香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

毅行者0764隊,0791隊及十卜組揮手約操山區(現招募後備及十卜)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-13 15:26 發表

各位,現在時間如何??另外皇上通知,斧山運動場,有96R,直入黃石碼頭,小弟建議直接定集合地點於斧山運動場等。

咁快行夜山會唔會唔係咁好?可否叫 JOHN 請假早些來到?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Saturday anytime is OK for me!
Kenneth, are you mean we go to 3, 4 or 3, 4, 5 this Saturaday?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-7-13 15:59 發表
Saturday anytime is OK for me!
Kenneth, are you mean we go to 3, 4 or 3, 4, 5 this Saturaday?

i think it's too early for you guys to try 3-4-5 .....very tough!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-13 15:43 發表
後一課 5段如在扎山道上,可能得10K唔夠,6段(4.6K)及7段(6.2K)都是較短的,而如在鉛礦坳撤,又好似離市區較遠,當日會否考慮玩四段,到上大帽山先撤?

另外,小弟建議如果做長課,希望能在十月頭安排走晒長課,因 ...

其實可以從鉛礦坳撤的, 從鉛礦坳可跟衛奕信徑下山落碗"搖", 之後便可搭小巴出大埔. 需時約30 - 40分鐘.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-13 17:00 發表

鉛礦坳撤...如是,當日我們只是走20K而已,夠唔夠玩?

我覺得適應了行山之後需慢慢加量. 20K可能會有點唔夠玩, 但如果走5-8段要30K, 中間要上針山, 草山. 不知體力能否支持. 可以支持的話, 走5-8段. 如果不能走畢5-8段, 可選擇在鉛礦坳撤. 另外, 這段路段會在甚麼時候練?? 2/8 或9/8??

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-13 15:26 發表

各位,現在時間如何??另外皇上通知,斧山運動場,有96R,直入黃石碼頭,小弟建議直接定集合地點於斧山運動場等。
另外小弟建議今次以麥理浩徑第五段札山道位置做終點,方便我哋撤回斧山運動場。

屈老大,96R只在星期日及假期行駛,星期六無開的。不如都係照舊,如果想在斧山運動場存物,就約早少少斧山運動場等,之後行去坐專線小巴入西貢,等齊人坐的士/小巴入北潭坳起步。
既然大家都贊成唔行咁夜,咁就照舊1300時西貢集合吧。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-13 16:56 發表

星期六第5段走頭2K而已,因為如完第四段撤,我們會落咗順利村。完四段後再走2K,可以直落斧山嗰面。

贊成!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-13 00:40 發表

CONFIRMED~~

大家想飲乜食乜請提出,小弟一定儘力滿足大家~~
歡迎各位加入十卜~~

唔該晒DEE兄,咁就唔客氣啦,有無冰凍荳付花同埋超正糖漿、甜筒供應?
講笑咋,有水補給已經好開心啦,我地有六個人,一人1L都6L啦。想問閣下會否同我地行第四段?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-14 07:51 發表

唔該晒DEE兄,咁就唔客氣啦,有無冰凍荳付花同埋超正糖漿、甜筒供應?
講笑咋,有水補給已經好開心啦,我地有六個人,一人1L都6L啦。想問閣下會否同我地行第四段?

原帖由 kenneth 於 2009-7-14 09:14 發表

糖漿...嶂上有一檔,買糖漿送荳腐花的,不過唔知星期六開唔開,水.....小弟可能須要2L..... X2

我會揸車去,沒問題,10lit 水+冰凍水特走唔甩,仲有沒其他需要??
亮哥,雖然只腳行山應該沒咩問題,但你地操山都唔係普通行山速度,免得過都唔跟住啦~~

嶂上許林士多五六日一定開,朝八晚五~~

評分

查看全部評分

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-11 23:29 發表

你條友,傷仲跑西灣路番北潭涌?" />" />

有時撞傷係好痛但痛完無事,不過都有可能傷到骨架,跑熱左無咁痛唔代表無事,觀察一兩日先啦,上黎報告傷勢呀~~

報告:
經昨晚操練, 應可確認腳傷已冇問題!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-7-14 11:03 發表

報告:
經昨晚操練, 應可確認腳傷已冇問題!

good~~

丹生屎隊友仔,要記住一旦參加左毅行者,你對腳仔係屬於四個人架,唔好亂黎~~