香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-15 21:13 發表
今日第一次跟joejoe行澗,先知道行澗是什麼一回事,但原來呢一回事對我來講一d都唔陌生,回想起其實小弟仲係o靚仔既時候已經通山走,經常流連於類似既石澗捉蝦捉蟹,估唔到而家又會玩返細佬時期玩既野,真係好笑。
行石澗(丹桂杭)果part真係好舒服,因為我換左對拖鞋同短衭來行,所以隨時可以澗水行,果種感覺真係正,如果到左夏天可以游埋水仲正.....
到離開石澗回程,大部份其實都係一d普通既山路,只係有一段勁落斜既碎石路都幾難行,被部份團友形容為3級,加上我今日只係著左對退役跑鞋,所以都唔敢去得太盡慢慢行........

圍圍, 樂善盃落蚺蛇尖果幾段D碎石坡你都跑到啦, 落神仙轍果段對你又邊樹有問題吖~~

好好好, 下次熱D一於整番條澗嚟浸吓, 我都好耐冇玩過水~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-15 22:34 發表
圍圍~~D 風景好靓呀~~~" />" />
下次一定要JOEJOE攪多一次先

行澗一定會攪, 仲有好想攪次獨木舟+浮潛trip, 又或者泳綑+行澗trip, 再唔係渡海泳+浮潛都得~~

哈圍圍好似話過復活節假想攪嘢喎 , 你係想攪day trip定camping trip呀~~同埋要邊幾種活動~~

升級   100%

該用戶從未簽到

Catcat & KK, 山霸相條link係度:
http://outdoors.webshots.com/album/570441634SSPaTk

入去睇番D相啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

大家好呀, 星期六玩完獨木舟, 天氣好好, 有陽光又不是太大風
報告下玩後身體狀況: 而家重痛緊, 膊頭係重災區, 手臂唔痛, patpat同條腰有啲攰, 但估唔到大肶內側都有啲痛, 可能係lock實隻kayak要用到果度......
成個trip batbat話我最抵玩, 因為反艇逃生最到第三次先合格, 我重要係阿sir幫我返艇, 一反咗落水底我就勁驚, 好似被浸親咁......
不過batbat同圍圍都唔弱, 自己都practice多咗次反艇
總括來講都係好好玩, 好想快啲攞埋2&3星同大家一齊出海呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-16 11:35 發表

行澗一定會攪, 仲有好想攪次獨木舟+浮潛trip, 又或者泳綑+行澗trip, 再唔係渡海泳+浮潛都得~~

哈圍圍好似話過復活節假想攪嘢喎 , 你係想攪day trip定camping trip呀~~同埋要 ...

joejoe, 我樣樣都好想玩呀, 但Easter前應該趕唔切攞埋3星玩獨木舟+浮潛trip呢

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-16 12:09 發表
大家好呀, 星期六玩完獨木舟, 天氣好好, 有陽光又不是太大風
報告下玩後身體狀況: 而家重痛緊, 膊頭係重災區, 手臂唔痛, patpat同條腰有

見妳反得甘開心,緊係要再反下啦!哈~~

升級   0%

該用戶從未簽到

ee + didi  如我有去花展一定扮埋一份....

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-16 11:35 發表

哈圍圍好似話過復活節假想攪嘢喎 , 你係想攪day trip定camping trip呀~~同埋要 ...

我有一個史前a字形可外借啊~~(6人), 佢好久冇呼吸新鮮空氣,唔知有冇生菇呢
希望到時有時間join啦~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-16 12:09 發表
報告下玩後身體狀況: 而家重痛緊, 膊頭係重災區, 手臂唔痛, patpat同條腰有啲攰, 但估唔到大肶內側都有啲痛, 可能係lock實隻ka ...

見你地玩得咁開心, 我都好想玩下水,如滑浪風帆啊~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-16 12:50 發表

見你地玩得咁開心, 我都好想玩下水,如滑浪風帆啊~~~" />" />

好耐無玩過喇. 吾記得點玩 .要重頭再學過.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-16 10:39 發表
大家....上堂上星期五邪神既trainning都好辛苦~活活仲嚴重到乘機唔黎行澗~~哈哈~~

catcat . 我好有心想去架. 吾是c 鬼晨早6點起身搭車出官塘咩.
但我連上/落樓梯都吾得 .你叫我點行 ~~~鳴喝鳴~~~~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-16 12:53 發表

好耐無玩過喇. 吾記得點玩 .要重頭再學過....." />" />

4-5/4 黃石or創興都有班呀~~
23/3 可以報
其實我都係上過又唔記得哂~~不過法法話佢記得~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

UM..親lunch time..上來report下我地個獨木行先∼
我反完個個晚上....1對手痛到抽根~sleep 都打側唔到..
sunday...到對腳...好似菲菲一樣..是大脾內側~手反唔太痛...
今日la..手已經完全無事...腳仲係內側..不過個波羅蓋仲係瘀哂~
個日我地一行5 人(臨時bonbon 甩底) 到達黃石~
對我來講都好凍下...好在有膠衣提供~不過d 3~~~細路碼又細得滯, 大人碼又大得滯...不過最後都係用細路碼..上艇至發現~緊到坐唔直..條腰保持半直狀態~勁辛苦~
下午.有陽光出la~~~我即時唔著件野...wowo...舒服晒~
反艇..估唔到我都ok...只係drink 左d 水..而且同菲菲一樣...好努力地反都反唔到...最後都係 丫 sir 操刀..可能唔係自己反..一落水...無意識要走..有d驚~好在最後都可以1 take 完成~不過比丫sir話~~~上水時只顧宜容..唔顧隻europa..冤枉ar.....d 水"yip" 眼梗係要未未眼面先la~~
結論: 真係反到好開心...一大班人壯膽..學咩都無有怕wor...um 好希望下次都可以同大家一整學d新野~多謝菲菲, batbat, 圍圍 同 tartar~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 快活人 於 2009-3-15 22:37 發表

我連HIP位都痛+個腹部有小小痛.
    邪神叫去慢JOG會快好D 架WOO....

活活, 希望妳快D好番啦, 唔該晒妳幫我買咗防水袋, 星期三妳哋練習果時, 我睇DiDi黎唔黎, 我會搵佢比番錢妳

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-3-16 13:20 發表
    UM..親lunch time..上來report下我地個獨木行先∼
    我反完個個晚上....1對手痛到抽根~sleep 都打側唔到..
    sunday...到對腳...好似菲菲一樣..是大脾內側~手反唔太痛...
    今日la..手已經完全無事...腳仲係內側..不過個波羅蓋仲係瘀哂~
    個日我地一行5 人(臨時bonbon 甩底) 到達黃石~
    ...

洗唔洗比d 散瘀膏妳搽下呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

上星期六,你地5個反kayak,我見到個日有陽光,都登你地開心,因為無甘凍~~
    你地學到d肌肉痛,我係引死道跑得好辛苦,包尾跑左15k左右~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-3-16 13:31 發表

洗唔洗比d 散瘀膏妳搽下呀?

thx..batbat~~我用左鐵打酒la...應該ok wor...對手我果日咪話好痛既..用左"奔肌"2次就無事la~真係work wor~ <----e + 可以咁郁都無問題~hohoho

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-16 13:32 發表
    上星期六,你地5個反kayak,我見到個日有陽光,都登你地開心,因為無甘凍~~
    你地學到d肌肉痛,我係引死道跑得好辛苦,包尾跑左15k左右~~

CATCAT 你又report下個引死道之行...引下我地ma∼ 你個膝頭仲有無樹ar?