香港長跑網  - 長跑長友

樓主: blurmax
打印 上一主題 下一主題

2009.08.16 - 中興盃荃灣10K-超級夏日挑戰賽 (大會成績見#216)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

SLEUNG Ching,

Congratulations!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   61.67%

該用戶從未簽到

其實今朝唔算太熱,賽期間荃灣氣溫27-28.5度,而且大部分路段都有陰.
    反而上月黃昏賽就有成32-33度,所以今日好跑過上次.
    不過大會派晶片�號碼布失當,差點唔夠時間熱身,最後趕頭趕命好求其叫做熱咗.

升級   29%

開心
  • 簽到天數: 3 天

真係個個都係高手!!
    時間好快!!勁羨慕你地!!
    咁既天氣同賽道都可以咁快!! 堅!!

升級   61.67%

該用戶從未簽到

原帖由 mymarathon 於 2009-8-16 10:13 發表
    先報成績,最後衝線唔記得按表,估計大約44:30,chip time應該44:2x

全場156
    男子141
    組別[MB]41
    Official: 44:32
    Chip time: 44:24
    Split: 22:10�22:14

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-8-16 17:39 發表
    finewong ching,
    今日係咪有嘜嘢問題, 時間慢咗好多, 連米拿ching 都慢咗??
    平日跟我差唔多時間ge ching 都慢咗好多, 有啲重慢成5分幾鐘 ??
    係咪天氣太熱呢? 抑或人多呢?

天氣都仲接受到既, 話明夏日挑戰賽, 都預左會熱
    人數方面就多得好過份, 超過一千人, 起步時算企得前, 都仲要差十幾秒
    頭1k比人阻, 要左捐右捐, 跑成4:30
    之後迫住追返, 但係打亂左pacing, 越跑越慢, 越無力

回程見到幾個前面既跑手要停低行
    場比賽的確幾蝦人跑

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜晒梁兄、曲奇、Sue姐、蕉仔......得獎  !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-8-16 18:28 發表

恭喜  ! 恭喜 !
    今日可以pb到,一入秋天 Wadee 起碼快2-3分鐘 !!

Terry你唔好俾cu8誤導佐
    我今次係第一次跑10k
    無論跑幾多都pb架la

升級   18.42%

該用戶從未簽到

Luckily, my ankle recover before the competition.  My ankle hurt for two weeks.  I worried my ankle affect my result.  My result is better than the Tsuen Wan Evening Competition last month.  

My result is faster than only 30 seconds.  However, the result is disappointed because I thnk I can run within 50 minutes.  I think I run very slow (I cannot run within 50 minutes).  I do not know whether I can run within 50 minutes

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-8-16 18:44 發表

勁呀! wadee!
    平時晨操, 日子有功
    越熱越快" />" />

你又俾cu8誤導佐la
    我係你後面好多呀,連你的塵都吸唔到呀

升級   7.2%

該用戶從未簽到

今朝唔算太熱.  Nice weather today.

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

恭喜晒梁兄、曲奇、Sue姐、蕉仔......得獎

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   100%

該用戶從未簽到

恭喜各位能完成的 ching, ctse

我只站著都覺熱, 又沒風

你們真的很了不起

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-8-16 18:32 發表 成廿幾三十度.......條路又窄多彎,一開始塞車,....比較難係e度作好時間 (WADEE 另計! )ROCKIE, 你作咩唔黎玩 ?
    一來天氣熱, 跑10k未必捱到, 不如跑南區8k, 短短地玩吓...

二來高手去晒中興, 所以有機會執下雞...

三來朋友鍾情南區, 所以...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 16-8-2009 15:45 發表
    恭喜 Wadee 今日勁 PB!
    你既第一次 10K 當然係 PB 啦,而且成績又咁好,
    不愧為 火箭人 Wadee !
    原帖由 TerrySze 於 16-8-2009 18:28 發表
    恭喜  ! 恭喜 !
    今日可以pb到,一入秋天 Wadee 起碼快2-3分鐘 !!
    原帖由 wadee 於 16-8-2009 19:21 發表
    我今次係第一次跑10k
    無論跑幾多都pb架la

Wadee,我無誤導 Terry 呀!
    你同我都係講同樣說話 je!
    Terry 對你既係鼓勵呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

咁快有RESULT既...

大會時間:46'16
    晶片時間:46'02
    頭5K時間:22'27
    後5K時間:23'35

自己計時每K分段:
    4'28"00  4'15"44  4'26"64  4'35"94  4'44"01
    4'40"52  4'45"93  4'47"88  4'45"16  4'35"49
    今次時間麻麻地,睇返原來頭兩K既時間反而係最快,既係跑得慢唔關頭段塞人時,亦都唔可以癩天氣熱時,因為其實今日已經唔算太熱,問題正如有位ching講中使.....純粹係自己冇鬥心。
    來緊泰基盃真係要檢討下,一定唔可以再比自己跑得咁HEA。

P.S. 係度仲要恭喜咁多位攞獎同埋PB既ching ctse,今次既成果係大家用努力換返來既,值得鼓掌。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-8-16 20:50 發表
    一來天氣熱, 跑10k未必捱到, 不如跑南區8k, 短短地玩吓...

二來高手去晒中興, 所以有機會執下雞...

三來朋友鍾情南區, 所以...

rockie ctse: 今日真係高手如雲,要攞獎真係唔易~
    係呢.....咁你隻雞執到未呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2009-8-16 19:21 發表

我今次係第一次跑10k
    無論跑幾多都pb架la" />" />" />" />" />

wadee第一次跑10K,仲要大熱天時都做到咁好時間,真係唔簡單,小弟萬分佩服~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-8-16 19:06 發表

天氣都仲接受到既, 話明夏日挑戰賽, 都預左會熱
    人數方面就多得好過份, 超過一千人, 起步時算企得前, 都仲要差十幾秒
    頭1k比人阻, 要左捐右捐, 跑成4:30
    之後迫住追返, 但係打亂左pacing, 越跑越慢, 越無力 ...

finewong兄:
    吸取今次經驗,來緊既比賽一定有進步,繼續加油呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mymarathon 於 2009-8-16 19:01 發表

全場156
    男子141
    組別[MB]41
    Official: 44:32
    Chip time: 44:24
    Split: 22:10�22:14

ching唔止時間快,仲好平均好靚,勁呀!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

小弟又黎報下時間先
    全場240 WB 12
    大會時間 0:49:01
    晶片時間 0:48:49
    半程時間23:45/25:04