香港長跑網  - 長跑長友

樓主: MrMoonLight
打印 上一主題 下一主題

寒酸東亞運半馬

升級   0%

該用戶從未簽到

就連預祝東亞運既比賽都可以封路跑出街, 反而東亞運自己本身就封唔到路跑....天大既笑話!!!!!!!!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   49.47%

該用戶從未簽到

無論如何, 作為長跑界一份子, 我都會到場支持香港四位半馬代表 (陳家豪, 賴學恩, 李雪非, 范瑞萍).

另一個角度諗, 兜幾個圈就有多幾次機會同佢地打氣。 亦都可以俾政府同市民知, 呢項運動係有市民支持嘅。

升級   2.67%

該用戶從未簽到

呢D就係香港政府辦事特色,無眼睇。

升級   0%

該用戶從未簽到

TKO 運動場係田徑既運動場館,地方唔可以轉,但我又唔係好信咁大個將軍澳封條路整條似樣D 既賽道都唔得,最多提前少少開始減低對市民既影響~~

天水圍天影路都係一條天水圍既主要公路啦,一年都封兩次俾大家比賽,元朗區議會仲有力過東亞運籌委會??不如搵西貢區議會幫幫手~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 csrunner 於 2009-9-9 12:11 發表
無論如何, 作為長跑界一份子, 我都會到場支持香港四位半馬代表 (陳家豪, 賴學恩, 李雪非, 范瑞萍).

另一個角度諗, 兜幾個圈就有多幾次機會同佢地打氣。 亦都可以俾政府同市民知, 呢項運動係有市民支持嘅。: ...

但係見到一班我地熟識既香港代表晌度兜圈,真係啼笑皆非~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-9 12:18 發表
TKO 運動場係田徑既運動場館,地方唔可以轉,但我又唔係好信咁大個將軍澳封條路整條似樣D 既賽道都唔得,最多提前少少開始減低對市民既影響~~

天水圍天影路都係一條天水圍既主要公路啦,一年都封兩次俾大家比賽,元朗區 ...

閉門做車既人~又點會識得搵人幫手丫~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-9 12:19 發表

但係見到一班我地熟識既香港代表晌度兜圈,真係啼笑皆非~~

橫掂都係兜圈~ 不如去哂草灣跑啦~一個圈五百又好計數~d設備又好~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-9-9 12:10 發表

又係喎...改跑青公可能仲好...." />" />

跑青公可以唔封路....好似430約跑個晚 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-9 12:24 發表

跑青公可以唔封路....好似430約跑個晚 !!

跑完我地招呼D 健兒去富鋒食飯飲啤酒又點話~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 billy_yau 於 2009-9-9 12:21 發表 橫掂都係兜圈~ 不如去哂草灣跑啦~一個圈五百又好計數~d設備又好~

晒草灣太嘈, 會俾附近d 居民嘈既, 咪一樣唔得...
    就係因為附近d 居民嘈球場d 泛光燈太光, 所以夜晚晒草灣個球場唔可以開得夜過九點

升級   61.95%

該用戶從未簽到

what a hopeless organizer----government.......

the worst is NO SENSE.....

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 csrunner 於 2009-9-9 12:11 發表

另一個角度諗, 兜幾個圈就有多幾次機會同佢地打氣。 亦都可以俾政府同市民知, 呢項運動係有市民支持嘅。: ...

這個當然吧

不過作為主場選手,雖然未必有獎
    但都希望佢地做個好既半馬紀錄,為港爭光
    轉轉轉,我地好睇但佢地唔好食嘛
    711MF 該用戶已被刪除

升級   64.74%

該用戶從未簽到

改起" 星期日"" 3:00am" 開跑~~~
    一定無問題
    任你封

升級   2.67%

該用戶從未簽到

呢D政府官員,只係識出糧,個腦俾辦公室D冷氣凍壞。

升級   4.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

民間攪既封路都冇問題啦, 不知所謂.....

升級   31%

該用戶從未簽到

離題都要講兩句, 呢個政府真係令我好失望, 以為董伯伯走咗有好日子過, 宜家仲衰, 個個官僚到死, 做乜都一係拖, 一係就求其交功課, 講果時就兇痕, 做果時就XX

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-9-9 15:25 發表
    不如長跑網同日,搞返個長跑半馬迎東亞,
    好似430 & 666..
    可能重有聲勢過政府搞喎..

呢個諗得過,攪一條賽道好玩過佢,用實際行動證明香港仲有好多地方可以跑21.0975。

升級   100%

該用戶從未簽到