香港長跑網  - 長跑長友

樓主: schnix
打印 上一主題 下一主題

schnix 越跑越健康 blog

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-7-2 14:09 發表

Schnix Ctse,
好高興認識你呀~~
原帖由 jogging_cat 於 2009-7-2 12:01 發表
schnix ctse 好高興認識你,琴晚大家都跑、食、玩得好開心。希望你休息番幾日對腳無事,長跑長有啦。" />" />

wayway, cat 同billy 之前我都見過, 不過未有機會吹水, 尋日終於有機會啦, 好開心

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-7-2 12:18 發表

師姐你好~好高興認識你~响唔同場合都見過你~但係都係同你無乜點傾過計~

師姐你上斜運氣好好~當我經過你身邊果陣~我已經跑到呼呼聲~但係你就可以好靜咁跑上去~好利害呀~

上斜去到一半已經半死啦, 頂唔住放慢左, 所以條氣好順
你速度控制得好好, 我半程已經比你介左啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-2 21:18 發表

上斜去到一半已經半死啦, 頂唔住放慢左, 所以條氣好順
你速度控制得好好, 我半程已經比你介左啦

有相為證!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-7-2 22:15 發表

有相為證!

佢讓我上啫~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-7-4 12:34 發表

佢讓我上啫~

上左幾次斜都仲有力介人, 唔讓你上都唔得啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-6 00:19 發表

上左幾次斜都仲有力介人, 唔讓你上都唔得啦

哈哈~唔好咁講啦~我上斜比平路有力d架~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

NIKE 10K 應該就快開始報名... 心... 唔知玩唔玩好, 話晒都玩左兩年, 但一大盛事, 又唔想MISS
11月太多比賽啦, 如果玩苗圃 10K (1/11), 就無得玩8/11既其中一個比賽......
如果8/11 比賽, 一個WEEK 之後又NIKE 10K.. 擔心又出現我今年3-4月既情況
仲有11月尾既UNICEF......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-6 00:26 發表
NIKE 10K 應該就快開始報名... 心大心細... 唔知玩唔玩好, 話晒都玩左兩年, 但一大盛事, 又唔想MISS
11月太多比賽啦, 如果玩苗圃 10K (1/11), 就無得玩8/11既其中一個比賽......
如果8/11 比賽, 一個W ...

nike 未有咁快... 上年九月差不多尾才報名...
你睇番你隻腳既進度才決定啦....
睇番你跑 nike 10k for fun 定係 搏命 才決定跑咩比賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-6 00:26 發表
NIKE 10K 應該就快開始報名... 心大心細... 唔知玩唔玩好, 話晒都玩左兩年, 但一大盛事, 又唔想MISS
如果8/11 比賽, 一個W ...

schnix ctse,一年有咁多個比賽,多到你都玩唔哂....
現在只是七月,還有大把時間俾你慢慢考慮呀~~
玩苗圃就要操山,唔知你隻腳仔頂唔頂得順呢?....

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-6 00:30 發表

nike 未有咁快... 上年九月差不多尾才報名...
你睇番你隻腳既進度才決定啦....
睇番你跑 nike 10k for fun 定係 搏命 才決定跑咩比賽

記錯左7月中開始報名tim, 咁又唔使咁急去plan 住喎

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-6 00:33 發表

schnix ctse,一年有咁多個比賽,多到你都玩唔哂....
現在只是七月,還有大把時間俾你慢慢考慮呀~~
玩苗圃就要操山,唔知你隻腳仔頂唔頂得順呢?....

苗圃10k 兩年前玩過, 其實路段好易, 只要對腳ok, 唔操都得, 去年skip 左, 想今年再玩番, 所以其實好想報名, 不過都係要再等下, 睇下腳既進展點先

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-7-6 00:20 發表

哈哈~唔好咁講啦~我上斜比平路有力d架~

好強勁喎

升級   53.45%

該用戶從未簽到

6/7 >> 800m+ 基本功(踢腿x10) + 400mx15 target 2'15"@400m(2'17"/2'13"/2'14"/2'16"/2'16"/2'18"/2'15"/2'14"/2'18"/2'12"/2'14"/2'16"/2'18"/2'17"/2'19" - 34'05")+ 慢jog 200m (total 7k)

上星期三跑完之後, 一直都在休息...

跑左一個月都係最多10圈, 今日試跑15圈, 速度target 2'15" 一圈
腳又要休息幾日了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-6 00:47 發表

好強勁喎

錯啦..係唔知點解係咁....唔多正常....

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 schnix 於 2009-7-6 00:42 發表

苗圃10k 兩年前玩過, 其實路段好易, 只要對腳ok, 唔操都得, 去年skip 左, 想今年再玩番, 所以其實好想報名, 不過都係要再等下, 睇下腳既進展點先

早晨 schnix, 上次晒草一別後都無見你了,
    看你的對話好像對腳唔舒服喎! 有唔妥就要休息吓, 等好番大把機會再跑過.
    我地下次晒草再攪約跑的話你都離啦! 晒草最歡迎你地lee啲靚女架.
    尋晚我地一行16人去左稻香打邊爐, 好正呀, 下次叫埋你啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1036# 的帖子

大隻mill
    剩係歡迎靚女,咁我地班靚仔下次仲上唔上得哂草呀?

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 schnix 於 2009-7-6 22:17 發表
    6/7 >> 800m+ 基本功(踢腿x10) + 400mx15 target 2'15"@400m(2'17"/2'13"/2'14"/2'16"/2'16"/2'18"/2'15"/2'14"/2'18"/2'12"/2'14"/2'16"/2'18"/2'17"/2'19" - 34'05")+ 慢jog 200m (total 7k)

上星期三跑完之後, ...

Schnix,

剛剛好番, 唔好心急, 慢慢加啦!
    長跑長有.

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-7-11 10:04 發表

早晨 schnix, 上次晒草一別後都無見你了,
    看你的對話好像對腳唔舒服喎! 有唔妥就要休息吓, 等好番大把機會再跑過.
    我地下次晒草再攪約跑的話你都離啦! 晒草最歡迎你地lee啲靚女架.
    ...

晒草終年都有靚女mill 座陣都夠晒啦
    腳再好一d 我會出黎密d 架啦, 晒草環境好正, 好喜歡哩~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-7-11 10:14 發表
    大隻mill
    剩係歡迎靚女,咁我地班靚仔下次仲上唔上得哂草呀?

話明晒"草",無理由唔歡迎靚仔架喎