香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

毅行者0764隊,0791隊及十卜組揮手約操山區(現招募後備及十卜)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

泥槳戰! 成脚都係泥, 期待第二課!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-7-4 22:31 發表
小小報告
今日行哂1-2段, 共24K, 用佐4小時20分左右
出席人仕包括 : 花子 / 燉奶 / 壞人 / ALEX / 亮哥 / kopo / Patrick / John / 賴平 / sue弟
天氣唔太穩定, 我地去到西霸附近, 要水戰, 好正

但之後 ...

真係好嘢,琴日中午都落得幾大雨同埋好似有雷暴,仲以為可能會取消。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-5 20:32 發表

真係好嘢,琴日中午都落得幾大雨同埋好似有雷暴,仲以為可能會取消。

我都以為會取消,所以帶多對跑鞋,帶晒拖鞋衫衭沖涼用品等,準備係西貢鄧記打水戰,但係佢地話照行,搞到我咩重磅黎跑,勁甘!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-5 21:28 發表

我都以為會取消,所以帶多對跑鞋,帶晒拖鞋衫衭沖涼用品等,準備係西貢鄧記打水戰,但係佢地話照行,搞到我咩重磅黎跑,勁甘!

allan兄:負重走4.5鐘真係唔講得笑...唔怪之後你會抽筋啦,睇來大家士氣真係好好,我都要努力d操山先得,大家一齊加油呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-5 21:41 發表

allan兄:負重走4.5鐘真係唔講得笑...唔怪之後你會抽筋啦,睇來大家士氣真係好好,我都要努力d操山先得,大家一齊加油呀~

真係唔講得笑架,隊長SUE兄腳痛都頂得順,小弟緊要死頂啦!
仲有花子阿Dee又係腳痛,一樣跑到尾,佢地既毅力係小弟要多多學習的,而家希望佢地快d好番,可以一齊操。

升級   100%

該用戶從未簽到

你地真係好堅o牙!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

尋日落西灣山情況真係幾惡劣,浪費左好多時間,如果唔係一定可以四小時內完成,大家都係o岩o岩開始操,時間已經好好~~

全程大家都應付自如,完成後大家精神面貌仲係好好(除左我),我好有信心大家會得到滿意成績,大家繼續加油~~

至於小弟傷勢比想像中可能嚴重好多,連上山都痛,跑完9k 幾之後幾乎全程右踭都唔敢落地,如果再操可能腳都無,最壞打算今年乜都唔玩,下星期會睇醫生,希望情況唔去到最差啦...

大家打算幾時正式做個全套練習計劃呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-5 23:31 發表
尋日落西灣山情況真係幾惡劣,浪費左好多時間,如果唔係一定可以四小時內完成,大家都係o岩o岩開始操,時間已經好好~~

全程大家都應付自如,完成後大家精神面貌仲係好好(除左我),我好有信心大家會得到滿意成績,大家繼續 ...

吓! 乜你隻脚踭咁大鑊! 見你上西灣山仲好輕松添! 多多保重!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-7-5 23:36 發表

吓! 乜你隻脚踭咁大鑊! 見你上西灣山仲好輕松添! 多多保重!

上山時好D,到後來越來越痛,玩完之後踩落地都痛...

聽Alex 兄講你同我都有同樣問題呀,可能無咁嚴重,要行一百公里,你都小心處理呀~~

仲有Sue 兄都係!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-5 23:31 發表

全程大家都應付自如,完成後大家精神面貌仲係好好(除左我),我好有信心大家會得到滿意成績,大家繼續加油~~

至於小弟傷勢比想像中可能嚴重好多,連上山都痛,跑完9k 幾之後幾乎全程右踭都唔敢落地,如果再操可能腳都無,最壞打算今年乜都唔玩,下星期會睇醫生,希望情況唔去到最差啦...

Dee兄,唔洗擔心,可能睇完醫生有好消息呢! 足底筋膜炎治理得宜,可以好快唔痛的,西醫都有d消炎+止痛葯的。
全套練習計劃就等隊長來訂,同時亦希望Sue兄早日康復,佢同閣下既腳痛一樣。

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩! 你地好勁呀! 原來咁多人腳痛都跑得咁快,小弟汗顏! 要急起直追啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-5 23:46 發表

上山時好D,到後來越來越痛,玩完之後踩落地都痛...

聽Alex 兄講你同我都有同樣問題呀,可能無咁嚴重,要行一百公里,你都小心處理呀~~

仲有Sue 兄都係!!

我左脚用前掌落地就住, 但小腿会好攰! 有時用左脚旁邊落地舒緩下, 希望頂得住......

升級   0%

該用戶從未簽到

想問下大家著咩鞋操山 ?
唔知呢樣野對大家腳痛有無關係 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

Dee兄,早日就醫,情況就唔會差....

攪掂左隻腳,對他日的操山 / 跑步一定有幫助....

Think Positive...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-6 00:01 發表
想問下大家著咩鞋操山 ?
唔知呢樣野對大家腳痛有無關係 ?

佢地全部都係著美記跑鞋,不過佢地d傷唔係果日造成,係積左好耐果隻。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-6 00:21 發表

佢地全部都係著美記跑鞋,不過佢地d傷唔係果日造成,係積左好耐果隻。

哦.. 咁練習記住著 厚底鞋同埋厚 socks .. 保護好 d....

咁大家早點就醫... 為毅行努力..
小妹會 support 大家的~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-5 21:28 發表

我曾經逐個人比較過,最重係你,次重是我,最輕是patrick.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-6 00:26 發表

哦.. 咁練習記住著 厚底鞋同埋厚 socks .. 保護好 d....

咁大家早點就醫... 為毅行努力..
小妹會 support 大家的~

果日如果著厚襪,可能仲慘,全日對鞋未乾過~~

升級   0%

該用戶從未簽到

我都係依家至知,原來昨日有咁多人腳痛都堅持完成全程,好佩服,所以你地至係真正的毅行者..

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-5 23:52 發表

Dee兄,唔洗擔心,可能睇完醫生有好消息呢! 足底筋膜炎治理得宜,可以好快唔痛的,西醫都有d消炎+止痛葯的。
全套練習計劃就等隊長來訂,同時亦希望Sue兄早日康復,佢同閣下既腳痛一樣。

各位都要take care!!!
會唔會係腳仔都未適應操山? 鞋方面未能配合?