香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2010.1.17 中國沿岸馬拉松 (China Coast Marathon)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

本月第三次本马,时间 1:54 快第一次3分钟。希望明年渣打见。

升級   90.65%

該用戶從未簽到

小弟是第一次著網衫跑, 多謝沿途對面線的戰友給我打氣,令我在最後10K能夠重新振作後追.同時多謝在路邊苦候的義工為我拍照,小弟要為你們的付出而敬禮.
連這趟已經是自己第3次跑HM,時間比上兩次的(澳馬和廈馬)要慢足6分鐘,晶片時間為1:57:41.
可能是自己身體狀況問題或是賽道與自己一般練習有比較大的分別,起步後約20分鐘,小腿已經有極想抽的感覺,連落斜都不敢發力,最後要花約多20分鐘的時間去慢跑才能逐漸緩和.
Anyway,可以在這情況下不停下,不步行地完成,算對自己有交待了.不過,見樓上各Ching的出色成績(特別是完成FM的意志和毅力),小弟要學習和要走的路還長呢...........
SCM (Half) 再見.

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

恭喜各位完成比賽的跑友,成功克服這條很具挑戰性的賽道
    非常感謝沿途各位山長水遠來打氣、拍照的2公ctse 和 ching.
    上年CCM是小弟人生第1個全馬,跑下行下完成(因為要留力跑渣馬),時問4 hr 13 min。
    很高興今年能跑足全程,吃了這隻全馬,時問3 hr 43 min。

升級   42.63%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

我跑半馬,時間是1:55:42,這時間不是太差

這賽道除了多上落斜和灣,還要避的士

升級   25.26%

該用戶從未簽到

我就2h5m, 只係慢unicef 1 分鐘, 算有進步嘞...大家渣馬見!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2010-1-18 18:55 發表
    非常感謝沿途各位山長水遠來打氣、拍照的2公ctse 和 ching.
    上年CCM是小弟人生第1個全馬,跑下行下完成(因為要留力跑渣馬), ...

蝦肥ching好勁呀~小弟要向你多多學習喇~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 停雲 於 2010-1-18 09:14 發表

攞黎抹車都5錯

E個賽事正, 準備後勤充沛十足, 跑果時有運動飲品, 水, Gel, 提子飽 再加蕉; 跑完又有蘋果香蕉鬆餅芝腿治阿華田任攞5嬲再加T恤吸索毛巾附送物理治療熱水沐浴參觀渡假營.

管行李& ...

好小跑步比賽會有咁強後勤!值得一讚!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2010-1-18 18:55 發表
    上年CCM是小弟人生第1個全馬,跑下行下完成(因為要留力跑渣馬), ...

完成已令我很羡慕,还能做到不错的时间很好呀!!希望明年能去到全马阶段,再次遇见你啦!!

升級   100%

開心

我今次跑半馬當練習全馬,keep住6m/k,同平時練習一樣,結果2hr06m,做到預期結果。慢過迪士尼半馬10min。
    我希望能夠用呢個速度跑渣打全馬。

升級   90%

該用戶從未簽到

各位師兄/姐, 多多指救!!
    CCM係我第一次跑0既半馬!! 之前淨係跑過New balance 個黃金海岸15K
    今次練唔夠, 所以無計時, 諗住輕輕鬆鬆完成到就算
    之後仲唔記得去睇大會成績.... haha 我諗跑左大約兩個半鐘啦~

賽程比我想像中舒服, 可能係風景令人精神大振
    最後幾k 仲有個黎自新加坡0既大叔搭訕互相鼓勵下之後, 佢好有精力咁週圍同人打氣同影相
    如果多d跑手係咁樣, 氣氛就會更加好啦~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

歡迎新來的師兄/姐

今年開始跑完比賽後
    可以來投票:
    https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

請多多支持

Kin in Running

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

升級   42.63%

該用戶從未簽到

小弟自上年10月第一次參加馬拉松, 由10公里開始, 今次參加半馬係想渣打半馬前試吓身體capacity可以承受到幾多, 跑上山, 又落斜, 其實對我係好大挑戰, 最後一公里, 終於雙脚抽筋, 迫住行落山, 2小時23分, 其實可以快D, 及後聽我朋友講尼個比賽出名辛苦, 但係憑住傻勁完成咗, 希望下次2小時20分搞掂喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天天跑 於 2010-1-20 22:45 發表
    小弟自上年10月第一次參加馬拉松, 由10公里開始, 今次參加半馬係想渣打半馬前試吓身體capacity可以承受到幾多, 跑上山, 又落斜, 其實對我係好大挑戰, 最後一公里, 終於雙脚抽筋, 迫住行落山, 2小時23分, ...

天天跑ching.......我好你小小....祗是右脚輕微抽筋......hahahha......

今次係我第二次參加半馬拉松,但係第一次跑上/落斜.........

我都係報渣打半馬.......一起加油!!!!!!!

升級   100%

開心

原帖由 Samuel 於 2010-1-21 09:31 發表

天天跑ching.......我好你小小....祗是右脚輕微抽筋......hahahha......

今次係我第二次參加半馬拉松,但係第一次跑上/落斜.........

我都係報渣打半馬.......一起加油!!!!!!!

天天跑師兄、samuel師兄,你們能夠完成北潭涌半馬已經唔簡單,渣打半馬條賽道容易過這場,只是過西隧後上落斜較辛苦,但萬宜路都征服到,告土打道應該無難度。祝各位渣馬pb而回。

升級   80.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Anthony 於 2010-1-21 11:34 發表

天天跑師兄、samuel師兄,你們能夠完成北潭涌半馬已經唔簡單,渣打半馬條賽道容易過這場,只是過西隧後上落斜較辛苦,但萬宜路都征服到,告土打道應該無難度。祝各位渣馬pb而回。

X2

升級   16.32%

該用戶從未簽到

升級   2.33%

該用戶從未簽到

原帖由 天天跑 於 2010-1-20 22:45 發表 小弟自上年10月第一次參加馬拉松, 由10公里開始, 今次參加半馬係想渣打半馬前試吓身體capacity可以承受到幾多, 跑上山, 又落斜, 其實對我係好大挑戰, 最後一公里, 終於雙脚抽筋, 迫住行落山, 2小時23分, ...

我都同你一樣,第一次玩半馬, 係最後一公里左右大腿都抽筋, 唯有行番終點, 時間2小時27分.

後來發覺自己落山太快先攪成咁, 渣打半馬一定會警惕自己.

點都好,跑完呢個賽事令自己信心增強, 一定能完成渣打半馬!!

升級   42.63%

該用戶從未簽到

samuel ching, Antony ching, amos ching 同埋 ivan ching, 你地好呀, 尼個係小弟由10公里轉半馬第一個比賽, 前前後後只係用咗3個月, 平時練10K左右, 未加過到15K, 所以有D擔心可唔可以跑得完. 但係又俾我傻吓傻吓咁跑完, 感覺好似ivan ching咁唸, 原來自己係做得到0既, 對渣打個賽信心多咗, 希望到時大家成績理想同埋, 多謝各位ching0既鼓勵, 加油!!

升級   24%

該用戶從未簽到

請問幾時左右會收到 cert. ?