香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

夜探梅子林 - 09特訓迎渣打 (第三回召集:page#17 post#326)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-14 09:41 發表
    20090114梅子林跑報告

昨晚梅子林個跑,食2粒梅既有隊長圍圍,batbat,wongwong,ccc ctse (4個c,哈哈),久休復出的龍龍及遲出發直追既拿拿,1粒梅則有cc,迪迪,tartar,bonbon,華華,前前(前進ching新名)及小妹. D082 ...

尋日咁凍, 圍圍終於食到佢朝思暮想o既 "羊咩煲" 話時話, 拿拿前名係乜?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-14 10:20 發表

尋日咁凍, 圍圍終於食到佢朝思暮想o既 "羊咩煲" 話時話, 拿拿前名係乜?

slowrunner呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 252# 的帖子

好多謝catcat組長既詳細報告,打慣小報告果然係唔同既。

等我補充小小啦二粒梅子組呢邊既情況:
    batbat今晚又化身頭巾跑手,本來係諗住全部慢跑到梅子林路口當熱身,點知佢一起步拉都拉唔住,極速狂奔,跟住仲冇等我地就自己一個衝上梅子林,呢期batbat真係狀態Top Fit,渣打全馬只要跑啱步速330應該好有機會。

龍龍第一次join跑梅子林,一食仲要食兩粒梅子,兩次都可以係10'內完成,一個字"強"。

wongc ctse今次同埋朋友CCC ctse一齊來食梅子,兩住全程拍住一齊跑,輕描淡寫、輕輕鬆鬆、輕而易舉咁就食咗兩粒梅子,要完成全馬一定冇問題。

跟住到我自己匯報一下時間:
    去程           22'29
    第一粒梅子  上10'03  落 12'34
    第二粒梅子  上9'54    落 11'08
    回程           22'55  
    去程跑咗冇耐一對小腿前面開始傳來陣陣酸痛,可能係天氣太凍又冇熱身,記得之前都試過有咁既情形,所以冇理佢繼續跑,但係一路跑到梅子林路口都係有小小痛,去到已經唔見batbat咁我地另外四個等齊人就一齊衝上去,因為小腿仲有d痛所以跑唔太快,龍龍就一路係前面帶放,到差不多到閘口就見到batbat好輕鬆咁返緊落來,到落斜既時候亦陸陸續續見到一粒梅組既跑手衝上斜。到第二轉上斜既時候小腿跑落好似鬆咗好多冇咩痛,於是加快少少速度,到閘口仲快過第一轉差唔多10秒。最後慢jog到路口等埋拿拿一齊慢跑返運動場,cool down一圈再拉筋就完成呢晚既特訓。
    咁辛苦既操練最開心梗係跑完之後又可以大吃一餐,今次食埋補身羊腩煲每人都係$34真係超抵,最後帶住非常滿足既心情返屋企。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-14 10:20 發表

之前幾次想叫都好似冇人想食,好彩batbat今次提意叫先有得食。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

休息多一天,狀態十足

原來沒拉親
    只是好火
    團火一時在喉嚨,一時在左腳.....

Kin in Running

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-14 11:01 發表

之前幾次想叫都好似冇人想食,好彩batbat今次提意叫先有得食。

我地一早就睇得出啦~~
    哈哈...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-14 11:01 發表

大圍兄..今晚你來唔來晒草場十下十下 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-14 11:08 發表
    休息多一天,狀態十足

原來沒拉親
    只是好火
    團火一時在喉嚨,一時在左腳.....

Kin in Running

kin 兄... 你咁好火... 怕唔怕今晚十下十下果陣變0左做火燒堅堅 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-14 11:28 發表

大圍兄..今晚你來唔來晒草場十下十下 ?

nc大將軍好日子梗係來啦...又可以食餐勁。

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-14 10:56 發表
    等我補充小小啦二粒梅子組呢邊既情況:
    batbat今晚又化身頭巾跑手,本來係諗住全部慢跑到梅子林路口當熱身,點知佢一起步拉都拉唔住,極速狂奔,跟住仲冇等我地就自己一個衝上梅子林,呢期batbat真係狀態Top Fit,渣打全馬只要跑啱步速330應該好有機會。

其實我一早就到左,已經拉完筋同慢跑熱左身,我唔會唔熱身呀!
    我唔係唔想等呀,因為實在太凍 ,個人好快就凍左,唯有自己跑先啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-1-14 11:55 發表

其實我一早就到左,已經拉完筋同慢跑熱左身,我唔會唔熱身呀!
    我唔係唔想等呀,因為實在太凍 ,個人好快就凍左,唯有自己跑先啦!

呢個大家梗係明白啦,個報告既重點係妳狀態好fit ,拉都拉唔住,本來我都諗住加速跟你跑,點知小腳痛冇力跟唔上之麻。

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-14 12:08 發表

呢個大家梗係明白啦,個報告既重點係妳狀態好fit ,拉都拉唔住,本來我都諗住加速跟你跑,點知小腳痛冇力跟唔上之麻。

全馬目標轉左330,覺得好難,唯有認真操多d 啦!

升級   18.2%

該用戶從未簽到

圍圍隊長, 我地兩個邊樹輕鬆呀, 兩粒梅子真係好難梗呀, 死得咁濟就真!!!

就因為太死啦, 所以都唔係幾記得睇錶, 第一轉上無睇, 全程約22:40, 第二轉上12:02, 全程無睇.

回程隊長同拿拿兩下就追到上來, 我地4個邊走邊吹, 好快就到啦!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-1-14 12:55 發表
    圍圍隊長, 我地兩個邊樹輕鬆呀, 兩粒梅子真係好難梗呀, 死得咁濟就真!!!

就因為太死啦, 所以都唔係幾記得睇錶, 第一轉上無睇, 全程約22:40, 第二轉上12:02, 全程無睇.

回程隊長同拿拿兩下 ...

你可以同隊長仲有拿拿邊跑邊吹...  旺旺 ctse 你跑得好快 wow~

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-14 13:02 發表

你可以同隊長仲有拿拿邊跑邊吹...  旺旺 ctse 你跑得好快 wow~hgjD115" />" />hj

多得兩位高手慢jog等我地啫.

升級   13.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-1-14 13:21 發表

多得兩位高手一大高手(圍圍)及一大庸手(拿拿).....

師姐大概手民之誤, 愚弟竄改如上。師姐你帶著她跑的那位ccc師姐, 已是攞獎級人馬, 你就更是功力深不可測!!

升級   7.05%

該用戶從未簽到

大家好呀...我琴晚跑完...
    今日2隻腳仔都發軟
    圍圍我一d都唔"強", 其實我跑到隻狗咁...勁辛苦~~~
    不過好開心, 好好反......最緊要今日係之前痛個地方無痛了...

原來去程係我前面兩位ctse 係wongc and ccc, 你地好勁...小弟追唔到 ...
    slowrunner 係拿拿...仲有前進~~~識到你地好開心~~~下次再跑過...

升級   40.67%

該用戶從未簽到

你地好衰架...梅子上斜都咁快, 又要計時仲要寫報告, 變態架~~~
    我點敢出黎獻醜呀?

711MF 該用戶已被刪除