香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Alfred
打印 上一主題 下一主題

超越挑戰三項鐵人賽 (本網為賽事支持機構, 歡迎大家熱烈報名, 另誠邀拍攝義工)

關閉 [複製鏈接]

升級   21.55%

該用戶從未簽到

有冇人0500 call車去比賽 由�經 荃灣至科學園
上次我call左成10間van 只有一間有車去....$160

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 462# 的帖子

我係長沙灣呀! 咁可唔可以join埋呀!因為我都未搵到車呀!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

地點,時間

地點:如何坐公共交通工具去嘉年華?
    時間:A,B線預計要多少時間完成?

Kin in Running

升級   21.55%

該用戶從未簽到

回復 463# 的帖子

可以考慮wor.
    如長沙灣就 長沙灣再到荃灣 再到科學園會順路d.因平時由長沙灣到荃灣大約日間 $50
    不過吾知點計...不如開個post呼吁一下啦

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 465# 的帖子

有位c兄話可以過o黎join我, 不過, 如果你arrange到我係可以join埋你入,咁就唔晒麻煩到c兄, 因為佢比賽A場~ 我係B場~ 你發版啦~ 有野就call我啦~ 我pm 我電話no.比你~ 麻煩晒~~~~~

升級   21.55%

該用戶從未簽到

佢車你定係佢call車去呢?
    我都係course a, 0700
    長沙灣係行城隧,如果到荃灣走一轉再去會用多10min.凡
    原帖由 vivianip 於 2009-9-22 13:37 發表
    有位c兄話可以過o黎join我, 不過, 如果你arrange到我係可以join埋你入,咁就唔晒麻煩到c兄, 因為佢比賽A場~ 我係B場~ 你發版啦~ 有野就call我啦~ 我pm 我電話no.比你~ 麻煩晒~~~~~

升級   98.8%

該用戶從未簽到

各位第一次比賽三秩嘅C兄C姐:

星期日記住帶号碼帶,小弟試過有次玩水陸兩項時唔記得帶,搞到要用扣針,不知幾狼狽.

因為今次有埋單車,号碼布要釘喺後面,但到跑步時又要釘番喺前面,所以用号碼帶會比較方便.

升級   100%

開心

HELP!! 有無人知:

時間:A,B線預計幾時出發,要多少時間完成?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 23/9/2009 10:25 發表

地點:如何坐公共交通工具去嘉年華?  沙田排頭街有小巴去科學園,大學有巴士去科學園

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-9-23 10:25 發表

堅堅哥...你係是次活動長跑網既搞手+參加者喎...點解會唔知既...

http://www.above-challenge.hk/heatinfo.pdf

我估計A 線最慢唔會過2hr,B 線最慢唔會過1hr15min~~

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-9-23 09:46 發表

星期日記住帶号碼帶,小弟試過有次玩水陸兩項時唔記得帶,搞到要用扣針,不知幾狼狽.

因為今次有埋單車,号碼布要釘喺後面,但到跑步時又要釘番 ...

請問号碼帶系邊樹買到呢,謝謝

升級   100%

開心

原帖由 key 於 2009-9-23 09:46 發表

因為今次有埋單車,号碼布要釘喺後面,但到跑步時又要釘番 ...

上練習班時說
    号碼布要釘在前面便可
    單車時會看手腳的#

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-9-23 17:22 發表

上練習班時說
    号碼布要釘在前面便可
    單車時會看手腳的#

參賽號碼布必須於整個單車賽段扣於衣服上。

咦?? 改左喎,之前係話單車掛後面,跑步掛前面~~
    可能因為太多新人,佢又得一張號碼布啦...不過改規則最好叫人特別注意一下丫馬,我都買唔切號碼布帶,之前仲傷緊腦筋...

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-23 17:29 發表

參賽號碼布必須於整個單車賽段扣於衣服上。

咦?? 改左喎,之前係話單車掛後面,跑步掛前面~~
    可能因為太多新人,佢又得一張號碼布啦...不過改規則最好叫人特別注意一下丫馬,我都買唔切號碼布帶,之 ...

"号碼布要釘在前面便可"

如果他們說可以,應該就可以,敢就唔洗買號碼布帶了   

升級   21.55%

該用戶從未簽到

好聽就係號碼帶, 吾好聽就係求其一條繩放係腰
    上次有鬼佬用尼龍jar, 重鬼咁快.
    我就用扎頭髮既旦性繩$2(cut開夠一對鞋用)+深水埗鞋帶扣($10一袋, 10幾20個), 號碼帶同鞋帶都用佢.
    見過灣仔volov樓上鋪 賣一set旦旦鞋帶要成$28夠膽死....

評分

查看全部評分

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-9-23 18:13 發表
    好聽就係號碼帶, 吾好聽就係求其一條繩放係腰
    上次有鬼佬用尼龍jar, 重鬼咁快.
    我就用扎頭髮既旦性繩$2(cut開夠一對鞋用)+深水埗鞋帶扣($10一袋, 10幾20個), 號碼帶同鞋帶都用佢.
    見過灣仔volov樓上鋪 賣一 ...

我見過你的大作!

升級   26.6%

該用戶從未簽到

真係唔岩晒franklcf c兄幫我一把, 等我如夢初醒先知要帶d咩~呵呵~~死唔死~~
    到時見大家啦~
    我會keep住練習架啦~

升級   21.55%

該用戶從未簽到

基本上好多人都係咁做, 又平又方便. 我跑山同長跑都係咁......Lee d 就係我d sample
    http://www.facebook.com/photo.ph ... 69bbd5&id=603425346

http://www.facebook.com/photo.ph ... 24836b&id=603425346

http://www.facebook.com/photo.ph ... dcd7c0&id=603425346

升級   100%

該用戶從未簽到

租單車ge ching/ctse 記得帶收據取車,
    收據上有威哥手電號碼, 當日場地人多,
    可以致電威哥位置, 方便取車!

升級   31.05%

該用戶從未簽到

Ching 收到