香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sleung2002hk
打印 上一主題 下一主題

2009.11.20~22 樂施毅行者

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速使者 於 2009-7-4 00:54 發表

剛剛醒起仲有一樣。我上年係夜晚係無跑過咁濟,所以對電筒要求唔高。
但係如果要做20~24小時既師兄們要留意,如果十二點鐘出發,入夜時份應該係麥三中段或尾段。如果係兩點出發,入黑應該係麥三段。
正正係麥三 ...

多謝ching提點~
之前我都鴨記買左支電筒仔....$15支唔知夠唔夠用呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-6 09:48 發表

多謝ching提點~

小弟果支鴨記頭燈用左4年幾,仍然精神健康~~
我prefer 用頭燈,頭燈cool 得耐係唔舒服,不過有時支燈cool 晌頭度係方便d, 頭燈可以用手攞,但手電唔可以掛晌頭~~
另外如果出發前檢查清楚支燈,上到山之後壞既機會比賽低,而且有隊友同行,萬一不幸壞燈都有人照,個人認為帶後備燈/電無必要,輕得就輕~~

升級   23.16%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-7-5 23:09 發表

你就好啦~~我覺得搵腳操好難~~~佢地target幾多~~睇下有冇機會一齊操下

我唔知佢地今年target呀,不過唔慌慢(當然,我見師兄全馬既時間,你應該可以快過佢地).....佢地已經定好左練習日子。可以去佢地網睇下。
另外,佢地網入面有往年毅行分段時間作參考。
http://www.kinhang.org.hk/act.htm

升級   23.16%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-6 09:48 發表

多謝ching提點~

真係要自己實際用過先知

升級   23.16%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-6 10:02 發表

我prefer 用頭燈,頭燈cool 得耐係唔舒服,不過有時支燈cool 晌頭度係方便d, 頭燈可以用手攞,但手電唔可以掛晌頭~~
另外如果出發前檢查清楚支燈,上到山之後壞 ...

其實係個人喜好,不過我覺得頭燈淨係照到腳前面既地方,小弟覺得範圍唔夠大。
特別係夜晚既麥三、四,碎石泥路比較多,範圍唔夠大,無信心跑住去。

其實檢查清楚都係好事,不過意外意外,意料之外。如果真係靠隊友既頭燈,肯定跑唔到....反正多一支半支電筒又唔會重好多既,我就會帶定,放心d。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-6 10:02 發表

另外如果出發前檢查清楚支燈,上到山之後壞 ...

明白...咁我諗平平地都去買多棧頭燈啦~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 龜速使者 於 2009-7-6 10:05 發表

我唔知佢地今年target呀,不過唔慌慢(當然,我見師兄全馬既時間,你應該可以快過佢地).....佢地已經定好左練習日子。可以去佢地網睇下。
    http://www.kinhang.org. ...

thx師兄

升級   0%

該用戶從未簽到

頭先放工去鴨記買左棧頭燈,三級光度仲可以閃,盛惠$40~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-7 00:51 發表
    頭先放工去鴨記買左棧頭燈,三級光度仲可以閃,盛惠$40~

4草咁低!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-7-7 00:54 發表

4草咁低!

係架...細個d既$20都有交易,買來傍身都好。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速使者 於 2009-7-6 10:05 發表

http://www.kinhang.org. ...

都識得朋友以呢隊為名行毅行, 仲o吾止一隊
    佢地速度偏快, 跟到佢地會進步好快
    各位快腳可以試試

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   27.6%

該用戶從未簽到

Caring for your feet and body
    Anna Beetham, Podiatrist
    Part 1/2
    Part 2/2

其實大會都會安排一個類似的簡介會(8月29日)給所有參加者,
    但大家已開始操山, 8月尾先聽好似遲左一點, 希望對各位有用.

以下是去年簡介會的部份資料:
    足病診療師建議

升級   23.16%

該用戶從未簽到

今日同朋友去操麥九、十。去到水塘 (CP9)個涼亭既時候,比我見到偶像操山呀!佢快到呢......我見佢上大斜路都用5分鐘左右既步速呀!唔知我幾時先可以咁利害呢....﹖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速使者 於 2009-7-11 17:17 發表
    今日同朋友去操麥九、十。去到水塘 (CP9)個涼亭既時候,比我見到偶像操山呀!佢快到呢......我見佢上大斜路都用5分鐘左右既步速呀!唔知我幾時先可以咁利害呢....﹖

係邊个? KK or Stone ?

升級   100%

該用戶從未簽到

山神?

一隊人操?

升級   23.16%

該用戶從未簽到

係呀stone呀。佢一個人咋。不過真係好快.....
    上山佢都怒奔走  仲要見佢健步如飛,跑起上黎好輕型...

升級   100%

該用戶從未簽到

0584 長跑長友C隊@壞人同盟
    登記完成:

0584A Wayne
    0584B 大圍
    0584C R
    0584D 上水馬王

目標完成時間: Sub 18
    我們的籌款目標 : HK$ 6,500.00
    隊伍心聲:未諗 (250字)

登錄/註冊後可看大圖