香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Tarry
打印 上一主題 下一主題

Tarry跑步日誌~分享

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

升級   100%

奮鬥

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-4-8 09:44 發表

嗱, 痛即係你有用力同埋會練到嘢啦, 敎練話啲肌肉重組完都强壯有力好多, 做多几次就會唔痛啦~~~
    你今日話我聽係咪仲行到好似機械人咁, 不過輪椅一定冇得你坐啦, 除非真係跛Ø ...

菲菲, 唔緊要啦, 我知妳一向都勤奮既, 一有時間妳會安排跑步時間, 就到一齊練神腿3式, 同埋跑步呀, 上堂同跑步 都要加油呀

升級   100%

奮鬥

原帖由 cc 於 2009-4-8 16:37 發表

tartar....你要繼續練丫....練多兩三次就唔會再有反應嘎啦~~到時你d肌力就好強嘎啦~~hgj091" />" />hj

cc, 多謝鼓勵呀, 我都好想練呀, 不過神腿功多數係星期三wor,

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

Tarry, 敢今個星六你黎唔黎到將軍澳消遙團跑呀?今個星期條路好靚架,重有相睇 tim. 真係睇到都想跑喇!

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2009-4-9 12:31 發表
    Tarry, 敢今個星六你黎唔黎到將軍澳消遙團跑呀?今個星期條路好靚架,重有相睇 tim. 真係睇到都想跑喇!" />" />

Jogging cat, 唔好意思約咗牧師啦, 下次先呀, 麻煩妳跑埋我果份呀 , haha

升級   100%

奮鬥

0904SSP

今晚同BonBon一齊jog咗6k 45"
    練完神腿巧後復課, 肌肉都差唔多鬆番晒.
    獎賞: 好豐富既餃子餐, wow好滿足呀.

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-4-9 23:25 發表
    今晚同BonBon一齊jog咗6k 45"
    練完神腿巧後復課, 肌肉都差唔多鬆番晒.
    獎賞: 好豐富既餃子餐, wow好滿足呀." />" />

發覺你成日都食·呢個·喇

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 9-4-2009 13:30 發表

Jogging cat, 唔好意思約咗牧師啦, 下次先呀, 麻煩妳跑埋我果份呀 , haha
    Tarry 雖然我們還未有機會見面,但我卻很欣賞你。
    我感覺到你是個很愛主、很有節制、很認真、很友善和不怕辛苦的年輕人。
    因為你知道親近、敬拜、事奉主是我們人生中最重要的事。
    雖然你很熱愛跑步,但仍然能以主的事成為你生命中的優先和重要,實在是很難得的。
    而且你對跑步的認真和投入,並不怕辛苦的這種練習態度,也是現今的年輕人中少有的。
    我為著能認識你而感恩,願主繼續祝福你的生命!

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2009-4-9 23:56 發表
    Tarry 雖然我們還未有機會見面,但我卻很欣賞你。
    我感覺到你是個很愛主、很有節制、很認真、很友善和不怕辛苦的年輕人。
    因為你知道親近、敬拜、事奉主是我們人生中最重要的事。
    雖然你很熱愛跑步,但仍然能以主 ...

" />" /> Jogging cat, 謝謝妳的激勵, 上主讓到我有跑步的能力和時間已經十分感恩了, 因為我承擔隊工事奉,並不能常與跑友一起練習, 若能配合到時間一起操練, 我便很珍惜機會並認真練習, 兔得浪費寶貴的相聚機會, 至於跑步與事奉間其實當中也有過掙扎, 因此立志在2009年當跑畢半馬,便馬上開了個人網誌, 藉以激勵自己和勉勵別人,至於妳說我愛主, 我很羞愧,我愛主的心實在不夠,願意我們在跑步網彼此建立並確信以生命影響生命, 想不到我們主內能在教會以外的另一個平台相識, “只因沿途有祢, 腳蹤可等佳美”. 哈利路亞  

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 10-4-2009 20:54 發表

" />" />" />" /> Jogging cat, 謝謝妳的激勵, 上主讓到我有跑步的能力和時間已經十分感恩了, 因為我承擔隊工事奉,並不能常與跑友一起練習, 若能配合到時間一起操練, 我便很珍惜機會並認真練習, 兔得浪費寶貴的 ...
    絕對同意。總之凡事都要為榮耀神而行。

