香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

荃灣/葵青約跑 16/5 (Sat 下午) 第七回 日落青公 集合地點請看p.1

關閉 [複製鏈接]

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-2-17 23:30 發表

華華, 上次食西餐-壁屋, 我咪坐响你隔離攞, 點解傾唔到呀, 我明靚女唔係我嘛, 你有時間都同靚女傾啦, 我明wor." />" /> Tarry

我吾記得壁屋我地食過咩啦~~~
只記得CATCAT話我摸佢大(月卑)><"搞到我6神無主……
只因我記性差,所以我先冩日記的哦^^"
下次要不要給你看看呢?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 小華是也! 於 2009-2-17 23:43 發表

" />" /> 我吾記得壁屋我地食過咩啦~~~
    只記得CATCAT話我摸佢大(月卑)>

我唔鐘意隨便睇人既私人嘢, 又唔係你叫我睇我就睇, 不過你俾我睇我都唔區wor.
    Tarry

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-2-18 00:38 發表

我唔鐘意隨便睇人既私人嘢, 又唔係你叫我睇我就睇, 不過你俾我睇我都唔區wor.
    Tarry

没所為啦!
    我經常把我的日記和别人分亨的啦!
    下次給你看吧!
    可是……我怕你看了會為我傷感啦^^"

升級   62.63%

該用戶從未簽到

各位跑手

唔好意思! 因為要趕返屋企同太太食飯 不能和你們食! 不過好高興能彼此扶持! 特別是小華,你有好好毅力同風度,記住下次再約時 跑完一定要請你飲番罐野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 milo2279 於 2009-2-18 08:11 發表
    唔好意思! 因為要趕返屋企同太太食飯 不能和你們食! 不過好高興能彼此扶持! 特別是小華,你有好好毅力同風度,記住下次再約時 跑完一定要請你飲番罐野

勁ching, 唔使唔好意思呀, 梗係陪太太緊要啦~~~
    得閒多啲一齊跑下啦, 可以提升下大家隊員既鬥志

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-17 15:34 發表

星期日ching報左邊個比賽呀? 水塘盃定係西貢區長跑?
    不過兩個比賽條路都好甘下,你呢幾日要休息多d留力呀,比心機呀!

ching,
    今個星期日上珠海參加半馬,純係邊跑邊欣賞風景,嘻嘻,我會加油的!!

升級   100%

開心

原帖由 kandis 於 2009-2-17 16:47 發表

CHING  係報左珠海既半馬比賽呀~~~~
    ching俾心機!!!

多謝ching 鼓勵,我會比心機的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-2-18 10:51 發表

多謝ching 鼓勵,我會比心機的

佢係廸廸ctse呀
    星期日比心機加油啦!!!

升級   100%

開心

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-18 11:17 發表

佢係廸廸ctse呀
    星期日比心機加油啦!!!

sorry, 原來係ctse
    多謝菲菲鼓勵,我會比心機架啦

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-5 17:20 發表
    集合地點: 荃灣公園內網球場側
    時間: 7:45pm 起跑, 請提早到場換衫熱身

出席人仕:
    1. 菲菲
    2. Bonbon
    3. Tar Tar

路線:
    a. 荃灣海濱 --> 深井 6k (來回12k)
    b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回1 ...

0 0 報到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2009-3-23 23:27 發表

0 0 報到

收到啦, 加咗名~~~好耐冇一齊跑啦

升級   0%

該用戶從未簽到

24/3 (tue) 夜賞青公

出席人仕:
    1. 菲菲
    2. Bonbon
    3. Tar Tar
    4. 00

路線:
    a. 荃灣海濱 --> 深井 6k (來回12k)
    b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)
    c. 荃灣海濱 --> 小欖第一個回處 10.5k (來回22k)
    d. 荃灣海濱 --> 黃金海岸 14k (來回 28k)

