香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ufficiohk
打印 上一主題 下一主題

二零一零年陸上兩項鐵人聯賽 – 比賽 1

關閉 [複製鏈接]

升級   21.55%

該用戶從未簽到

我係盲ga, 天又灰, 又要帶oakley 賴型, 又有近視又有散光. 真係物都睇吾倒, 吾好意思.
太多長跑網ching, 好難認得出, 人地個個都認得我. 我成日玩特出, 3鐵時得我一個著紅3角褲, 好多人都同我打招呼, 但我常時都認吾倒佢地.
我係fai4no1, 有兩個意思ga, 夠勁果時就fight4no.1, 而家d比賽重係fight 4 no one = 跑自己.
一陣風...冇可能啦. 今次因為係傷膝青年(40前重可攞傑青), 係用均速跑完算數, 連下星期ccm報左都吾跑但去影, 你去吾去ccm 呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-1-13 15:07 發表

唔會既, 上左車, 動作協調馬上返曬來 , 係可能要少少時间適應 ,
你跑步速度應該同前列頭幾名差不多 , 如果可以盡量跟佢地尾,
有人頂下風 , 但可能佢地車速 >37km/hr, 你就唔好跟 , 你既
速度應該  

多謝loud兄鼓勵, 不過冇咩比賽經驗勾車會有d驚, 到時即管試試攞下經驗都好~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-1-14 07:55 發表

大圍兄,

我上次去租車, 只有$90同$200, 無$150噃?
唔通老細減價? 抑或見我老實呃我呢?

rockie兄:
兩種車睇落真係差好遠, 我估老細初初係開$200, 後尾可能冇咩人租迫住減價~

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-1-14 09:52 發表

多謝loud兄鼓勵, 不過冇咩比賽經驗勾車會有d驚, 到時即管試試攞下經驗都好~

吾簡要, 我第一次勾車都係比賽果時, 不過租車性能就有d難度. 最緊要條tyre勁夠氣

升級   93.68%

該用戶從未簽到

回復 30# 的帖子

係啊,三項里面唯一可用銀兩買到成績(少少啦)的項目就係單車啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-1-14 09:34 發表

我係盲ga, 天又灰, 又要帶oakley 賴型, 又有近視又有散光. 真係物都睇吾倒, 吾好意思.
太多長跑網ching, 好難認得出, 人地個個都認得我. 我成日玩特出, 3鐵時得我一個著紅3角褲, 好多人都同我打招呼, 但我常時都 ...

咁又o岩 , 我地呢類優閑跑手 , 在某情度上都會自我陶醉下 , o個 look 凸出 d 咪幾好 ,
有 d 跑手 , 3 項 , 佢地永遠同一個 out-look, 實唔會唔認得佢

升級   33.16%

該用戶從未簽到

鐵網的比賽地圖和有關資料(尚欠參賽名單)已經上載.
這次路線大致和ABOVE-CHALLENGE一樣, 跑步路段可以看風景!

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 georgemiu 於 2010-1-14 15:11 發表
係啊,三項里面唯一可用銀兩買到成績(少少啦)的項目就係單車啦!

吾知點解, 重係覺得groupset 同frame都好似幫助吾大, 都係個轆同人比較重要.
my 重既tiagra-sora groupset 18 gears 好似都okay. 你地輕既20-22gears 係咪會伯感覺好好多呢. 最哀冇得做比較, 要換左先知.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-1-15 12:57 發表

吾知點解, 重係覺得groupset 同frame都好似幫助吾大, 都係個轆同人比較重要.
my 重既tiagra-sora groupset 18 gears 好似都okay. 你地輕既20-22gears 係咪會伯感覺好好多呢. 最哀冇得做比較, 要換左先知.

Frame既反應都好重要, 有比較真係一踩就知, 你個caad9 frame本身都唔差
groupset係變化較多既路段會有大d分別, 轉波快上快落, 當然重量亦都有分別
轆就更大分別啦

升級   93.68%

該用戶從未簽到

回復 48# 的帖子

奧運距離鐵人賽來講,group set的幫助真係唔打,frame就好個人化-幾何角度,軟硬,重量,材質等一大堆,昇級個轆就較簡單效果也最明顯!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

小弟新手一名, 看完比賽章程知道是DIY數圈終線, 好驚到時唔記得loop 佐幾多個圏

升級   93.68%

該用戶從未簽到

wa, 7圈唉,真係驚數到頭暈!

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2010-1-15 14:54 發表
    小弟新手一名, 看完比賽章程知道是DIY數圈終線, 好驚到時唔記得loop 佐幾多個圏" />" />

係呀!  我個frd 上次踏多一個圈,  所以一定要睇錶

升級   100%

慵懶

星期六去世X租, 無哂凸頭, 得番Mt bike, 各位ching. ctse盡情界我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2010-1-18 17:57 發表
    星期六去世X租, 無哂凸頭, 得番Mt bike, 各位ching. ctse盡情界我

成成: 做咩咁失策呀~

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2010-1-18 17:57 發表

唔緊要啦, 有得勾就勾, 跑步追番

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-1-18 21:10 發表

唔緊要啦, 有得勾就勾, 跑步追番

勾你地車!恐怕真係要帶定個鐵勾船長的勾先勾到

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-1-19 19:27 發表

勾你地車!恐怕真係要帶定個鐵勾船長的勾先勾到

到時賽道會有好多車, 見到差唔多既就可嘗試下
    有d快到無人勾到, 果d鬼由頭tt到尾
    上次ITU見到loud兄, 佢都跟左一段, 至少都慳左一段既力呀

升級   100%

慵懶

可否預先放私人物件在轉項區?
    我想放隻蕉

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2010-1-20 11:53 發表
    可否預先放私人物件在轉項區?
    我想放隻蕉

Ching

of coz

你可放一集banana、一個西瓜、一個榴槤........................................................................................
    食5晒,我幫口