香港長跑網  - 長跑長友

樓主: BVEsun
打印 上一主題 下一主題

deleted

升級   27.6%

該用戶從未簽到

無事就好啦

升級   30.2%

該用戶從未簽到

恭喜亮兄平安無事大步larm過.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2009-12-16 13:16 發表

亮哥,恭喜晒。

其實你既情況同我個Case差唔多,又係做晒所有Scan同Checking都搵唔到有問題,當中醫生幫我照過膀胱鏡,佢話係入面照的時候,唔見有乜問題,但係把膀胱鏡插入體內的時候,相對其他病人,我是特別容易俾支鏡插損的,所以醫生話我係個度D表皮相對薄,而血尿也估計是在這個地方產生。

見到你個情況和結果,我直覺上係覺得,呢個問題同跑步唔多唔少有關,不過我無辦法證明。

點都好啦,安心晒,以後可以繼續去國內唔同地方跑全馬了!

多謝awyh師兄關心同分享,好可能小弟都和閣下個case差唔多......膀胱表皮相對薄,最近兩次長跑.....澳馬及樂善盃,小弟都飲多d水,去多d小便,無再血尿了。經過反覆思考,可能是毅行操山已經超過身體負荷,以後會盡量避免,盡量行山而唔跑山,要愛惜身體,還有很多馬拉松等著小弟跑啊! 嘻嘻!

升級   0%

該用戶從未簽到

亮哥...恭喜晒...
未有報告前..
背後講你閒話都唔敢拿來講笑...
而家無事一天都光晒啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

亮哥一天都光晒,等待報告的日子,心情非旁人明白.現雨過青天.健康才是無價寶.

升級   45.6%

該用戶從未簽到

亮哥, but don't forget to drink more water bor.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-12-16 13:59 發表
亮哥...恭喜晒...
未有報告前..
背後講你閒話都唔敢拿來講笑...
而家無事一天都光晒啦...

多謝Parco爸關心! 亦都多謝果個差d比佢嚇死既林醫生,想通了,唔好諗有幾長命,只要活得開心,日子過得有意義,先做一d唔做就會覺得遺憾既事,所以咪......咁大手筆買機同鏡囉!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2009-12-16 14:02 發表
亮哥一天都光晒,等待報告的日子,心情非旁人明白.現雨過青天.健康才是無價寶.

多謝鄭兄關心,真的,健康才是無價寶!
真係唔跑唔知身體好!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-12-16 14:10 發表
亮哥, but don't forget to drink more water bor.

多謝Ning兄,一定會的,而家連練跑都會咩樽水(細細地500ml),一定惜住自己,要長跑長有丫嘛!
多謝你果條link,真係安心好多的!

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝Patrick兄及chisuet兄關心!

升級   0%

該用戶從未簽到

其實這個貼子係 BVEsun 師兄提出的,大家唔好講小弟了。
BVEsun 師兄,請問你近況怎樣? 還有血尿嗎? 小弟睇醫生做過身體檢查,無事了。
衷心祝福閣下也身體健康,長跑長有!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-12-16 13:54 發表

多謝awyh師兄關心同分享,好可能小弟都和閣下個case差唔多......膀胱表皮相對薄,最近兩次長跑.....澳馬及樂善盃,小弟都飲多d水,去多d小便,無再血尿了。經過反覆思考,可能是毅行操山已經超過身體負荷,以後會盡 ...

搵日黎番轉麥徑慢遊 + 影相啦
請你食甜筒又點話
(一支咁多啦, 健康要緊)

升級   49.45%

該用戶從未簽到

恭喜亮兄無事!! 純屬虛驚一場!!! 不過都要小心身體, 黎梗大把馬拉松等住你去跑!!!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜 亮兄平安沒事 身體健康

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

恭喜亮哥無事! 大家安心了
    祝BVEsun 師兄也身體健康,長跑長有!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

恭喜亮哥,虛驚一場!
    大家都要身體健康,長跑長有!

升級   61.95%

該用戶從未簽到

everyone is happy!!!

升級   61.95%

該用戶從未簽到

Congratulations
    More marathon!!!!!!!!!!!!!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

glad to know your good news~~
    一天都光哂~~

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝 高寶兄、火將軍、蝦肥兄、ram兄、Left3兄 & 奇奇 既關心。謝謝啊!