香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

平易近人平C兄
平日苦練波羅山
無時無刻勤鍛鍊
奇路難阻闊步間

祝亞平兄, 長Blog長友, 長跑長有.

亞嬌敬上

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

平兄,

開blog大吉,長跑長友,長講長有, 感謝你深情分享並給我予正面鼓勵,記得我們曾經在26/12/2006屯門操練和指教過我的, 我是女生當中最笨的一個, 下次請多多指教, 我是九龍西的SSP隊員,謝謝

Tarry

升級   0%

該用戶從未簽到

估唔到平平無奇的四個字,就比你地發揮到如此淋漓盡致,
    長跑網內個個唔止跑得,仲寫得下添,認真厲害.

各位師兄師姐留言支持,是小弟最好的新年禮物 !

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩, 平兄開blog?
    我都嚟趁吓墟先!
    恭喜開blog大吉!!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭賀平兄開blog大吉

恭喜恭喜

升級   82%

該用戶從未簽到

恭喜開檔,檔口擺乜野貨?

白頭佬

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜平兄開張大吉!

好開心晌長跑綱認識到平兄,希望日後多d長跑聚會,一齊長跑長友!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

升級   0%

該用戶從未簽到

小店剛剛開張,暫冇乜貨可賣,請各位耐心稍後!貨品將陸續上架,歡迎多來幫親.

升級   0%

該用戶從未簽到

01JAN 06:06 AM 屯門碼頭燈塔

新年第一跑由新圍苑輕鐵站旁小徑開始,延續4.6 公里路程。穿著厚厚的羽裓笨拙的跑姿連自己也感到別扭好笑。昨夜鄧記12.8K均速跑剩餘的乳酸正在慢慢消退,熱汗也開始悄悄地在減弱清晨的寒冷。卸下了羽裓,讓自己可以更輕盈地、奔跑在仍在沉睡中的大地上。

24分後,遠處燈塔下的模糊的身影正逐漸清晰,叮叮噹和明兄已在等候,接著是Charson 和 Wong Sir 相繼出現。我們佇立在寒風中,不斷地在猜測遠處出跑來身影,但始終不見Ken兄他出現。我想09年的第一輪紅日也許已同時在他睡夢中升起。

當2009年第一道晨曦拉開日出前的序幕,在遠處海天相連處,旭日緩緩地從雲霞間昇起,在海面上照耀出細長的金黃色燐光,閃閃晃動。陶醉於大自然美麗景緻中的我們,忘記了拍掌歡呼,只是默默站在那裡任由新年這第一道曙光哂在身上。此時此刻 我該許個愿嗎?我想不必了,能和你們一同見證09年第一個日出,我該心足了。

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

02JAN 18:10 旺角健身中心

離美津濃賽事只餘一日,今明二日都停止跑步,希望餓了二天的跑步渴望,能在賽事當天徹底爆發出來。能跑但不可跑比不想跑的日子更為難過。無精打釆地來到健身中心,懶洋洋地做了幾組腿部負重,重量已比平時減少3分之一,理應可輕鬆應付。但當自己一邊做著一邊看著其他人在跑步機奔跑著,心中開始不爽了,越做越有氣沒力。還是算了吧,進了蒸汽房蒸它10多分鐘,出一身汗後,效果也跟跑完步差不多吧。其實是錯的,有跑步同時也健身的朋友應該都可以分辦出二者不同之處,前者雖然也會讓人感到輕鬆舒暢,但跑步會比前者多出了一種難以言喻興奮感,心情也會隨之更加輕鬆平靜,盡管身體還有些疲累,但卻感到幸福和滿足。

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-2 23:14 發表

離美津濃賽事只餘一日,今明二日都停止跑步,希望餓了二天的跑步渴望,能在賽事當天徹底爆發出來。能跑但不可跑比不想跑的日子更為難過。無精打釆地來到健身中心,懶洋洋地做了幾組腿部 ...

我今日係gym 見到d 人玩跑步機, 好想上去玩, 心諗: 我唔跑, 急步行下咪得囉, 不過為左保護膝頭, 就係咁同自己講唔好上去

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-2 23:14 發表

離美津濃賽事只餘一日,今明二日都停止跑步,希望餓了二天的跑步渴望,能在賽事當天徹底爆發出來。能跑但不可跑比不想跑的日子更為難過。無精打釆地來到健身中心,懶洋洋地做了幾組腿部 ... 跑步會比前者多出了一種難以言喻興奮感,心情也會隨之更加輕鬆平靜,盡管身體還有些疲累,但卻感到幸福和滿足。

平師兄,
    我絕對認同呀!
    跑完步去steam ! 真係好舒服架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-2 23:21 發表

我今日係gym 見到d 人玩跑步機, 好想上去玩, 心諗: 我唔跑, 急步行下咪得囉, 不過為左保護膝頭, 就係咁同自己講唔好上去

如果上左部跑步機,行行吓你就慢慢變成慢跑,跑跑吓就越跑越快,所以唔上去行係岩既..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-2 23:59 發表

平師兄,
    我絕對認同呀!
    跑完步去steam ! 真係好舒服架!

跑完步去steam , 簡直係雙重享受啦! 不過由於時間關係,我只可以二選一.

升級   54.9%

該用戶從未簽到

回復 30# 的帖子

平兄:祝c兄開blog大吉,日出照片好靚,
    也令小弟好像感覺到2009是充滿朝氣的一年!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2009-1-3 10:23 發表
    平兄:祝c兄開blog大吉,日出照片好靚,
    也令小弟好像感覺到2009是充滿朝氣的一年!

RAM師兄,08年真係死氣沉沅的一年,但總算捱過,希望大家都有個充滿朝氣的2009年

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-3 10:15 發表

如果上左部跑步機,行行吓你就慢慢變成慢跑,跑跑吓就越跑越快,所以唔上去行係岩既..

全對啦平ching

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-3 13:14 發表

全對啦平ching

x3

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄,張日出相幾靚喎!
    原來你唔單止跑得、talk得、寫得,而且影相都有番咁上吓水準喎!!
    小弟真係佩服佩服!!