香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2009.11.15 香港十公里挑戰賽 (前稱Nike 10公里挑戰賽) 集合位置 post 2

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-18 15:37 發表

我去跑會冇人攝.. 太慢...

我冇乜跑衫.. 請問有邊個賽事係送背心跑衫?

我見而家出面tick牌賣緊果種(159元)好薄好似仲正過美記.

well....

美記有好多唔同價既衫..
200 蚊一件台版對我來講一定正過 nike 159 果 d... 至少薄 d 同埋無咁痴身

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-18 17:04 發表

可惜小弟未夠班跑半馬. 好似話香港半馬果個係送背心.

用晶片計時?我唔識用我驚. 我未用過 呢個香港10公里賽係咪用晶片? 冇留意添,好似係

上年係短袖 t-shirt

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

我星期三郵寄申請表, 啱啱睇支票户口, 仲未過數.
    唔知係咪個個都未過數呢 ?!   

升級   30%

該用戶從未簽到

唔知依家親身報名仲得唔得呢? t_t!
    佢幾時開門架? 今日打電話去冇人聽...
    thx!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-19 23:31 發表

well....

美記有好多唔同價既衫..
    200 蚊一件台版對我來講一定正過 nike 159 果 d... 至少薄 d 同埋無咁痴身

200元一件背心.. 真係幾貴. 不過我多數見到背心係180元原價, 感覺唔夠NIKE咁薄

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2009-9-20 01:44 發表

我都未過數

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2009-9-20 01:44 發表

張票分分鐘跑完比賽先至過數

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-20 02:52 發表

200元一件背心.. 真係幾貴. 不過我多數見到背心係180元原價, 感覺唔夠NIKE咁薄

幾個價錢既衫我都有....著完之後... 我真係唔會再計價果廿蚊...
    nike 159 果件比較痴身... 所以而家我都少著
    我寧可舒服 d  ..我已經有個 bra 痴住身 gala~ 仲要件背心咁痴... 真係屎

美記已經唔算貴..三間剔牌都有薄既款... 全部原價都要 240 蚊甚至350 蚊一件
    當然佢換新款時..舊款隨時可以八折以上... 俾我見到0岩價一定會買多件

不過... 你係男士..大可以唔著上衫跑.. 唔著上衫唔駛錢 tim~

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

ee Ctse,

U can wear bra-top mah!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   45.6%

該用戶從未簽到

By my understanding, if someone doesn't wear the upper shirt (T-shirt or bra-top). He/She will be disqualify. Please collect me if it is wrong.

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

By my understanding, is someone doesn't wear the upper shirt (T-shirt or bra-top). He/She will be disqualify. Please collect me if it is wrong.

I think U're correct - it's mentioned in most races in HK

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-20 08:50 發表

幾個價錢既衫我都有....著完之後... 我真係唔會再計價果廿蚊...
    nike 159 果件比較痴身... 所以而家我都少著
    我寧可舒服 d  ..我已經有個 bra 痴住身 gala~ 仲要件背心咁痴... 真係屎

美記已經唔算貴..三間剔 ...

因為我唔識揀架,所以就咁睇就感覺tick牌好似好薄好透氣咁, 但係聽你咁講美記仲好喎衫就 請問係咪原價200同180果種美記都唔同架d質料? 講真20元都唔會計既買得一件唔平既衫都, 有特價8折真係抵既

我仲以為貼身d好d添, 我得一件跑衫架咋(Bossxxx,所以唔會話好好啦,一分錢一分貨)

所以我就想買一件好少少既跑衫呀, 而家我著果件都貼身架

之前見到美記有一件原價180幾好(我諗跑步最好著白色背心,雖然會好多汗漬白色就,不過最舒服)

不過太子東驚又冇得試.. 同埋我都係去永on個東驚多(近呀嘛)

聽完ctse咁講,我都係唔考慮tick牌啦(唔係果幾十元分別)我只係想買一兩件,所以我梗係想一揀就揀好少少

請問你話好果種係咪呢種,我仲搵緊呢種款(想要白色黑邊或者黑色白邊,不過白色應該舒服好多)
    http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/1/09run2-appm/420468?opendocument&div=running&cat=09run2-appm

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-9-20 10:53 發表
    By my understanding, if someone doesn't wear the upper shirt (T-shirt or bra-top). He/She will be disqualify. Please collect me if it is wrong.

唔著係最舒服, 又唔駛錢. 不過我唔著會比人話有損市容架

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Hi, you can try 10K, 運X國 or GigX Sport. You can try before buy.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-9-20 13:50 發表
    Hi, you can try 10K, 運X國 or GigX Sport. You can try before buy.

冇得試真係好好多

我唔認可能就會好似柔詠Ching咁買錯唔岩著既tight褲

試左先知自己岩唔岩

升級   45.6%

該用戶從未簽到

There is Japan and Asia version for Mizuno tight and shirt. The Japanese version is a little bit smaller (one size).

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-9-20 15:38 發表
    There is Japan and Asia version for Mizuno tight and shirt. The Japanese version is a little bit smaller (one size).

我買左一條美記Mid tight 都唔知係咩版.. 點睇架請問, 個招牌仲係度(原價200元)  唔知點認係咩版 thanks

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-20 13:19 發表

因為我唔識揀架,所以就咁睇就感覺tick牌好似好薄好透氣咁, 但係聽你咁講美記仲好喎衫就 請問係咪原價200同180果種美記都唔同架d質料? 講真20元都唔會計既買得一件唔平既衫都, 有特價8折真係抵既

我仲以為貼身d好d添, 我得一件跑衫架咋(Bossxxx,所以唔會話好好啦,一分錢一分貨)

所以我就想買一件好少少既跑衫呀, 而家我著果件都貼身架

之前見到美記有一件原價180幾好(我諗跑步最好著白色背心,雖然會好多汗漬白色就,不過最舒服)

不過太子東驚又冇得試.. 同埋我都係去永on個東驚多(近呀嘛)

聽完ctse咁講,我都係唔考慮tick牌啦(唔係果幾十元分別)我只係想買一兩件,所以我梗係想一揀就揀好少少

請問你話好果種係咪呢種,我仲搵緊呢種款(想要白色黑邊或者黑色白邊,不過白色應該舒服好多)
    http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/1/09run2-appm/420468?opendocument&div=running&cat=09run2-appm

跑衫係貼身好 d... 可以身上帶走 d 汗
    我既意思係痴身... 係件衫濕0左水.... 成件野 d 汗走唔到... 成 pet 野痴響個身度...
    我唔係要否定其他牌子.. 係唔同價錢唔同料唔同價..
    如果你睇開三間牌, 留意下佢有種背心好似 270 大元... 好輕身同埋 d 汗都帶走得幾快.. 等到季尾 150 大元都係一個唔錯既 choice

hm... 其實件衫唔0岩著可以去換... 無得試身我真係覺得問題不大... 可能 ching 你少買衫..

你 link 入面果件.. <睇>起上來d 料好似同 nike 159 果種差不多... 你去太子東京見到台版衫, 200 蚊件果 d... 一摸就覺得對比起剔牌 159 薄身好多...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-20 16:28 發表

我買左一條美記Mid tight 都唔知係咩版.. 點睇架請問, 個招牌仲係度(原價200元)  唔知點認係咩版 thanks

睇番個牌仔
    中文字就係台版
    日文字就係日版
    英文字係國際版

純粹靠估..
    不過睇價錢已經知係咩版

升級   45.6%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-20 16:28 發表

With the word "JASPO" next to the size.