香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2009.11.29 聯合國兒童基金會慈善跑2009 (所有賽事名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   40.67%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-12-2 10:41 發表
星期一寫左個email去UNICEF比左D意見, 希望佢地出年有所改善.  估唔到佢地咁有效率, 第二日就覆.  而且睇落都好有誠意.  希望出年會攪得好D.  請大家繼續支持!!!

Dear XXX,

Th ...

我連續3年都有EMAIL不同意見, 個d回覆無錯係幾有誠意, 但結果...
包括:
-- 路段: 有石,有沙,有水,有青苔, 草地有洞同太多彎喇
-- 起點喇叭只對住個台, 跑友只係企o係度等開跑, 完全聽唔到發生乜事(今年終於有改善)
-- 終點個緩衝區太短, 過終點後要即左轉90度, 唔係咁好
-- soyjoy唔夠, 遲返無得食(咁唔係好關unicef事ge)

升級   100%

該用戶從未簽到

正如多位師兄,師姐說這個是籌款慈善跑,毋須介懷完成時間.主辦單位回覆信的解答.已足夠令我們明年再支持.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

各位, 官網可以查成績了.
但好像只可以查自己, 沒有全份賽果下載.

我正式個人時間是51:45, 先進組排86.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

原帖由 chisuet 於 2009-12-2 12:52 發表
    但好像只可以查自己, 沒有全份成績下載.

係呀!!! 極度不滿!! 全港任何一個比賽, 都可以睇番所有參賽者的成績, 甚至分開男子,女子組別, 及各年齡組別, 而家簡直係大倒退!

升級   0%

該用戶從未簽到

我連自己咩號碼都唔記得....要看相先記得...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 leehyalbert 於 2-12-2009 12:54 發表

係呀!!! 極度不滿!! 全港任何一個比賽, 都可以睇番所有參賽者的成績, 甚至分開男子,女子組別, 及各年齡組別, 而家簡直係大倒退!

咁可能係私隱問題....而且有成八千幾人...
    佢同渣打一樣既做法.. 唔算太過份...

升級   100%

開心

原帖由 chisuet 於 2-12-2009 12:52 發表
    但好像只可以查自己, 沒有全份賽果下載.

我正式個人時間是51:45, 先進組排86.

嘩... 佢網上POST 個個人時間同我自己手錶計個時間一樣.... 真係準...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

升級   0%

開心

原帖由 wlau 於 2009-12-2 13:56 發表

咁可能係私隱問題....

我打去unicef問, 佢地接線個女仔真係咁講, 唔知係佢耍我定上頭要佢咁講?

由渣打咁大型的賽事, 到由如馬拉松推廣社舉辦等等的大小賽事(起碼幾十個), 都可以做到(應該唔係技術問題), 或者用另一個講法是"無問題"(無私隱方面的問題), 我點都唔相信各大舉辦長跑比賽的機構唔會考慮到公佈成績有無侵犯私隱的問題, 而且, 相信大家都清楚, 各大比賽公佈成績, 只會列出中文名字, 有時或者會有英文名字, 同埋時間, 其他如出生日期, 電話, 地址, ID CARD No等根本唔會公開, 其實我咁樣我都驚侮辱各位ching & ctse的智慧, 其實我唔駛講, 大家都會經常參加各大小比賽同埋查成績, 相信大家都會好清楚, 甚至比我更清楚.

所以我覺得unicef今次咁, 簡直係一個大倒退!!!

升級   31%

該用戶從未簽到

大會時間          :          00:59:19
    個人時間         :         00:55:58
    即係話我足足塞咗3分21秒先行到去起步點

升級   100%

開心

原帖由 leehyalbert 於 2-12-2009 14:12 發表

我打去unicef問, 佢地接線個女仔真係咁講, 唔知係佢耍我定上頭要佢咁講?

由渣打咁大型的賽事, 到由如馬拉松推廣社舉辦等等的大小賽事(起碼幾十個), 都可以做到(應該唔係技術問題), 或者用另一個講法是"無問題 ...

