香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Power42195
打印 上一主題 下一主題

5月23日 中國東營 黃河口國際馬拉松賽

升級   29.67%

該用戶從未簽到

想了解一下跑吧支援食宿是怎樣的一回事啊?
營運多年了?
因為真的有興趣,下年請早也沒相干的~~

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟一定映好多相的,只怕閣下睇到眼訓咋!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 superimac 於 2009-5-4 19:13 發表
想了解一下跑吧支援食宿是怎樣的一回事啊?
營運多年了?
因為真的有興趣,下年請早也沒相干的~~

三天食宿是東營馬拉松大會提供的,並非跑吧提供的。
大會負責為所有參賽馬拉松、半程馬拉松運動員免費提供三天(5月21日10時至24日12時)食宿。
馬拉松、半程馬拉松項目報名人數各限1000人,短程馬拉松(10公里)項目報名人數限3000人,迷你馬拉松(5公里)項目報名人數限5000人。賽事規模設計10000人.
跑吧這次報馬拉松的跑手有112人,半馬28人,好大的隊伍,所以令閣下以為係跑吧提供食宿吧!

升級   29.67%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-5-4 23:19 發表 三天食宿是東營馬拉松大會提供的,並非跑吧提供的。大會負責為所有參賽馬拉松、半程馬拉松運動員免費提供三天(5月21日10時至24日12時)食宿。馬拉松、半程馬拉松項目報名人數各限1000人,短程馬拉松(10公里)項 ...

感謝Allanccl ching 的講解!
小弟見 4樓 的洋蔥兄說已在跑吧報名,所以誤會了啦~~

Anyway,國內還有多少這類具「吸引力」的賽事丫?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 superimac 於 2009-5-5 15:31 發表

感謝Allanccl ching 的講解!
小弟見 4樓 的洋蔥兄說已在跑吧報名,所以誤會了啦~~

Anyway,國內還有多少這類具「吸引力」的賽事丫?

其實在國內跑馬拉松,除左珠海係外國人搞,所以貴d之外,其他所有國內既馬拉松報名費都係40-50元,但係dT恤、紀念品、獎品、氣氛等等等,都係物超所值的,你可以去睇番鄭開馬拉松,皇上貼有關果次既紀念品既相片就知架啦,我喜歡跑國內馬拉松主要唔係呢d紀念品,而係享受果d氣氛同人情味,重有,國內馬拉松可以說是全平路,跑得容易d完成,同埋無咁易跑傷。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

對不起有事來不到,各位ching加油〝食足三日

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

回復 46# 的帖子

睇黎以個人名義參賽既好少

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 onionufo 於 2009-5-11 21:27 發表
    睇黎以個人名義參賽既好少

是啊,主要都是在多威和跑吧两个俱乐部报名的。

另外有两个香港朋友是在跑吧报名的。

广东省以个人名义参赛的只有一个,是广州的,有330以内的实力。

升級   100%

該用戶從未簽到

Power ching,

人數不多, 只有五百餘人, 海外選手也只有20人左右, 
    只是暫是名單嗎? 女子組呢? 半馬及10K及5K賽事名單呢?

還有一星期多便是比賽日子, chinge 也該整裝出發吧!
    備戰情況怎樣? 有信心可以打破自己 pb 嗎?

各 ching/ctse 也得要加油、努力啊!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-5-14 20:03 發表

Power ching,

人數不多, 只有五百餘人, 海外選手也只有20人左右,
    只是暫是名單嗎? 女子組呢? 半馬及10K及5K賽事名單呢?

還有一星期多便是比賽日子, chinge 也該整裝出發吧!
    備戰情況怎樣? 有信心可 ...

rockiec CHING:

不好意思,刚刚才看到,国内的跑友还是去得不少的,特别是马拉松超级发烧的那一伙,呵呵,好多都来了。

我5月22日早上飞过去,会见到皇上和亮哥他们的。

谢谢你的鼓励!

升級   38.45%

慵懶

國內網友影既相片中出現長跑網ching

第一幅果個好似皇上............     .

升級   0%

該用戶從未簽到

亮哥咩成績呀,好玩嗎~~

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

返咗嚟啦…
    睇住少少相先啦!
    http://picasaweb.google.com/leefs04/wWYCwB#

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

睇完相啦! 好正喎!!

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝皇上靚相~ 見到有幾張好似係亮哥被訪問?

仲有亮哥而家雙腳好番D未?

升級   0%

該用戶從未簽到

原來咁多網友人玩架~~

原來亮哥受左傷無跑??

升級   38.45%

慵懶

最尾對跑鞋是否免費送?
    好似幾吸引呀!

升級   100%

擦汗

東營做馬記 1 天氣報告

星期六的天氣﹕
    當地天氣日間與晚上溫差有十二三度,
    中午時候約有卅十度左右,
    清晨五時已經陽光普照,
    全個天空找不到半片雲彩,
    但勝在濕度低同空氣極之清新,
    重時有陣陣強風迎面吹送降溫,

即是意味全程賽事要在高溫,烈日,強風下進行。

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

擦汗

東營做馬記 2 食住行

今次主辦單位非常有誠意,
    完全用心要攪好比賽,
    食住招呼十分週到,
    入住的賓館清淨整齊,
    預先已在大門口架起的歡迎拱門感覺好隆重,
    房間十分滿意,我一个人"住晒"間雙人房,
    在此賓館各職員對我們熱情的招待!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

賓館經理及組委人員不時都會走過嚟,
    問我地有甚麼需要改善?
    另外要讚揚幾位義工,
    連續4日均貼身照顧我地全隊人每日行程細節,

登錄/註冊後可看大圖

食用方面 餐餐有齊"菜肉魚"重份量十足,   
    更加提供極合廣東口味餸菜,
    後尾都怕跑得唔好…
    會唔會…至同你慢慢"埋單"計數!