香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

最襟著既Training跑鞋型號係????

升級   0%

該用戶從未簽到

大家如果買對鞋想平又耐用,認為邊個品牌咩型號最襟呢?

Mizuno聽番黎梗係好啦, 但係有ching/ctse話好唔襟著, 又話快蝕晒

咁咩品牌咩型號最襟呢?

NB? Nike? Adidas?
+1 0
上一篇︰新手報到下一篇︰其實MizuXo有冇開倉?(好似其他品牌咁間中開倉)

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-23 17:00 發表
大家如果買對鞋想平又耐用,認為邊個品牌咩型號最襟呢?

Mizuno聽番黎梗係好啦, 但係有ching/ctse話好唔襟著, 又話快蝕晒

咁咩品牌咩型號最襟呢?

NB? Nike? Adidas?

師兄,小弟不建議買跑鞋是以"襟著"為主,如果不辛受傷就不好了.
以保護性及避震能力黎講,小弟會推薦味精濃既拉打12 給您.

升級   16.67%

該用戶從未簽到

最襟著嘅型號, 你可能唔鐘意個款, 你亦可能唔啱腳形或體重, 你都有可能覺得太貴, 仲可能唔適合你跑步嘅地方 等等無限可能

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 卓卓 於 2009-7-23 23:04 發表

師兄,小弟不建議買跑鞋是以"襟著"為主,如果不辛受傷就不好了.
以保護性及避震能力黎講,小弟會推薦味精濃既拉打12 給您.

小弟買左 NB MR749 唔知你地覺得呢對鞋點呢
thx ching

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-7-23 23:38 發表
最襟著嘅型號, 你可能唔鐘意個款, 你亦可能唔啱腳形或體重, 你都有可能覺得太貴, 仲可能唔適合你跑步嘅地方 等等無限可能

咁講似乎真係要對對試下?

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

最襟著?
    跑到500km都換...對鞋都仲穿得...又無爛
    所以襟唔襟著唔係問題....係要合適同有好既保護...先至係好
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

咦咦~ 我都正準備買多對 training 跑鞋喎~
    剩係跑運動場先用~
    我重~ 120 lb, 5'6" 高~
    如無意外應該會買翻 味精龍 idaten, 唔知大家有無其他更好0既選擇比我呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-7-24 16:05 發表
    最襟著?
    跑到500km都換...對鞋都仲穿得...又無爛
    所以襟唔襟著唔係問題....係要合適同有好既保護...先至係好

我終於明白點解有D CHING會揀d斷碼鞋黎練習啦

原來可以跑既時間唔太多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-7-24 16:19 發表
    剩係跑運動場先用~
    如無意外應該會買翻 味精龍 idaten, 唔知大家有無其他更好0既選擇比我呢??

Ching 120lb, 好fit!!!!

如果有特賣,就入幾對貨啦 haha

好似除左味精濃,唔多人揀Nike, NB, Adidas..

升級   7.45%

該用戶從未簽到

econecon,
    I used adidas in competition and used mizuno and asics in daily training. Those bands are good in quality. NB & Nike, not comments.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2009-7-24 22:09 發表
    econecon,
    I used adidas in competition and used mizuno and asics in daily training. Those bands are good in quality. NB & Nike, not comments.

I use NB now.

Adidas咩型號好如果係training用? thx

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-24 22:44 發表

I use NB now.

Adidas咩型號好如果係training用? thx

我無著過三間牌既鞋,
    不過聽講Tempo系列保護性比較強

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-7-24 23:14 發表

我無著過三間牌既鞋,
    不過聽講Tempo系列保護性比較強

Ching著咩鞋架? Mizuno? 咩型號?

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-25 01:58 發表

Ching著咩鞋架? Mizuno? 咩型號?

暫時跑街著緊Rider12, 遲下會換Aero8
    打算買SpacerRS4同Idaten4比賽用同跑運動場用
    感覺上Rider12應該都算係一對襟著既鞋
    蝕得好少,跑街跑左應該無三百公里都有二百幾公里

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-7-25 11:34 發表

暫時跑街著緊Rider12, 遲下會換Aero8
    打算買SpacerRS4同Idaten4比賽用同跑運動場用
    感覺上Rider12應該都算係一對襟著既鞋
    蝕得好少,跑街跑左應該無三百公里都有二百幾公里

我都好想買rider , 但最後買左NB
    有少少後悔添

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

rider 係幾透氣幾好著
    但我太重..保護力不夠...現在只淪為...日用

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-7-24 16:19 發表
    剩係跑運動場先用~

咁啱key!
    昨晚睇鞋, 心思思買多對跑運動場Idaten, Wave Revolver.

升級   30.33%

該用戶從未簽到

剩係跑運動場先用~

嘩...你高我1cm但肥我成20lb~
    idaten我都著過, 不過相對番Aero & Elixir, 我會覺得後兩者會舒適dd~ 跑場跑街都幾舒服~
    不過idaten就平dd, 抵玩~

Beefing哥咁輕身, 有跑途~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-7-25 13:46 發表
    rider 係幾透氣幾好著
    但我太重..保護力不夠...現在只淪為...日用

咩意思? 而家要着Creation ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2009-7-25 16:59 發表

嘩...你高我1cm但肥我成20lb~
    idaten我都著過, 不過相對番Aero & Elixir, 我會覺得後兩者會舒適dd~ 跑場跑街都幾舒服~
    不過idaten就平dd, 抵玩~

Beefing哥咁輕身, 有跑途~

你係Ctse, 唔同啦

你仲輕身,你一樣好有跑途啦