大家按自己能力睇下跑几多, 9:30前回到公園集合沖身, 之後出發一齊開餐
    有興趣的朋友請在此留言

警告及聲明
    1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

想講下今晚天氣唔知點, 如果仲係大雨的話就唔跑啦 (而家望出面個天停咗雨几青喎)
    以上出席人仕我都有聯絡電話通知到, 其他想一齊跑的跑友睇情況自己執生啦

升級   0%

該用戶從未簽到

24/3 (Tue) 夜賞青公簡佈

今晚出席者有: 菲菲, tartar, bonbon, 00 & vv
    一開始在公園網球場旁邊熱身, tartar & bonbon未做過神腿3式想做下, 咁就大家一齊做當熱身......
    出發時間約7:50, 我哋4朵金花行行下至見到珊珊來遲的00, 我哋唔理佢起跑先, 等佢自己慢慢追

起步冇耐, vv 同tartar"2花" 就好似上咗摩打腳咁, 我同bonbon連尾燈都見唔到
    全程就得我同bonbon一路吹一路跑, 仲講咗好多秘密添, 好開心呀 ~~~點知講講下秘密, 00突然响我哋身後出現呀, 仲等我哋以為無人講得好大聲添......咁就响嘉頓前比00過咗頭~~~而vv同tartar好勁呀, 00去到7仔才同佢哋會合呢, 全程都冇比00過頭~~~

之後回程時, bonbon個儍妹突然話"不如唱下詩歌", 就係咁, 回程我哋就一路跑, 一路唱, 當然唔係唱足全程, 但都好大聲呀, 好多人都眼望望添, 但唔知點解, 一路唱住一路跑仲覺得有力咗, bonbon話跑大步啲, 我哋就好似唱大聲啲~~~希望海濱的街坊見到兩個儍婆大聲唱歌唔好見怪啦~~~我估下次再係咁跑應該可以練到氣開個唱啦  

回到珀麗灣碼頭約9:30, 之後一齊白白同開餐......講講下就發覺今日出席者都係ssp的"起家跑手"{個名係因為有人抗拒元老這字眼諗出來的}, 還記得小妹第一次約跑佢哋都在場, 大家都好似好耐冇一齊跑街啦, 今晚實在非常暢快呀∼∼∼多謝晒你哋呀

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

下次時間配合度,想再同你地跑荃青公來回,
    夜景好靚,上落斜好好跑.

升級   100%

奮鬥

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-25 01:08 發表
    今晚出席者有: 菲菲, tartar, bonbon, 00 & vv
    一開始在公園網球場旁邊熱身, tartar & bonbon未做過神腿3式想做下, 咁就大家一齊做當熱身......
    出發時間約7:50, 我哋4朵金花行行下至見到珊珊來遲的00, 我&# ...

菲菲, 無咁跨, 我咁快只不過盡力試吓妳教既3式神功啫, 同埋落雨麻, , VV帶住MP3, 無人同我傾呀, 咪跑快D攞,  其實妳哋唱詩歌所以回程從中得力麻., 妳哋有mud野密計傾啫

升級   100%

奮鬥

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-25 01:27 發表
    下次時間配合度,想再同你地跑荃青公來回,
    夜景好靚,上落斜好好跑.

叮叮噹, 好呀, 好期待wor. hehe

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-25 13:43 發表

菲菲, 無咁跨, 我咁快只不過盡力試吓妳教既3式神功啫, 同埋落雨麻, , VV帶住MP3, 無人同我傾呀, 咪跑快D攞,  其實妳哋唱詩歌所以回程從中得力麻." />" />, 妳哋有mud野密計傾啫 ...

tartar, 話明密計梗係唔話得你知啦, 最多下次你跑慢啲拍住我跑再斟多啲密計啦

升級   0%

該用戶從未簽到

8/4 (Wed) 夜賞青公

出席人仕:
    1. 菲菲
    2. catcat
    3. 圍圍
    4. joejoe

路線:
    a. 荃灣海濱 --> 深井7-11 6.5k (來回13k)
    b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)

大家按自己能力睇下跑几多, 9:30前回到公園集合沖身, 之後出發一齊開餐
    有興趣的朋友請在此留言

注: 由於上次網球場使用者有投訴話非場地使用者佔用更衣室, 因此需要存物人仕名額定為10人, 為免引起不便

警告及聲明
    1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-31 11:22 發表

出席人仕:
    1. 菲菲
    2. catcat
    3. 圍圍
    4. joejoe

路線:
    a. 荃灣海濱 --> 深井7-11 6.5k (來回13k)
    b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景 ...

菲菲咁快手...我要存物架,如果人多既可以等埋2,3個人借一個locker啦~