香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

係丫.... 但係我今朝仲係唔可以順利地拎去對腳做...

btw... 記住做呢個動作時記得成條腰, 成個背要盡量貼響地... 唔好"鞏" 起0左條腰做.. 如果唔係傷腰~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-16 14:15 發表

係丫.... 但係我今朝仲係唔可以順利地拎去對腳做... " />" />

btw... 記住做呢個動作時記得成條腰, 成個背要盡量貼響地... 唔好"鞏" 起0左條腰做.. 如果唔係傷腰~

係呀!我覺得係床上做會好d,唔好係硬地度做呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-16 13:46 發表
忙左成朝,襯食lunch先得閒入來吹下水:
活活:
係呀...而家天氣又唔凍唔熱,行澗同行山都好舒服,希望joejoe會快d再搞,唔係到左夏天太熱行山就好辛苦。...

圍圍, 活活, 黎緊個幾月我仍會攪行山同可以唔使落水嘅行澗, 再熱D就會開始玩D水陸兩棲嘅混合探險, 玩到邊都有水同你降溫~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-3-16 14:18 發表

係呀!我覺得係床上做會好d,唔好係硬地度做呀!

我星期 5 做完之後腰至尾龍骨都痛埋.. 所以覺得貼背做應該好 d...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-16 14:26 發表

我星期 5 做完之後腰至尾龍骨都痛埋.. 所以覺得貼背做應該好 d...

我只係尾龍骨痛,我估係因為舊骨頂住地下,所以會痛....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-16 13:32 發表

joejoe....復活節攪番過行澗丫~係咪雙鹿石澗好靚嘎?

雙鹿石澗係九大石澗, 當然靚啦, 不過因為名氣太大, 一到假日就人來人往, 山藝班同歷奇班又好鍾意選呢條澗做訓練, 所以我都好少行九大囉~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-16 14:33 發表

雙鹿石澗係九大石澗, 當然靚啦, 不過因為名氣太大, 一到假日就人來人往, 山藝班同歷奇班又好鍾意選呢條澗做訓練, 所以我都好少行九大囉~~

雙鹿我在三四年前分兩次行過... 真係好正~ 不過真係好多人行...
但多人行都好既... 我記得第二段有個位好難過... 咁0岩有班人游繩...我才可以過到去...

升級   83%

該用戶從未簽到

風帆都好啊~~~我未學過呀~~~

miss左邪神第二堂, batbat幾時教返我地啊~~~~

好期待復活節來臨啊~~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

easter有成4日假期~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

圍圍,13,yamyam及其他想去燒尤魚入貨既隊友:

我昨晚,幫你2個去燒尤魚買褲,但老闆話而家所有行山褲都無晒細及中碼,大碼就剩少少...
佢話30/3月尾才會翻齊貨,想入貨的隊友,月尾先好碌過去啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-16 14:54 發表

joejoe~咁復活節攪唔攪?" />" />

復活節會攪D野外活動, 不過未諗詳情~~

哈先排太忙, 冇時間跑夜街, 睇吓呢兩個禮拜晚有冇機會跑番兩轉九龍半島大環走先~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-16 16:23 發表

復活節會攪D野外活動, 不過未諗詳情~~

哈先排太忙, 冇時間跑夜街, 睇吓呢兩個禮拜晚有冇機會跑番兩轉九龍半島大環走先~~

joejoe:
想問下你.....你有搞過d咩活動唔係野外架咋~~
呵呵

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   20.75%

該用戶從未簽到

catcat:
如果我放行李係你屋企,我最晏要幾點到達呀?

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-16 12:50 發表

見你地玩得咁開心, 我都好想玩下水,如滑浪風帆啊~~~" />" />

滑浪風帆我都想玩喎, 挑戰下自己...

好大獲喎, 我隻腳到今日條根仲痛呀~~~
星期三都唔知好唔好返, 都唔知點跑

升級   0%

該用戶從未簽到

好多野玩wo

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

patpat 及 catcat

你唔舒服呀, 有無傷呀, 小心點, 祝你早日康復.

catcat,

星期三如果係跑深水埗, 我想參加..

chengtszhang

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-16 13:53 發表

wow....滑浪風帆應該好刺激好好反wor~

YES

原帖由 快活人 於 2009-3-16 13:55 發表

但我覺得風帆好玩d

在下覺得windsurfing好玩d!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-16 14:06 發表

係咪玩風帆技巧要高d呢? 聽鐵人13講好似set艇都要set好耐。
    我咩都想試下玩呀,不過都要等學完一樣先一樣。

風帆係多野攪,繩都多好多,一隻船rig半個鐘以上係等閒事
    而且轉向走唔切有機會中頭獎 (俾支boom打中頭,我都中過好幾次 )
    滑浪風帆如果連人帶帆落水,殺傷力無咁大