香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce
打印 上一主題 下一主題

2XU compression 測試

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2012-1-9 16:16 發表

請問亮哥條膝帶會帶係tight既入面定出面?

我條膝帶是叫軟骨帶(有條軟膠突起,托住個玻羅蓋的),著好tight才帶在外面。

升級   35.79%

該用戶從未簽到

著long tights再加保護

long tights內戴LP彈性護膝好似保護力度仲強過外加膝帶,不過有D緊,但不致影響血液循環,兩種方式我都試用過去做長課30k。

升級   74.6%

開心
  • 簽到天數: 30 天

第一次穿long tight跑長課, 原來係好舒服嫁。
    大腿外肌和小腿後肌都不覺疲倦, 包到緊緊的, 好enjoy。
    反而疲勞的感覺就去左背肌和手臂。可能是腳有力, 帶動擺手頻率多了。
    真是另外一種體驗。

升級   25.6%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 lau700609 於 2012-1-17 11:13 發表
    long tights內戴LP彈性護膝好似保護力度仲強過外加膝帶,不過有D緊,但不致影響血液循環,兩種方式我都試用過去做長課30k。

會唔會著爛條2xu 架, 我試過喎, 完全穿唔入

升級   10%

該用戶從未簽到

我想買條長tight, 請問可否PM 3rd elite long tight 的價錢的參考下?thanks

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 246# 的帖子

請收PM

升級   2.55%

該用戶從未簽到

小弟是跑步新手, 請問夏天有無人著長 TIGHT? 會唔會熱死?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-1-30 17:10 發表
    小弟是跑步新手, 請問夏天有無人著長 TIGHT? 會唔會熱死?

小弟一年四季都著compression tight,還未有熱死,2XU好透風,一d都唔焗!

*我舊年著佢跑了9個馬拉松,一個超100K馬拉松,真的多得佢!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

唔該晒,咁我就放心買一條,昨天旺角見$1080有九折,但擔心一個月後天熱好難著!

升級   10%

該用戶從未簽到

請問可否PM 3rd elite long tight 的價錢的參考下?thanks

升級   18.42%

該用戶從未簽到

回復 237# 的帖子

亮哥,
    因為3月會去京都跑全馬, 估計温度可能0度-10度之間, 著短跑褲可能太凍,
    如果0度-10度咁嘅温度, 著2XU得唔得?
    如果唔得, 有冇其他牌子建議?

升級   96.8%

該用戶從未簽到

回復 252# 的帖子

其實2XU 有出Thermal版, 不過因為無市場香港無入貨,而家Amazon有特價同免運費添。有冇興趣?

http://www.amazon.com/2XU-Therma ... 8110495&sr=8-26

http://www.amazon.com/2XU-Therma ... 8110773&sr=8-48

升級   30.53%

該用戶從未簽到

原帖由 felixcat 於 2012-2-1 23:45 發表 其實2XU 有出Thermal版, 不過因為無市場香港無入貨,而家Amazon有特價同免運費添。有冇興趣?http://www.amazon.com/2XU-Therma ... _26?ie=UTF8&qid=1328110495&sr=8-26 ...
    如果Thermal版咁計反hkd,,姐係幾多錢到丫ching ??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 felixcat 於 2012-2-1 23:45 發表
    其實2XU 有出Thermal版, 不過因為無市場香港無入貨,而家Amazon有特價同免運費添。有冇興趣?

http://www.amazon.com/2XU-Thermal-Tight-Black-Medium/dp/B002OX1LXG/ref=sr_1_26?ie=UTF8&qid=1328110495&sr=8-26
    ...

睇佢個網2XU Men's Thermal Graduated Performance Compression Tight 特價只有XS碼及只有一條咋

升級   96.8%

該用戶從未簽到

回復 254# 的帖子

你咪簡單當x8囉,2XU Men's Thermal Run Tight (US$55.25 - $61.39 ~ HK$442 ~HK$491,視乎尺碼)。
    不過要注意特價嘅係舊款而且係中國製,香港賣嘅係泰國製。

升級   77.89%

該用戶從未簽到

原帖由 blueken 於 2012-1-29 16:08 發表
    我想買條長tight, 請問可否PM 3rd elite long tight 的價錢的參考下?thanks

I also want too!
    Please PM, Thanks !!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

我昨天買左條 Elite Compression Tight, 公價 $1080, 如果時代廣場 Giga Sport 有九折, 呎碼 S / M / XL 都有, 但因為我要 MT 呎碼, 即加長版, 因我較高, 所以最後去左銅鑼灣禮頓道的三鐵專門店買, 但無折, 要$1080.

升級   18.42%

該用戶從未簽到

回復 253# 的帖子

師兄,
    上網睇過,唔岩我size
    香港有咩地方買到2XU Men's Thermal Run Tight ?
    如果冇2XU, 有冇其他牌子Thermal Run Tight 係香港可以買到?
    因為0度氣温太凍,唔著tight可能頂唔須.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 6 天

overlander 有款叫skin compression,不過價錢差唔多.