香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

最新戰鞋入手 Tarther RS Alivio Wide

升級   29%

該用戶從未簽到

最新戰鞋入手 Tarther RS Alivio Wide, 同TS type主要分別係鞋底d石墨係粒狀, 咬地性能更佳~~

登錄/註冊後可看大圖
+1 0
上一篇︰葵青區新手報到!下一篇︰Mizuno Aero 8

升級   34.74%

該用戶從未簽到

好靚喎

升級   29%

該用戶從未簽到

呢對好野黎架~~ 唔算太貴... 折實$855.
一向只著Tarther TS, 今次初試呢對RS Type, 去得好快, 反應好快速...

升級   18.42%

該用戶從未簽到

ching, 邊度買架?

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 Netregistration 於 2009-9-18 00:21 發表
ching, 邊度買架?

MK 運x國... 因我o既size比較大(29cm), 所要打電話去訂先有~~
不過店主Chris好好人, 會肯幫我去訂貨... 29cm o既Tather真係好難搵倒現貨~~
所以我每次都一次過訂2對~~

佢話其實tarther有30cm, 不過d行家通常都唔會入貨~~

升級   35.79%

該用戶從未簽到

好正 不過我人重 無福消受......

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 elfwalter 於 2009-9-18 01:25 發表
好正 不過我人重 無福消受......

唔好氣餒~~ 我(高180cm)由183磅跑到依家keep住132磅~~ 只要肯堅持...咩到可以做架!

升級   35.79%

該用戶從未簽到

減50磅!! 好有恆心
用左幾耐?

我已經由162磅減到148磅~~ (1年時間)
不過我168CM高而矣.....
我目標都係130磅左右
希望下一年HK 10K前達標

升級   29%

該用戶從未簽到

用左一年時間減50磅, 除左跑步之外, 重要飲食配合: 飲品全部走糖走甜(必須全戒糖), 早餐同午餐盡量少油清淡(可以食飽肚), 晚餐只食2個麵飽+一支清水, 跟住去跑15K(每日), 晚上9點後只會飲水唔再食野, 星期六操LSD 35K. 呢一年黎我都係咁過, 初初好辛苦, 但咬緊牙關捱過左, 身體習慣哂又OK~~
黎緊會跑渣打全馬~~

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 02:18 發表
    用左一年時間減50磅, 除左跑步之外, 重要飲食配合: 飲品全部走糖走甜(必須全戒糖), 早餐同午餐盡量少油清淡(可以食飽肚), 晚餐只食2個麵飽+一支清水, 跟住去跑15K(每日), 晚上9點後只會飲水唔再食野, 星期六操LSD 35 ...

勁亞,師兄.....
    可惜小弟腳不大...平常著26.5鞋...應該唔洗著Wide鞋....不過隻色好正....鐘意這隻色多過其他Tarther....(小弟未買過Tarther,日後都想玩番對)
    另外小弟又想跑多d...又唔想廋..因為近年,跑多左,少左2,3磅肌肉...
    (小弟169cm,62-64kg...希望上番65kg...)

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-9-18 04:32 發表

勁亞,師兄.....
    可惜小弟腳不大...平常著26.5鞋...應該唔洗著Wide鞋....不過隻色好正....鐘意這隻色多過其他Tarther....(小弟未買過Tarther,日後都想玩番對)
    另外小弟又想跑多d...又唔想廋..因為近年,跑多左 ...

你就好啦...腳係正常size!! 多好多選擇! 又唔駛下下要訂貨~~~ 我每3個月就煩一次...周圍去撲鞋~
    唔想廋就易啦!! 只要吸收o既卡路里同日常生活+運動所消耗o既平衡就ok啦~~

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

平常著26.5鞋

Same to my size - very convenient in finding running shoes^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 00:34 發表

MK 運x國... 因我o既size比較大(29cm), 所要打電話去訂先有~~
    不過店主Chris好好人, 會肯幫我去訂貨... 29cm o既Tather真係好難搵倒現貨~~
    所以我每次都一次過訂2對~~

佢話其實tarther有30cm, 不過d行家通常 ...

ching 你都比我好, 我之前都去左運x國睇
    不過我要著30號, 個老板又係話無人入30cm 既薄底鞋  
    其實如果係wide 版既mizuno我著緊29cm
    不過好似29.5cm 會舒服少少...
    唉... 依家我得一對adizero 係輕少少...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 01:43 發表

唔好氣餒~~ 我(高180cm)由183磅跑到依家keep住132磅~~ 只要肯堅持...咩到可以做架!

我183cm keep住依幾年都係146 - 152 磅
    依排操多左, 游多左水同做gym 就重左少少
    keep 住150 - 152磅
    我應該都會keep 住依個磅數
    (因為我d同事&朋友個個都話我瘦)
    其實我係返工著恤衫先睇落瘦d  
    平時著t-shirt都okay...

買唔到鞋真係好煩....

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 02:18 發表
    用左一年時間減50磅, 除左跑步之外, 重要飲食配合: 飲品全部走糖走甜(必須全戒糖), 早餐同午餐盡量少油清淡(可以食飽肚), 晚餐只食2個麵飽+一支清水, 跟住去跑15K(每日), 晚上9點後只會飲水唔再食野, 星期六操LSD 35 ...

AWESOME !!

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 smchan2 於 2009-9-18 09:13 發表

ching 你都比我好, 我之前都去左運x國睇
    不過我要著30號, 個老板又係話無人入30cm 既薄底鞋  
    其實如果係wide 版既mizuno我著緊29cm
    不過好似29.5cm 會舒服少少...
    唉... 依家我得一對adizero 係輕少 ...

運x國果店主Chris ok好人架~~ 你同佢吹下跑步經, 佢覺得你真係鍾意跑步同埋有誠意買野唔係混吉, 佢會幫你諗辦法解決果問題架~ 例如佢都冇要我落訂, 都會幫我搵29cm tarther~~ 貨到先打電話俾我... (等左大約2 weeks)

升級   45.6%

該用戶從未簽到

yup, he is a nice guy. I bought my Tarther in 運x國 too.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 08:36 發表

你就好啦...腳係正常size!! 多好多選擇! 又唔駛下下要訂貨~~~ 我每3個月就煩一次...周圍去撲鞋~
    唔想廋就易啦!! 只要吸收o既卡路里同日常生活+運動所消耗o既平衡就ok啦~~

對我黎講撲鞋都係樂趣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 10:34 發表

運x國果店主Chris ok好人架~~ 你同佢吹下跑步經, 佢覺得你真係鍾意跑步同埋有誠意買野唔係混吉, 佢會幫你諗辦法解決果問題架~ 例如佢都冇要我落訂, 都會幫我搵29cm tarther~~ 貨到先打電話俾我... (等左大約2 we ...

我上次問佢有無30cm 既薄底佢都話俾我聽無
    之後仲同我吹水吹左成15 - 20 分鐘 (因為同其他人)
    佢話12月可能會返一對30cm 既tarther
    咁我話到時再上去睇下...
    如果係wide 版我諗29cm or 29.5cm 我都可能okay...

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-18 11:15 發表

對我黎講撲鞋都係樂趣

我就唔享受啦~~ 次次都撲到一頭煙~~