渣打有全部人既時間咩? 我都好似GET 到單一時間之喎...
    而且, 有D 人唔想個名LIST 出來俾人知, 又點計呢? 又打去投訴點解我個名會俾其人睇到?
    尤其係D 女仔... LIST 年齡組別, 即係同人講, 我大約幾多歲咁.... 有好多人未必想既....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-12-2 14:31 發表

渣打有全部人既時間咩? 我都好似GET 到單一時間之喎...
    而且, 有D 人唔想個名LIST 出來俾人知, 又點計呢? 又打去投訴點解我個名會俾其人睇到?
    尤其係D 女仔... LIST 年齡組別, 即係同人講, 我大約幾多歲咁.. ...

渣打成份成績是有出
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3783&extra=page%3D3

成份出亦都可顯示出公平性...
    其實..報得名..預左姓名、組別、時間是需要公開...
    另外跑手又可知道在總名次、分段晶片時間...

升級   14.3%

該用戶從未簽到

大會時間     :     01:37:08
    個人時間     :     01:36:51
    PB

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2009-12-2 14:42 發表
    大會時間     :     01:37:08
    個人時間     :     01:36:51
    PB

Eddie  勁呀...
    真係同我一齊起步...終點等我...

升級   0%

開心

原帖由 Parco爸 於 2009-12-2 14:36 發表

渣打成份成績是有出
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3783&extra=page%3D3

成份出亦都可顯示出公平性...
    其實..報得名..預左姓名、組別、時間是需要公開...
    另外跑手又可知道在組別上 ...

同意你所講, 根本唔止係渣打馬拉松, 其他香港各大小賽事, 如馬拉松推廣社舉辦的比賽, 都係咁做, 而且, 最重要的是, 只係中英文姓名, 其他如ID Card No, 地址, 電話號碼根本唔會公開(好肯定無一間主辦機構會咁做), 所以unicef話私隱, 根本係藉口.

升級   7.89%

該用戶從未簽到

原帖由 leehyalbert 於 2009-12-2 14:48 發表

同意你所講, 根本唔止係渣打馬拉松, 其他香港各大小賽事, 如馬拉松推廣社舉辦的比賽, 都係咁做, 而且, 最重要的是, 只係中英文姓名, 其他如ID Card No, 地址, 電話號碼根本唔會公開(好肯定無一間主辦機構會咁做 ...

師兄何需在意別人的成績?
    看到自己的成績就足夠了

升級   21.67%

無聊

點解無分段成綪...失望.
    最好公佈頭十名的成績就好啦, 希望大會改善一吓.

升級   0%

開心

原帖由 runningman 於 2009-12-2 15:19 發表

師兄何需在意別人的成績?
    看到自己的成績就足夠了

我根本唔係在意自己的成績 , 講真我都無唔會得奬
    而係香港, 甚至其他各地的比賽, 都一定會有總成績, 甚至分組成績, 這是正常不過的事!

係香港, 就算一些小型的賽事如馬拉松推廣社舉辦的, 到大型如渣打馬拉松等都會列出各個組別的成績, 點解獨是unicef這個賽事例外.

如果係正如我打去unicef問佢地所得的答案:私隱, 那麼其他機構就唔會考慮嗎? 正如樓上有位ching所講, 參加得比賽, 預左人地會知道你叫甚麼名字, 組別等資料, 最重要係ID CARD, 地址等重要資料唔好公開

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

個成績又會咁嘅 ?   
    乜 ... 私隱啫 ?

如果我睇到人哋張相, (或者係靚女相),
    我之後入咗佢個號碼布號碼, 咪又係睇到人哋乜嘢名同邊組 ?!
    咁叻就入埋身分證號碼先出啦......     

升級   0%

開心

原帖由 KKF 於 2009-12-2 16:17 發表
    點解無分段成綪...失望.
    最好公佈頭十名的成績就好啦, 希望大會改善一吓.

同意x2