋時間 (人老記性差, 應該係 1:32:xx),
    真係真係好有紀念價值, Dr. Robert Kirby 好有心思, 
    各位 ching/ctse 出年真係要捧下珠海場!

又要臨時搵 曲奇 ctse 幫手影相, 多謝晒! 

仲有多謝皇上悉心安排呢次邪神頒獎, 三位重量級人馬同小弟合照,
    真係要好好鑲起張相留念!