香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

4.12 網友約跑 - 復活梅子比腳大會 (post#1已加入沿途快拍,post#2出席跑手名單)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄:
千奇唔好咁講,我都係想大家跑得開心又放心,吩咐真係唔敢,反而有個提意既,睇下可唔可以幫手準備d布帶,我諗第時d約跑都可能用得著。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-7 11:29 發表

平兄:
千奇唔好咁講,我都係想大家跑得開心又放心,吩咐真係唔敢,反而有個提意既,睇下可唔可以幫手準備d布帶,我諗第時d約跑都可能用得著。

布帶呢用野,我諗到搵邊個熟手技工做啦....大仇家!嘻嘻..等我點佢入來睇先..

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-7 11:29 發表

平兄:

大圍兄, 想問一問, 布帶即係好似?????
    (1) 小學生運動堂鈄咩的布帶 定係
    (2) 只係綁響手腕位置 定係
    (3) 用扣針扣塊布在背部後, 方便後跟的網友

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-8 10:29 發表

我覺得 (3) 係最好...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-8 10:39 發表

我覺得 (3) 係最好...

乘衫......
    1. 太誇張.
    2. 睇唔到.
    3. 係最好.

升級   100%

奮鬥

用紅色/橙色 適合日間約跑動
    用螢光色 適合晚間約跑活動  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-8 11:02 發表
    用紅色/橙色 適合日間約跑動
    用螢光色 適合晚間約跑活動   

溫寧蘇,今次係日間,不如試下用紅色/橙色..睇下效果如何.
    其實我有諗過4.30晚用閃燈,即係一個好細既章,用磁石吸係件衫後面,不過唔知邊度有得賣..

升級   100%

奮鬥

原帖由 亞平 於 2009-4-8 11:08 發表

其實我有諗過4.30晚用閃燈,即係一個好細既章,用磁石吸係件衫後面,不過唔知邊度有得賣..

我覺得有難度, 因為磁石始終有一定既重量, 而且跑時跑衫會擺動, 磁石好易甩.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-8 10:29 發表

sue ctse:
    妳有冇留意足球比賽雙方隊長都會帶一個臂章,我原意就係諗住整d類似粗粗地既布帶比d識路既跑手帶上。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-8 11:33 發表
    對唔住各位, 假期要同家人北上, 來唔到影相. SORRY SORRY! " />" />

唔緊要...假期玩開心d啦。

升級   100%

奮鬥

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-8 11:32 發表

sue ctse:
    妳有冇留意足球比賽雙方隊長都會帶一個臂章,我原意就係諗住整d類似粗粗地既布帶比d識路既跑手帶上。

大圍兄, 我當然有唸到, 但一定要識路果個著TEE, 仲要中途唔准除衫

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-8 12:21 發表

大圍兄, 我當然有唸到, 但一定要識路果個著TEE, 仲要中途唔准除衫  

可唔可以用有彈性既布料做臂章,咁咪可以著唔著衫都得law。

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 亞平 於 2009-4-8 11:08 發表

平ching, 你講d閃燈襟章在女人街和廟街都有得買, 約HK$5.00個

升級   100%

奮鬥

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-8 12:36 發表

可唔可以用有彈性既布料做臂章,咁咪可以著唔著衫都得law。j" />" />jk

唔係唔得, 但跑到熱辣辣, 有塊布布料束住手臂, 會唔會唔係好舒服呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Jrun2009 於 2009-4-8 14:26 發表

平ching, 你講d閃燈襟章在女人街和廟街都有得買, 約HK$5.00個

唔該Jrun2009兄,我就係附近返工,放工去睇下先,$5都唔貴,買幾個 4.30 試玩..

升級   100%

奮鬥

原帖由 亞平 於 2009-4-8 14:30 發表

唔該Jrun2009兄,我就係附近返工,放工去睇下先,$5都唔貴,買幾個 4.30 試玩..

平兄, 我唸要留意一下重量及大小,
    因4.30係夜跑, 前後都有會清楚好多, 雖則閃燈係好, 但小小一點仔, 又得唔得呢?
    而且要留意襟章背面既托, 有傷身的可能

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-8 14:37 發表

平兄, 我唸要留意一下重量及大小,
    因4.30係夜跑, 前後都有會清楚好多, 雖則閃燈係好, 但小小一點仔, 又得唔得呢?
    而且要留意襟章背面既托, 有傷身的可能

呢個稱呼有D唔慣....嘻嘻.
    買住一二個試下效果先,有閃燈應該好遠都睇到,會唔會傷身就唔知,應該都唔會同身體有太多接觸.

升級   100%

奮鬥

原帖由 亞平 於 2009-4-8 14:44 發表

呢個稱呼有D唔慣....嘻嘻.
    買住一二個試下效果先,有閃燈應該好遠都睇到,會唔會傷身就唔知,應該都唔會同身體有太多接觸.

傾正經野呀麻
    話時話, 你可以星期一試試兼俾大家睇睇個效果
    711MF 該用戶已被刪除