升級   100%

奮鬥

1104行山

今日有行山活動, 行山其實都唔想寫響個blog裡面, 但今次係行梅子林, 即係我哋食梅既地方, 由梅子林-芧坪-昂坪-馬鞍山郊野公園. 與朋友一起行時都有分享跑梅子林既一D逸事, 趣事. 通常都係夜晚跑過既梅子林, 途經既路徑, 尋日白天可清楚睇見四周既風景, 與平時既景緻有所不同, 我既心情亦可不同, 嘩原來平日夜晚都跑得幾遠wor, hehe

升級   100%

奮鬥

1604斧山道運動場

今晚落到斧山道運動場練神腿3式, 一邊落住雨一邊練, 都幾激勵呀, 懶係好有鬥心咁, 成班人一齊練, 不過濕身真係幾凍wor, 跟足餐單, 不過教練每式 x 2sets, 夠晒體諒, 由其是我呢個魔鬼跑手, 真係唔好意思, 要佢哋等咁少, haha, 唔緊要啦一家人呀ma, 我知其他ching / ctse會咁講既, 由其是活活, 又係講多謝既時候啦, haha , 甜品係 400m x 10, 跑得好甘, 因為DiDi同活活帶頭, 跟跑咗5個圈就頂唔順 , 甩咗, 最初甩咗約200m, 最後300m, 死咁制, 最後專業指導黎多2圈, 今日隻腳未痛, 聽曰就知味道啦.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-16 14:08 發表

ctse進步神速, 練得咁甘第朝都唔痛, 好野!

瘋瘋ching, 唔好笑我啦, 可能尋晚無盡力練呀, 奇怪今日真係一D都唔痛wor , 上個禮拜練完落樓梯都腳仔軟呀, 痛足3日呀, 好野唔痛, 唔痛下次操多D

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-4-17 00:35 發表

瘋瘋ching, 唔好笑我啦, 可能尋晚無盡力練呀, 奇怪今日真係一D都唔痛wor , 上個禮拜練完落樓梯都腳仔軟呀, 痛足3日呀, 好野唔痛, 唔痛下次操多D

我想你 d 肌肉已經習慣0左....而唔係無盡力 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-4-16 14:03 發表
    今晚落到斧山道運動場練神腿3式, 一邊落住雨一邊練, 都幾激勵呀, 懶係好有鬥心咁, 成班人一齊練, 不過濕身真係幾凍wor, 跟足餐單, 不過教練每式 x 2sets, 夠晒體諒, 由其是我呢個魔鬼跑手, 真係唔好意思, 要佢ࡺ ...

勁呀tartar, 做第二次就唔痛......即係你啲muscle强壯咗......繼續努力呀~~~
    我都要加油先......好耐無跑過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-4-16 14:03 發表
    今晚落到斧山道運動場練神腿3式, 一邊落住雨一邊練, 都幾激勵呀, 懶係好有鬥心咁, 成班人一齊練, 不過濕身真係幾凍wor, 跟足餐單, 不過教練每式 x 2sets, 夠晒體諒, 由其是我呢個魔鬼跑手, 真係唔好意思, 要佢ࡺ ...

TARTAR 你果日做得好好.你的意志驚人 . 真的要多多向你學習.

成班人一齊做的氣氛真是好好.期望再有機會同你一齊跑步.....
    仲有還記得我們的壁屋約會嗎 ... 但估計要到10月先可以了

升級   100%

奮鬥

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-17 11:47 發表

我想你 d 肌肉已經習慣0左....而唔係無盡力 ~

ee, 我練咗一次神腿咋wor, 咁快適應, 妳唔好呃我wor.

升級   100%

奮鬥

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-4-17 12:44 發表

勁呀tartar, 做第二次就唔痛......即係你啲muscle强壯咗......繼續努力呀~~~
    我都要加油先......好耐無跑過

菲菲, 加油呀, 響妳個blog我見妳游水, 好勁wor, 妳邊樹有偷懶ja.

升級   100%

奮鬥

原帖由 快活人 於 2009-4-17 12:59 發表

TARTAR 你果日做得好好.你的意志驚人 . 真的要多多向你學習.

成班人一齊做的氣氛真是好好.期望再有機會同你一齊跑步.....
    仲有還記得我們的壁屋約會嗎 ... 但估計要到10月先可以了

活活, 妳個優點就係成日響度識得鼓勵人, 不如妳改名叫鼓勵人 , 唔好叫快活人啦, 我覺得快唔快活係好個人感受既, 但鼓勵人, 別人就得到好大既推動力, 咁妳將妳既快樂推動俾別人攞. haha, 多謝妳呀活活, 其實有妳既鼓勵, 我先至做得到咋, 幾時跑都唔緊要, 最緊要係一家一齊跑Y ma.