香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

毅行者0764隊,0791隊及十卜組揮手約操山區(現招募後備及十卜)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

感謝花隊長安排行程及眾位隊友給予小弟機會見識麥理浩徑1-2段,期待下次上山機會!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-5 23:46 發表

上山時好D,到後來越來越痛,玩完之後踩落地都痛...

聽Alex 兄講你同我都有同樣問題呀,可能無咁嚴重,要行一百公里,你都小心處理呀~~

仲有Sue 兄都係!!

dee 兄係時候全休一會啦, 可能全休後會有好消息哩

升級   27.6%

該用戶從未簽到

花子兄, 期待你的回歸!

仲有Sue兄和Alex兄, 要趁早解決傷患.
在有傷下走100公里, 只會加深腳患, 不能解決問題!

離毅行尚有4個多月, 不用太心急!

有傷的隊友, 下次操山時可選擇保護性強的行山/跑鞋,
(以小弟觀察, sue兄的鞋保護性不夠強)
操山路線短一些, 以保持狀態為主,
之後才加長距離會比較安全.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-5 23:31 發表
尋日落西灣山情況真係幾惡劣,浪費左好多時間,如果唔係一定可以四小時內完成,大家都係o岩o岩開始操,時間已經好好~~

全程大家都應付自如,完成後大家精神面貌仲係好好(除左我),我好有信心大家會得到滿意成績,大家繼續 ...

DEE 無左你仲有咩好計劃呢,見你傷到o甘,都真係想你徹徹底底攪掂先,唔好慳呀,藥費既野,夾都夾俾你啦,tw 無左你都唔知點操,濕滯。
點都好安心養傷先,都唔駛太灰既,有時好奇怪又會神奇地好番都話唔定。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-5 21:54 發表

真係唔講得笑架,隊長SUE兄腳痛都頂得順,小弟緊要死頂啦!
仲有花子阿Dee又係腳痛,一樣跑到尾,佢地既毅力係小弟要多多學習的,而家希望佢地快d好番,可以一齊操

x 2
但係都唔使太心急,最緊要真係對腳要好返使先再操山,必要時平時練習都可能需要暫停。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

大家搞錯晒,唔係果日操傷,係Sue兄,Alex 兄同我有唔同程序既舊患,操時同操完有不同程度既痛~~
落雨操山對腳係特別攰架,因為成日要就住唔好跣低,但氣力又用少好多,果日上西灣山比較輕鬆,同晒住上係兩回事~~

評分

查看全部評分

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟少少舊患, 少少痛, should be OK, thank you!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-7-6 09:16 發表

DEE 無左你仲有咩好計劃呢,見你傷到o甘,都真係想你徹徹底底攪掂先,唔好慳呀,藥費既野,夾都夾俾你啦,tw 無左你都唔知點操,濕滯。
點都好安心養傷先,都唔駛太灰既,有時好奇怪又會神奇地好番都話唔定。

炖奶佬講到我好似沒錢開飯~~
作定最壞打算好D,如果真係玩唔到就對唔住各位隊友仔啦...希望情況未去到咁差啦~~
多謝炖奶佬同各位關心~~ ^^

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-7-6 10:38 發表
dee兄,都係忍痛去搵一搵神醫啦!再搞落去手尾好長!長痛不如短痛!

Oscar 兄,上星期有勞兄幫小弟lin 幾野,已經痛到標眼水,仲話醫神會大力好多倍...我真係頂唔順架...
book 左聽日睇屋企附近間博愛中醫專科,如果都係唔掂至唯有去醫神度受死...
唔該晒Oscar 兄呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-6 10:22 發表

炖奶佬講到我好似沒錢開飯~~hgjD115" />" />hj
作定最壞打算好D,如果真係玩唔到就對唔住各位隊友仔啦...希望情況未去到咁差啦~~
多謝炖奶佬同各位關心~~ ^^

鬼叫你成日話去搵d免費醫生咩,我諗住好似光愛o甘,幫你義跑籌旗添

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

日期 : 2009年7月11日 (星期六)
    集合時間/地點 : 1430 西貢碼頭

路線 : 麥徑1-2 (北潭涌巴士站至北潭凹)
    距離 : 約24km
    預計完成時間 : 4hr
    操練方式 : 平路/落斜慢跑,上斜/上山行
    參加資格 : 自信毅行者能25hr 之內完成之跑友

人工智能報名處:

1.

日期 : 2009年7月18日 (星期六)
    集合時間/地點 : 1200 / 西貢碼頭

路線 : 麥徑3-4
    距離 : 約23km
    預計完成時間 : 6hr

人工智能報名處:

1.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   27.6%

該用戶從未簽到

人工智能報名處:

1. Kenneth
    2. Patrick

人工智能報名處:

1. Kenneth
    2. Patrick

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能報名處:

1. Kenneth
    2. Patrick

人工智能報名處:

1. Kenneth
    2. Patrick
    3. 亞平

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟建議既PLAN:

1. 1-2
    2. 1-2
    3. 3-4
    4. 4-5 or 4-6
    5. 6-8
    6. 7-10

長課(10月):
    a. 雙凹 (3-8)
    b. 起步綵排 (1-5,1400起步)

i. 其餘空檔可以安排補課,3/4/5/7/8 宜多練幾次.
    ii. 補課可長可短,個個星期都咁長可能有人家變.
    iii. a/b 長課會玩到深夜,已可作夜課,個人認為唔需要再刻意安排夜課.
    vi. a/b 長課可請十卜添幫手十卜,一來如果無十卜要孭好多水,二來可以俾十卜添視察一下

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能報名處:

1. Kenneth
    2. Patrick

人工智能報名處:

1. Kenneth
    2. Patrick
    3. 亞平
    4. Alex