香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

256-四圍跑

升級   68.33%

該用戶從未簽到

大家好,
我好鍾意四圍跑o架,等我都記錄一下自己跑過既路程,同時間先.....(如果大家有好跑路線,歡迎提供給我....)

+1 0
上一篇︰5.24 網友約跑 > 港島晨早走一回《第三回》下一篇︰今年有咩比賽要報呀?

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

runner_256,

U're really a hard working runner wor!

Running route suggestions :

- Quarry Bay Park jogging path (640 m) plus waterfront

- Sir Cecil's Ride

- Bowen Road (10 K for a round trip)

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜開 blog 大吉!

升級   68.33%

該用戶從未簽到

多謝ching提供路線

我同朋友試過由跑馬地經寶雲路上山頂公園,回程經布力徑。(風景優美)

小弟對港島區唔係太熟識,有以下問題:-

鰂魚涌公園是否只可繞圈跑?如不是,可跑往那裡?

金督馳馬徑有沒有路去柏架山道?

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-5-13 12:45 發表
    恭喜開 blog 大吉!

多謝!車ching既祝賀.....

升級   0%

奮鬥

There is a 640 metres jogging path at the phase I of the Quarry Bay Park.  You can also run towards the direction of Chai Wan via waterfront and Chai Wan Road.

升級   0%

奮鬥

I usually begin my run at the entrance of Sir Cecil's Ride at mt Parker Road and run towards the direction of North Point and return.

升級   0%

該用戶從未簽到

ching,你跑邊條路去葵涌運動場呀 ~~ 沿住車路 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

衝鋒車 ~勁AR 你 .. 由TKO 跑到去葵涌

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜ching 開blog, 我都想知點TKO 跑到去葵涌

升級   68.33%

該用戶從未簽到

恭喜ching 開blog, 我都想知點TKO 跑到去葵涌

衝鋒車 ~勁AR 你 .. 由TKO 跑到去葵涌

ching,你跑邊條路去葵涌運動場呀 ~~ 沿住車路 ?

各位ching/ctse都好有興趣知去葵涌路線.....

等我問過高人如何upload地圖,再圖文並茂,詳細介紹.......

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-5-13 14:47 發表
    I usually begin my run at the entrance of Sir Cecil's Ride at mt Parker Road and run towards the direction of North Point and return.

blurmax ching,

Thank you for your suggestion and I will try it.

升級   0%

該用戶從未簽到

256 ching
    你真係好強呀

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-5-13 21:13 發表
    256 ching
    你真係好強呀

火將軍!有D嘢 .....(我睇你跑既時間快我好多喎!)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-5-13 13:18 發表

多謝ching提供路線

我同朋友試過由跑馬地經寶雲路上山頂公園,回程經布力徑。(風景優美)

小弟對港島區唔係太熟識,有以下問題:-

鰂魚涌公園是否只可繞圈跑?如不是,可跑往那裡?

金督馳馬 ...

恭喜ching 開blog 大吉, 長blog 長有, 長跑長有~

我之前都有跑開鰂公 (不過呢排一係玩比賽, 一係逍遙跑就少跑左), 我以前就係鰂魚涌公園 > 沿海邊經過嘉亨灣 跟住過行人隧道上明華大廈> 柴灣道口然後沿路折返

全程來回大約5.5k, 如果唔夠可以去到柴灣道沿柴灣斜上入石澳又得, 入柴灣又得(不過我自己未試過), 有時間都可以過黎玩下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-5-13 23:12 發表

火將軍!有D嘢j" />" />jk .....(我睇你跑既時間快我好多喎!)

唔好玩啦~ching~
    我5k比你10k,時間梗係快過你啦~

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

開blog 大吉~
    長跑長有~

升級   22.45%

該用戶從未簽到

變身玲玲姐之後會話
    你今年吉星向黄逍宮,偏離47.5度,水形人有利於跑
    飛龍落地乃吉祥之像,日跑5k,可得美女,夜泳2k,可得kto
    想吓都好
    開 blog 大喜

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-5-13 23:40 發表

我5k比你10k,時間梗係快過你啦~

火兄!你又學人唔老實!....

升級   68.33%

該用戶從未簽到

由五月開始:-
    1/5--跑馬地四圈(5.6K)...22'41"

3/5--跑步機+健身(10K)...45'00"

4/5--將軍澳 至 葵涌運動場(約21K)...1:55'26"

5/5--將軍澳細圈(7K)...30'36

6/5--跑步機+健身(10K)...20'00"

7/5--跑馬地七圈+衝兩圈+練基本步(9.8K)+(2.8K)...42'48/衝第一圈5'19/衝第二圈5'21

9/5--將軍澳逍遙跑(約10.33K)...48'50"

11/5--寶林 至 清水灣二灘+游水+回程(共跑約16K)...去42'35/回46'38

12/5--跑馬地衝四圈+練基本步(5.6K)...第一圈5'35"/第二圈5'30"/第三圈5'32"/第四圈5'28"

13/5--屋企 至 將軍澳(運動埸兩圈)(7K)...32'45"

14/5--斧山道運動埸(5.5k) + 四個基本步(各50mX4次)...23'02"

共:105.63K

老婆放假,但她下午要去鑽石山做D嘢,有一個鐘頭時間,唔好浪費佢,就落斧山道練咗45分......